YEREL HABERLER - 06 Şubat 2016 Cumartesi 12:55

Medikar Multidisipliner Alanını Hizmete Açtı

A
A
A
Medikar Multidisipliner Alanını Hizmete Açtı

Hizmete girdiği günden buyana başta Karabük ile Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Çankırı olmak üzere çevre illere A plus kalitesinde hizmet veren bölgenin en büyük özel hastanesi olan Özel MEDİKAR Hastanesi’nde yeni hizmet alanları devreye alınıyor.
Özel MEDİKAR Hastanesi’nde Genel Müdür ve Başhekimi Op. Dr Ziya Boyacıoğlu’nun göreve başlaması ile birlikte hastanenin hizmet kalitesini daha ileriye getirmek Karabük ve bölge halkına kaliteli verimli hizmeti sunma adına atılımlarını sürdürüyor.
Başhekim Boyacıoğlu, hastanede Multidisipliner alanı oluşturduklarını söyleyerek, “Günü birlik tedavi adı altında tanımladığımız,tanı ve tedavisi için bir günün yeterli olduğu hastaların takip edildiği, disiplinli bir şekilde tedavilerin yapıldığı, yoğun bakım tıbbi ve teknik altyapısı ile donatılmış alandır. Bu alanda takip edilen hastalarımız,gün içerisinde tedavi öncesi ve tedavi sonrası süreçlerde yakından takip edilmektedir. Böylece servis ve yoğun bakım katlarında uzun süreli takip gerektiren hastalarımız için heran uygun oda ve yatak bulunması sağlanmış olmaktadır” dedi.
Boyacıoğlu, alanın 11 yataklı yeni bir ünite olarak planlandığını da kaydederek, “ Oluşturduğumuz Multidisipliner alanında Angio hazırlık,angio sonrası medikal tedavi çıkan hastaların takip ve tedavisi, katarakt operasyonları ve diğer göz operasyonları,kapalı kırık redüksiyonları gibi günübirlik takip edilebilen ortopedik vakalar, carpal tünel sendrom cerrahisi gibi günübirlik takip edilebilen beyin cerrahisi operasyonları, sünnet operasyonları ,varikosel opersayonları, sistoskopi, üretral stent çıkarılması gibi günübirlik takip edilebilen ürolojik vakalar kan transfüzyonları, infüzyon kemoterapisi, bronkoskopi takip ve tedavisi, endoskopi ve kolonoskopi takip ve tedavisi
ile zehirlenme vakaları takip edilecek. Bu kapsamdaki hastalarımız katlarda bulunan yataklı servislerde vakit kaybı olmaksızın tıbbi gözleme alınabilmekte veya yapılacak tıbbi operasyona hızlı bir şekilde hazırlanmakta ve sonrasında takibine çok hızlı ve disiplinli bir şekilde devam edilebilmektedir. Takip ve tedavisi neticelenen hastalarımız hastanede yatış stresini yaşamadan hızlı bir şekilde taburcu olabilmektedir” dedi.
Boyacıoğlu değişim ve gelişim hamlelerinin yeni bir örneği olan bu yatırımla kent genelindeki toplam yatak kapasitesine sağladıkları katkıdan dolayı gururlu olduklarını ve Karabük için çalışmaya devam edeceklerini de kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas İlk yerli ve milli motor bloğu bu müzede sergileniyor Sivas’ın tarihî mirasını ve endüstriyel geçmişini keşfetmek isteyenler için TÜRASAŞ Müzesi, bir zaman makinesi gibi işlev görüyor. 1939 yılında kurulan TÜRASAŞ, günümüze kadar uzanan zengin tarihini, ziyaretçilerine görsel bir şölenle sunuyor. Sivas kent merkezinde bulunan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi (TÜRASAŞ), buharlı lokomotiflerin ve yük vagonlarının bakım ve onarım işlerinin yapılması amacıyla kuruldu. 1939 yılında Cer Atölyesi ismiyle kurulan fabrika bugün TÜRASAŞ ismiyle hizmet veriyor. Fabrika içerisinde kurulan müze ise demiryolu geçmişine adeta ışık tutuyor. Kurulduğu günden bugüne kadar üretilen yaklaşık 3 bin parça müzede sergileniyor. Devrim otomobilin motor kalıbı olmak üzere vagon prototip maketlerden en küçük vagon parçalarına kadar yaklaşık 3 bin antika parça ziyaretçilerini geçmişe götürüyor. “Devrim otomobilin motor kalıbı da sergileniyor” TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur Karadağ, müzenin halka açık olduğunu söyleyerek, “Eğitim kısmında çırak okulunun kullandığı bando takımı var burada. Eskişehir’de üretilen devrim arabasının motor blok modeline varana kadar burada parçaları sergilemekteyiz. Müzemiz halka açık. Mesai saatleri içerisinde talep eden herkes gezebilir. Bu parçaları görebilir. En değerli parça bence devrim arabasının motoru. Çünkü bir tarihe tanıklık ediyor. O zaman çekilen filmde de bahsediyorlar. Devrim arabasının motor bloku defalarca dökülüyor çatlıyor, sorun çıkıyor. En son orada deniyor ki Sivas’ta cer atölyesi dökümhanesinde bir usta var ancak o usta bunu yapar diyorlar. Sivas cer atölyesi dökümhanesinde döktürülen parçayla devrim arabasının motorunda muvaffak oluyorlar. Bu çok önemli bizim için. Bunun dışında aslında bana sorarsanız her bir parçası önemli. Ben 1985 yılında çırak okuluna girdim. Baktığınız zaman aslında ben de müzenin bir parçasıyım. Çeşitli ürünler, yaptığımız vagonların maketleri burada sergileniyor. Açılışa dair fotoğraflar, anı defteri. Her şey burada mevcut. Sinemamızın film makinesi hepsini burada sergiliyoruz” dedi.