ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 19:41

Kahramanmaraş’ta iki katlı metruk bina çöktü

A
A
A

Kahramanmaraş’ta iki katlı metruk bina çöktü. Ekipler enkazda arama çalışmaları başlattı.

Olay, Dulkadiroğlu ilçesi Şehit Evliya Mahallesi’nde meydana geldi. Kullanılmadığı öğrenilen iki katlı müstakil ev bir anda çöktü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, göçük altında biri olma ihtimaline karşı arama çalışmaları başlattı. Ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Halil Ulubey - Metehan Nazlı



Kahramanmaraş’ta iki katlı metruk bina çöktü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Doktorların dikkati beyin kanaması geçiren Zeyneb’i hayata bağladı Bitlis’te oyun oynadığı sırada başına gelen taş sebebiyle beyin kanaması (Epidural Hematom) geçiren 9 yaşındaki Zeyneb Lina Bayraktutar, doktorların dikkati sayesinde yeniden hayata tutundu. Bitlis’te yaşayan Zeyneb Lina Bayraktutar, başına taş isabet etmesi sonucu şiddetli baş ağrısı ve nöbet şikâyetleri ile acil servise başvurdu. Acil serviste çekilen beyin tomografisinde beyin kanaması tespit edildi hasta, ambulansla Tatvan Devlet Hastanesine sevk edildi. Hasta Bayraktutar, zaman geçmeden Op. Dr. Hasan Özdemir tarafından ameliyata alındı. Yapılan başarılı ameliyatla yeniden hayata tutunan Zeyneb Lina Bayraktutar’ın iyileşme sürecinin hızla ilerlediğini dile getiren Özdemir, “Hastamızın kafasına bir taş gelmesi sonucu ailesi tarafından zaman kaybetmeden başka bir hastaneye götürülüyor. Acil servis hekimleri tarafından değerlendirilen hastaya tomografi çekiliyor ve hastanın bilincinde kapanma, bulantı, kusma ve genel durum bozukluğu başlaması üzerine acil servis hekimleri tarafından ilk müdahalesi yapılıp entübe ediliyor. Tomografisinde beyin kanaması tespit edilmesi üzerine hastanın transferini hızlı bir şekilde Tatvan Devlet Hastanesine ambulansla gerçekleştirdi. Biz hasta gelmeden ameliyathanede hazır bulunduk. Ameliyathane ekibi ve anestezi ekibinin özverili çalışmalarıyla zaman kaybetmeden hastamızı ameliyata aldık ve acil ameliyatını gerçekleştirdik. Hasta buraya geldiğinde entübe, makineye bağlı ve beyin herniasyon bulguları başlamıştı. Ameliyattan sonra anizokorisi düzeldi ve yoğun bakıma aldık. Burada hastamızın genel durumu hızlı bir şekilde düzeldi. Daha sonra hastanın takibi için servise aldık ve kısa bir süre içersinde de taburcu edeceğiz” dedi. Baba Kürşat Bayraktutar ise doktorların ısrarı üzerine kaldıklarını dile getirerek, “Kızım talihsiz bir olay yaşadı. Buradan ailelere söyleyeceğim şey şudur. Küçük, büyük önemli değil, özellikle kafasına darbe alan çocukları ihmal etmesinler. Kesinlikle hastaneye getirsinler. Biz önce umursamadık, çok dikkate almadık, doktorlarınızın ısrarı ve dikkati üzerine hastanede kaldık. İyi ki kalmışız, yoksa çok daha ciddi şeyler yaşayabilirdik” dedi.
Bitlis Polislerden özel öğrencilere ziyaret Bitlis Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis memurları, 10-16 Mayıs Engelli Haftası nedeniyle Bitlis Özel Eğitim Anaokulunu ziyaret etti. Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle keyifli anlar yaşayan öğrenciler, polisi araçları ve yunus motosikletine bindiler. Polisler eşliğinde okulun bahçesine çıkan öğrenciler, araçların sirenlerini çalarak telsizlerden anonslar yaptılar. Polisler, beraberinde getirdikleri oyuncak araba ile bebekleri öğrencilere hediye ederek onlarla eğlenceli vakitler geçirdi. Bitlis Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Cüneyt Yetek, emniyet personelinin sadece Engelli Haftası’nda değil her zaman kendileri ile beraber olduklarını söyledi. Yetek, “Bugün 10-16 Mayıs Engelli Haftası nedeniyle Bitlis İl Emniyet Müdürlüğünden polis arkadaşlar okulumuzu ziyaret ettiler. Öğrencilerimizle keyifli zamanlar geçirdiler. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Sadece bu hafta sebebiyle değil, her zaman bizim ziyaretimize gelerek öğrencilerimize güzel vakitler geçiren emniyet mensuplarına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Komiser Merve Özdemir ise asıl engelin kalplerde ve zihinlerde olduğunu ifade ederek, “10-16 Mayıs Engelli Haftası nedeniyle Bitlis Emniyet Müdürlüğü olarak minik öğrencilerimizi ziyaret etmek istedik. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak hepimizin görevi ve hepimizin borcudur. Bana göre asıl engel kalplerdeki ve zihinlerdeki engellerdir” dedi.
