GÜNDEM - 19 Nisan 2026 Pazar 12:41

Saldırıda hayatını kaybeden öğrencilerin mezarlarına bırakılan notlar duygulandırıyor

A
A
A

Kahramanmaraş’taki okul saldırısında hayatını kaybeden Belinay Nur Boyraz, Bayram Nabi Şişik, Zeynep Kılıç ile Kerem Erdem Güngör’ün mezarlarına bırakılan not defterindeki yazılar duygulandırıyor. Mezarlığı ziyaret eden abla kardeş, ’Asla unutulmayacaklar’ dedi.

Kahramanmaraş Şeyh Adil Mezarlığı’na gelen vatandaşlar okul saldırısında hayatını kaybeden çocukların kabirlerini ziyaret ediyor. Kur’an-ı Kerim okuyup dua eden vatandaşlar not defterlerine de duygularını yazıyor.

Saldırıda hayatını kaybeden öğrencilerin mezarlarına bırakılan notlar duygulandırıyor

Mezarlığı ziyaret edenlerden Berfin Altay, "Tanıdık değil ama bu durum bizi çok fazla derinden etkiledi. Çok üzüldük inşallah bir daha böyle şeyler yaşanmaz. Asla unutulmayacaklar. Allah peygamber efendimize komşu eylesin" dedi.

Saldırıda hayatını kaybeden öğrencilerin mezarlarına bırakılan notlar duygulandırıyor

Miray Altay ise, "Onlar da güzel insanlar. Çok güzeller. Ben de ’Hiç unutulmayacaksınız, sizleri çok seviyoruz’ notunu yazdım. Allah rahmet eylesin" dedi.

Halil Ulubey - Mustafa Kutlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik BŞEÜ’den uluslararasılaşmada önemli hamle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda yeni bir iş birliği anlaşmasına imza attı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Avrupa yükseköğretim alanındaki iş birliklerini güçlendirme çalışmaları kapsamında Portekiz’de faaliyet gösteren SPESI - Sociedade de Promoço de Ensino Superior Imobilirio ile kurumlar arası iş birliği anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşma kapsamında İnşaat, İşletme ve Pazarlama alanlarında karşılıklı öğrenci ve personel değişimi gerçekleştiriecek, lisans ve yüksek lisans düzeylerinde öğrenim hareketliliğinin sağlanacak. Ayrıca öğretim elemanları için karşılıklı ders verme faaliyetlerinin de yürütüleceği ifade edildi. Anlaşma çerçevesinde her iki kurumun AKTS/ECTS uyumu, otomatik ders tanınırlığı, öğrenci destek hizmetleri ve uluslararası misafirler için danışmanlık mekanizmaları sağlamayı taahhüt ettiği öğrenildi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Söz konusu iş birliği ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin Avrupa’daki akademik ağlarını daha da güçlendirmesi ve öğrenci ile akademik personele uluslararası deneyim imkânı sunması hedefleniyor. Üniversitemiz, küresel ölçekte akademik iş birliklerini artırmaya ve nitelikli uluslararasılaşma faaliyetlerini geliştirmeye kararlılıkla devam etmektedir" dedi.