EKONOMİ - 18 Eylül 2017 Pazartesi 14:19

TOKİ’den Safranbolu’da ön şartsız, kurasız konut seçme ve alma imkanı

A
A
A
TOKİ’den Safranbolu’da ön şartsız, kurasız konut seçme ve alma imkanı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaptığı 146 konutu, ön şartsız, kurasız, seçme ve alma olanağı ile açık satışa sunduğunu açıkladı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaptığı 146 konutu, ön şartsız, kurasız, seçme ve alma olanağı ile açık satışa sunduğunu açıkladı.


TOKİ’den yapılan açıklamada, 3+1 planındaki konutların, 29 Aralık 2017 tarihlerine kadar Halk Bankası’nın tüm şubelerinden satın alınabileceği belirtildi.


Konut peşinatlarının düşürüldüğü ve vadelerin de uzatıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;


"TOKİ, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine peşinat ve vade seçeneklerini değiştirdi. Peşinat oranları yüzde 10, 12 ve 15’e düşürüldü. Vadeler ise 120, 156 ve 180 ay olarak belirlendi. Satılan konutların taksitleri, teslim tarihinden sonra ödenmeye başlanacak. Böylece kirada oturan konut alıcıları, hem kira hem de taksit ödemek zorunda kalmayacaklar. Yapılan bu düzenlemeler sayesinde vatandaşlar, 725 TL’ye kadar düşen taksitlerle ev sahibi olabilecekler. Detaylı bilgilere www.toki.gov.tr internet adresinden ve 444 86 54 numaralı telefondan ulaşılabilir."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Kırcaali’den Gençoğlu’na ziyaret Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu Bulgaristan’ın Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün, Kırcaali Belediye Başkan Yardımcıları Bayram Bayram ve Muharrem Muharrem, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Kırcaali İl Başkanı Resmi Murad, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Bursa Temsilcisi Taner Çavuş ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, “Etimiz, tırnağımız olan Bulgaristan Türklerinin tek temsilcisi olarak nitelendirdiğimiz Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin çok değerli temsilcilerini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Asimilasyon sırasında bulunduğumuz topraklardan kopartılarak göçe zorlanmış ve parçalanarak yaşamaya mecbur bırakılmış bir toplum olarak bu seçim gerek Bulgaristan da ve gerekse Türkiye de yaşayan kardeşlerimizin geleceği açısından çok büyük önem taşıyor.Bu yüzden her zaman bölünmeden, birlik ve beraberlik içerisinde ortak hareket ederek sorunlarımızın daha kolay çözümlenebilmesi için gerek yerel yönetimlerde ve gerekse komşumuz, dostumuz, ortak çıkarlarımız olan Bulgaristan Parlamentosu’nda söz sahibi olabilecek bir şekilde temsil edilmemiz gerekmektedir. Hak ve Özgürlükler Hareketi partimizde son zamanlarda bizlerin yanı sıra çok daha geniş kitleleri temsil edebilme amacıyla bazı önemli adımlar atıldığını da memnuniyetle gözlemlemekteyiz.” diye konuştu. Ziyarette konuşan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Kırcaali İl Başkanı Resmi Murad ise, "Seçimdeki hedefimiz milletvekili sayısını yükseltmek, parlamentoda iktidara katılmak, Bulgaristan’daki siyasi krizi aşarak, hükümet kurup bu hükümette ortak olmaktır.” dedi. 9 Haziran’da yapılacak Bulgaristan Parlamento ve Avrupa Birliği seçimlerinde yurt dışında da oy kullanılabileceğini hatırlatan Murad, yurt dışında ve Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarına HÖH’e destek vermeleri çağrısında bulundu.
Muğla Başkan Mandalinci Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’ni ağırladı Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetim Kurulu ve üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Mandalinci, BGC Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ayhan, Başkan Yardımcısı, Ali Ballı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Turan, Fırat Akay, Baran Akcan, Onursal Başkan Zeki Özkeskin ile cemiyet üyeleriyle Belediye Başkanlık makamında bir araya geldi. Keyifli sohbet havasında geçen ziyarette Mandalinci ve Ayhan, yerel seçimler ve sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Cemiyet üyeleri de Bodrum Yarımadasının bazı bölgelerinde ihtiyaç duyulan çalışmalar ve kamuoyunun talepleri hakkında Başkan Mandalinci’ye bilgiler verdi. BGC Başkanı Eren Ayhan, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye görevinde hayırlı olmasını dileyerek, "Seçim çalışmaları oldukça yoğun geçti. Bizde seçim süreci boyunca her gün sahada görevimizin başındaydık. Oldukça hareketli bir seçim çalışmasını geride bıraktık. Bizler Bodrum’da görev yapan gazeteciler olarak hep, birlik ve beraberlikten yana bir tutum içerisinde olmak istiyoruz. Bu nedenle de cemiyetimizi kurduk. Aramıza yeni katılan üyelerimiz de var. Bizler bu mesleği severek yapıyoruz. İyinin ve doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz. Tamer Mandalinci başkanımıza yeni görevinde başarılar diliyoruz." diye konuştu. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de BGC üyelerine ziyaretten dolayı teşekkür ederek, "Cemiyet üyelerinin hepsi sahada gördüğümüz gazeteciler. Her birisini tanıyorum. Meslek kuruluşlarının birlik ve beraberlik içerisinde olması çok önemli. Ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Seçim çalışmaları bitti ve biz görevimizin başındayız. Şu anda ziyaretleri kabul etmeye devam ediyorum ancak ben sahada olmak istiyorum. Bu nedenle önümüzdeki günlerden itibaren Bodrumlu vatandaşlarımız beni hep sahada görecekler. Belediye başkanlığı bunu gerektirir. Ben koltukta oturmaya değil, çalışmaya geldim." diye konuştu. BGC üyeleri ve Başkan Tamer Mandalinci daha sonra belediye binası önünde poz vererek ziyareti sonlandırdı.