GENEL - 24 Kasım 2021 Çarşamba 12:13

Yeni Afşin’in tapuları dağıtılıyor

A
A
A
Yeni Afşin’in tapuları dağıtılıyor

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Türkiye’nin tarihinin dördüncü en büyük 18.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Türkiye’nin tarihinin dördüncü en büyük 18. imar uygulamasıyla yaklaşık 100 bin nüfusun yaşayacağı yeni Afşin’i planladıklarını söyledi.


Afşin Belediyesi Sebahattin Atalay Kültür Merkezinde düzenlenen törende, TOKİ ile Gerger mahalleleri arasında kalan 10 bin dekarlık alanda yapılan 1. etaptaki hak sahiplerine tapuları teslim edildi. İlçenin gelişme alanında bulunan yaklaşık 10 bin dekarlık Yeşilyurt, Efsus Turan, Emirli, Gerger, Alimpınar ve Hüyüklü mahallelerini kapsayan bölgede 3194 Sayılı İmar Kanunun 18. Maddesi uyarınca yapılan imar uygulaması işleminin tamamlandığını aktaran Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Tapuları hak sahiplerine teslim ettik. Bu Afşin’in geleceği için çok önemli bir çalışma oldu. 10 bin dekar alanda, 1949 parselde 18. Madde uygulamaları tamamladı. Afşin’de bunun başarılması gerçekten de bize gurur veriyor. Afşin’ini yeniden inşa etme fırsatını yakaladık. Hava kirliliğinin olmadığı, rüzgar modellemesinin yapıldığı, geniş caddeler ve bulvarlarının bulunduğu yeni Afşin’i tasarladık. Güney karayoluna sıfır diyebileceğimiz bir alanı gelecek nesillerimize hediye ediyoruz” dedi.



"Karayoluna biz gittik"


Karayoluna teğet geçen bir yerleşim alanı oluşturduklarının altını çizen Güven, “Karayoluna uzak olduğumuz için ilçemizin büyümesi ve gelişmesi hep sancılı oldu. Karayolu bize gelmedi ama biz şehri karayoluna götürdük. İnşallah 150 yataklı yeni Afşin Devlet Hastanemiz de bu bölgeye inşa edilecek ve buradaki gelişim daha da hızlanacak” diye konuştu.


Yeni Afşin’de hava kirliliğinin yaşanmayacağının altını çizen Güven, “Özellikle bölgedeki termik santrallerden kaynaklı çevre kirliliklerinin yaşanmadığı bir konuma ilçeyi yeniden kuracağız. Ortadoğu Teknik Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada da imar uygulamasının bittiği yeni Afşin’de hava kirliliğine rastlanmadı. Burada inşa edilecek alanlar için rüzgar modellemesi çalışmalısını yaptırdık. Anti rüzgarlara göre imar planına binalar yerleştirildi. İnşallah bizim çocuklarımız, torunlarımız yeni Afşin’de hava kirliliği yaşamayacak" dedi.


AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, Afşin Kadastro Birimi Sorumlusu Erdoğan Şahan, Elbistan Kadastro Birimi Sorumlusu Murat Güner’in konuşmalarının arından törene katılan hak sahiplerine tapuları teslim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.