YEREL HABERLER - 14 Haziran 2012 Perşembe 16:25

REKTÖR UYSAL, ERASMUS ÖОRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

A
A
A
REKTÖR UYSAL, ERASMUS ÖОRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Karabük üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr Burhanettin Uysal, ERASMUS öğrencileriyle veda yemeğinde bir araya geldi.
ERASMUS öğrenci hareketliliği ile bir veya iki dönem olmak üzere Karabük Üniversitesi`ne gelen 6 yabancı uyruklu öğrenci verilen veda yemeğinde Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile bir araya geldi. Uygulama Konuk Evi`nde verilen veda yemeğine Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal`ın yanı sıra; Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğrtim Görevlisi Oya Önalan, Litvanya`nın Siauliai College ve Vytautas Magnus University`den gelen 4 öğrenci, İspanya Escolo Universitaria de Turisme Mediterrain`den ve Estonya Tallin University of Techonology`den gelen birer öğrenci katıldı. Yemekte kısa bir konuşma yapan Rektör Uysal, ``Dünyaya kapılarını açan evrensel bir üniversite olmak, üniversitemizin önemli hedeflerinden biridir. Yeni kurulan üniversite olmakla birlikte ERASMUS programını çok önemsiyoruz ve bu bağlamda ikili anlaşmalarımıza her geçen gün yeni üniversiteler ekliyoruz. Ben öğrencilerimize üniversitemizde göstermiş olduğu başarılardan ve üniversitemizi tercih ederek Karabük Üniversitesi ailesine katıldıkları için çok teşekkür ederim. Üniversitemizin kapıları her zaman kendilerine ve gelecek olan tüm ERASMUS, Farabi öğrencilerine açıktır`` dedi.
Karabük Üniversitesi`ni dinamik ve güçlü bir üniversite olarak nitelendiren öğrenciler bu gelişimin böyle devam etmesi halinde çok iyi yerlerde yer alacağını belirttiler. Öğrenciler, üniversitenin misafirperverliğinden oldukça memnun kaldıklarını, Karabük Üniversitesi`nde geçirdikleri günleri unutmayacaklarını ve bu anlamda üniversitenin gönüllü tanıtım elçileri olacaklarını ifade ettiler. Sıcak bir sohbet ortamında geçen yemekte yabancı uyruklu öğrenciler oldukça keyifli dakikalar geçirdiler. Böyle güzel bir yemek düzenledikleri için Rektör Uysal ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Oya Önalan`a çok teşekkür eden öğrenciler, Karabük Üniversitesi`nde olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.
Yemeğin ardından Rektör Uysal, öğrencilere katılım sertifikası ve Karabük Üniversitesi`nden hatıra olarak kalması için hediye takdiminde bulundu. Ayrıca öğrenciler, üniversitenin botanik bahçesine kendi adlarına birer ağaç dikerek, ağaç sertifikalarını Rektör Uysal`ın elinden aldılar.
Rektör Uysal, öğrencilere burada birer dikili ağaçlarının olduğunu unutmamaları gerektiğini hatırlatarak, bundan sonraki yaşamlarında da başarılar diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."