YEREL HABERLER - 30 Ocak 2016 Cumartesi 17:06

İŞKUR Ve Sakem Aracılılığı Taş Örme Kursu Eğitimi Verilecek

A
A
A
İŞKUR Ve Sakem Aracılılığı Taş Örme Kursu Eğitimi Verilecek

Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) İl Müdürü Coşkun Güven, Safranbolu Belediyesine bağlı SAKEM ile birlikte Safranbolu’da taş duvar örücülüğü ile ilgili kurs açacaklarını duyurdu.
İŞKUR İl Müdürü Güven, 2016 yılı içerisinde açacakları meslek eğitim kursları ile ilgili programları gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “ Amacımız öncelikle katılımcı portföyü veya ne düzeyde ilgi göstereceğini bulabilmek adına işbirliği yapacağımız kurumlarla ön görüşmemizi yapıyoruz. Safranbolu Belediyemizin kendilerine bağlı SAKEM aracılığı ile yöresel mimariye uygun olacak şekilde taş duvar örücülüğü ile ilgili kurs açılması başvurusu vardı. Kendi yerel kaynaklarımızı kullanarak Safranbolu ve çevre köylerinde orijinal taşların bulunduğundan bu kursu açmaya olumlu baktık. Yöresel niteliklerin de turizm şehri olan Safranbolu’ya kazandırmak için SAKEM ile işbirliği gerçekleştirdik. SAKEM aracılığı ile ön başvuruları almaya başladık. Herkese bir altın bilezik kazandırmak istiyoruz. Bu sektöre ilgi duyanları bu kursa başvurmalarını bekliyoruz. Bu bir kazanımdır. Kurs sonunda meslek eğitim belgeleri vereceğiz. Mimari açısından binaların, yapıların, çevrelerin daha düzgün ve daha bilinçli bir şekilde yapılaşmasına imkan sağlayacak bir kurs olacağını düşünüyoruz. Buradaki işbirliği Halk Eğitim, SAKEM ve İŞKUR aracılığı ile olacak. Piyasada bu işi gerçekten bilen ustaları usta öğretici olarak alacağız. Bu işin teorinden ziyade pratiği çok önemli” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, KAYÜ’de konferans verdi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Kayseri Üniversitesi’nde ,’Ermeni Soykırımı İddiaları ve Tarihi Gerçekler’ konulu konferans verdi. Üniversitenin 15 Temmuz Ana Yerleşkesi’nde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Adnan Tezcan, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, senato üyeleri ile çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, konferansında sıkça gündeme getirilen sözde Ermeni soykırım iddialarının tamamen mesnetsiz ve yalan iddialar olduğuna dikkat çekerek, gerçeklerin çarpıtılarak sanki böyle bir şey yaşanmış gibi kamuoyunun inandırılmaya çalışıldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, 1915’te tehcir kararı ile yaklaşık 500 bin Ermeni’nin ülkenin güneyine sevk edildiğini, daha sonraki dönemlerde bunların büyük bir bölümünün Suriye’den Lübnan ve Mısır’a daha sonra ise Avrupa ve ABD’ye gittiklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, asılsız iddialar ve yalan haberlerle sözde Ermeni soykırım iddialarının dünyaya kabul ettirilerek, ilk etapta tazminat sonra ise toprak talebinde bulunulmaya çalışıldığını söyledi. Tarihi gerçeklerin hiçbir zaman çarpıtılmaması gerektiğini de kaydeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, Ermeni soykırım iddialarının kesinlikle yalan olduğunu tarihçilerin sürekli dile getirdiğini ve bunu belgelerle sunduğuna da dikkat çekti. Konferansın sonunda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik’e, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa plaket takdim etti.