İstanbul Başakşehir’de ilginç olay, inşaat çalışması sırasında mağara ve kanal bulundu Başakşehir’de bir inşaat çalışmasında işçiler yer altında odacık ve birbirine bağlanan kanallar olduğunu fark etti. Ekiplere yapılan ihbar neticesinde inşaat çalışması durduruldu, polis tespit edilen nokta ve çevresini güvenlik çemberine aldı. Başakşehir Altınşehir Mahallesi’nde yapılan bir inşaat kazısı esnasında işçiler yer altında odacıklar ve kanallar olduğunu far etti. İşçilerin fark etmesi üzerine ekiplere haber verildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis, olay yeri ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken inşaat çalışması durduruldu. Yer altında bulunan odacıkların ve kanalların sokak altından diğer evlerin altına doğru ilerlediği de mahalle sakinleri tarafından iddia edildi. İnşaat sahası ve çevresi dron ile havadanda görüntülendi. “Böyle bir şeye şahit olmadık ama büyüklerimiz duymuşlar. Bizde de merak uyandırıyor” Mahalle sakinlerinden olan Furkan Yıldız, “ Kazı çalışması esnasında bu tarz şeylerle karşılaşıldı. Burada tarihi bir kanal olduğu söyleniyor. Herhangi bir problem olmaması açısından inşaatı durdurdular. Biz daha önce böyle bir şeye şahit olmadık ama büyüklerimiz duymuşlar. Bizde de merak uyandırıyor belki benim dükkanımın altında da vardır. Herhangi birinin girişine izin verilmiyor burada 24 saat nöbet tutuluyor şuanda”İfadelerini kullandı. “Topkapı’ya kadar gittiği söyleniyor bize hatta “ Başka bir mahalle sakini olan Şahin Aydın ise yaşananlarla alakalı, “Ben 72 yaşındayım 68 yılından beri aynı mahalleden oturuyorum. Biz zamanında duyuyorduk kanal olduğunu biliyorduk. Mahallenin altından geçen. Topkapı’ya kadar gittiği söyleniyor. Bize hatta içerisinden gidenlerde olmuş. Şimdi korumaya aldılar. Ekipler inceleyecek ve öğreneceğiz neler olduğunu. Göz göz odalar varmış sanırım içerisinde. Şu an koruma altında ne olduğuna bakacağız ilerleyen zamanda” şeklinde konuştu.
İstanbul Gebeliği önlemede yüzde 99’dan daha fazla etkili yöntem: Deri altı implantı Gebelikten korunmada önemli bir alternatif olarak öne çıkan deri altı implantı ile ilgili Op. Dr. Beyhan Badoğlu detaylı bilgilendirmelerde ve doğru kullanımı hakkında uyarılarda bulundu. En etkili doğum kontrol yöntemlerinden biri olan deri altı implant (çubuğu) ile ilgili öncelikli olarak tanımlamada bulunan Erdem Çakmak Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Beyhan Badoğlu, “Gebeliği önlemede doğum kontrol hapları kadar etkili olan, ancak her gün hap alınmasına ihtiyaç duyulmayan konforlu bir doğum kontrol yöntemidir. Cilt altına yerleştirilen ve hormon içeren küçük, yumuşak, elastik çubuk, günlük olarak düzenli ve az miktarda hormon salınımı yaparak gebeliği önlemektedir” dedi. Cilt altı implantların, bilinen en etkili doğum kontrol yöntemlerinden biri olduğunu belirten Op. Dr. Beyhan Badoğlu, “Gebeliği önlemede yüzde 99’dan daha yüksek oranlarda etkilidir. Doğum kontrol hapları ile kıyaslandığında, etkinliği benzerdir ancak cilt altı implant ile her gün aynı saatlerde ilaç almaya ihtiyaç duyulmaması işlemi öne çıkartıcı bir konfordur” dedi. 3 yıla kadar koruyor Deri altı çubukların 3 yıla kadar gebeliğe karşı koruyucu olduğunu söyleyen Op. Dr. Beyhan Badoğlu, “Ancak daha erken gebelik planlanırsa kolaylıkla çıkartılır ve gebelik elde edilir. Yani planlarınız değişirse hemen gebelik mümkündür. Deri altı çubuklar, üst kol iç yüzüne takılır. Genellikle aktif kullanılmayan el tarafı tercih edilir. Cilt altı implant, klinik şartlarında, ağrısız olarak kolaylıkla uygulanabilmektedir. Kol iç yüzü, çok ince bir iğne ile uyuşturulur ve özel cihazı ile implant cilt altına yerleştirilir. İstenildiği zaman aynı şekilde kolaylıkla çıkartılır” şeklinde konuştu. Emzirme döneminde de kullanılabiliyor Son olarak implantın emzirme döneminde de kullanılabildiğini söyleyen Badoğlu, “Deri altı implantlar emzirme döneminde güvenle takılabilir. Sütün miktarına veya kalitesine bir zararı yoktur. Doğum kontrol hapları, sütün kalitesini ve miktarını azalttığı için emzirme döneminde tercih edilmezler. Cilt altı implantlar ise emzirme döneminde en çok tercih edilen ve önerilen korunma yöntemlerinden biridir” diyerek sözlerini sonlandırdı.
İstanbul Yurtta hava durumu Yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Eskişehir ve Siirt çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Marmara’nın batısı ve güneyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz’in doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda öğle saatlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 21 İstanbul: Parçalı bulutlu 20 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 25 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışı 13 Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 27