ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 15:31

Köy evleri inşaatında yangın

A
A
A
Köy evleri inşaatında yangın

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi köy evleri inşaatında yangın çıktı.


Edinilen bilgiye göre 6 Şubat Kahramanmaraşlı depremlerin ardından Afşin ilçesi Çobenbeyli Mahallesinde yapımına devam edilen köy evleri inşaatında yangın çıktı. İşçilerin kaldığı konteynerlerde başlayan yangın Afşin itfaiye ekiplerince söndürüldü. Olayda yaralı ya da can kaybı yaşanmazken işçilerin yatakhane olarak kullandığı onlarca konteyner kullanılamaz hale geldi.



Köy evleri inşaatında yangın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Kuzeni tarafından yanlışlıkla vurulan 9 yaşındaki Miraç son yolculuğuna uğurlandı Bursa’da, şakalaştığı kuzeninin elindeki tüfeğin patlaması sonucu kaza kurşunu ile hayatını kaybeden 9 yaşındaki Miraç Güvenir son yolculuğuna uğurlandı. Olay sonrasında koruma altına alınan 9 yaşındaki C.Ç.K. ise cezai ehliyeti olmaması ve kasıt bulunmaması sebebiyle savcılıkta alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Orhangazi ilçesinde kaza kurşununa kurban giden 9 yaşındaki Miraç son yolculuğuna uğurlandı. Çocuğun cenazesi öğle namazından sonra Orhangazi Hürriyet Camii’nde kılındı. Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Bekir Aydın, Başkan yardımcıları İbrahim Altuntaş ve Lütfü Bakırdan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sakarya, Jandarma Komutanı J. Üstgm. Selim Kurtoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazından sonra Miraç’ın cenazesi merkez mezarlıkta toprağa verildi. Acılı aile gözyaşına boğuldu 2 çocuk babası Müstecep Güvenir ve anne Esma Güvenir, cenaze töreni sırasında ayakta durmakta güçlük çekti. Miraç’ın tabutuna sarılan anne ve babası gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze uğurlanırken anne Güvenir’in evladını anarak ettiği feryatları ise yürek parçaladı. Kuzeni ifade verdi Olay sonrasında jandarma tarafından koruma altına alınan 9 yaşındaki C.Ç.K. ise savcılıktaki ifadesinin ardından cezai ehliyeti olmaması ve olayın kazaen olması sebebiyle serbest bırakıldı.
Trabzon Başkan Ekim’den Engelliler Haftası mesajı Engelliler Haftası münasebetiyle konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, hayata geçirilen tüm çalışmalarda engelli vatandaşları gözeterek çalıştıklarını dile getirerek engelli bireylerin fırsat verildiğinde elde ettikleri başarıların takdire şayan olduğunu söyledi. Her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlatan ve engellilere karşı duyarlı olunması temennisinde bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Engelliler Haftası, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları toplumsal hayatta daha etkin ve verimli kılmak adına her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan önemli bir farkındalık haftasıdır. Engelli olmak kişinin tercihi değildir, bu sebeple birer engelli adayı olduğumuzu hatırlayarak engelli vatandaşlarımıza karşı her zaman düşünceli ve duyarlı olmalıyız. Sanattan spora, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kısacası her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele gerçekten takdire şayandır. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılamak ve onların günlük yaşam içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmak bizlere düşen en büyük görevdir. Gerek Hükümetimiz gerekse Belediyemizin yaptığı çalışmalarla engellilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Akçaabat’ımızı engelsiz bir şehir haline getirmek için tüm ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışıyor ve engelleri hep birlikte aşıyoruz. Bu çerçevede hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde engelli kardeşlerimizi gözeterek hareket etmeye özen gösteriyoruz. Ekiplerimizce tespit edilen engelli kardeşlerimize akülü ve tekerlekli sandalye gibi destekler sağlayarak her zaman onların yanlarında olmayı sürdürüyoruz. İlçelerimizde engelli vatandaşlarımızın rahat kullanımı için engelsiz parklar oluşturuyoruz. Ayrıca engelli hemşehrilerimizin sosyal hayatını kolaylaştıracak birçok çalışmayı Rabbimin izniyle hayata geçireceğiz. Unutmayalım ki en büyük engel sevgisizliktir. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nın, engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların her an yanında olan kıymetli ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum" dedi.