SPOR - 05 Mayıs 2016 Perşembe 17:37

Pfdk Karabükspor'a Cezayı Kesti

A
A
A
Pfdk Karabükspor'a Cezayı Kesti

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Kardemir Karabükspor-Vartaş Elazığspor maçında yaşanan saha olayları nedeni ile kırmızı-mavili kulübe 4 maç seyircisiz oynama ve para cezası verdi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) bugün yaptığı toplantı sonrası alınan kararları açıkladı. Karabükspor Kulübü, Elazığspor maçındaki saha olayları nedeni ile 4 maç seyircisiz oynama ve 40 bin TL para cezası aldı. Aynı müsabakada Karabüksporlu oyuncu Osman Çelik’e kafa atan Elazığsporlu Binya’ya 3 maç, taraftara ve güvenlik görevlisine uçan tekme atan Tom’a ise 2 maç men cezası verildi.
PFDK’dan açıklanan ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun sitesinde yer alan cezalar şu şekilde:
“Kardemir Karabükspor Kulübü’nün, 30.04.2016 tarihinde oynanan Kardemir Karabükspor - Vartaş Elazığspor PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 4 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kardemir Karabükspor Kulübü’nün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 40 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan kapalı tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine,
Vartaş Elazığspor Kulübü sporcusu Binya Augustin Gilles’in, 30.04.2016 tarihinde oynanan Kardemir Karabükspor - Vartaş Elazığspor PTT 1. Lig müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 resmi müsabakadan men ve 6 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Vartaş Elazığspor Kulübü sporcusu Wellington Brito Da Silva’nın, rakip takım taraftarına yönelik saldırısı nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakadan men ve 2.600 TL para cezası ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.