GENEL - 14 Mayıs 2019 Salı 10:26

Vali Gürel, koruyucu aileler ile bir araya geldi

A
A
A
Vali Gürel, koruyucu aileler ile bir araya geldi

Karabük Valisi Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel’in himayelerinde çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocuklara refakat eden koruyucu aileler için iftar programı düzenlendi.

Karabük Valisi Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel’in himayelerinde çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocuklara refakat eden koruyucu aileler için iftar programı düzenlendi.


Kur-an’ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda okunan akşam ezanı ile birlikte oruçlar açıldı. İftar öncesi ailelerle ve çocuklarla tek tek görüşen Vali Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, iftar sonrasında da çocuklara çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler.


Koruyucu ailelere yönelik gerçekleştirilen iftar programında konuşan Vali Fuat Gürel, "Devletimiz, çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılasa da anne-baba sevgisini doğal ortamda karşılayamaz. Bu eksiği sizler tamamlıyorsunuz. Bu bakımdan kendinizle ne kadar övünseniz azdır. Tarihimizin derinliklerinde yer alan koruyucu ailelik müessesesi 2012 yılından itibaren de tekrar gündemimize girmiş ve bütün Türkiye’de binlerce çocuğumuz şuan da sizin gibi değerli ailelerin yanında, sevgi yuvasında hayatlarını idame ettiriyorlar, geleceğe güzel nesiller yetiştirmek adına bir yola girmiş durumdalar. Devletimiz özellikle dezavantajlı guruplar dediğimiz vatandaşlarımızla alakalı çok büyük gayretler içerisinde. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin başlattığı projeler kapsamında, illerde de bizler ve diğer kurumlarımızla beraber birçok projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda da koruyucu aileler, çocuk evleri, huzurevlerimiz gibi birçok kurumumuzla dezavantajlı diyebileceğimiz, toplumumuzun bir şekilde sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın çocukları, anne-babaları, engelli vatandaşlarımızı ve yaşlılarımızı bir şekilde devletimizin koruması altında yada devletimizin teşviği ile hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. En büyük nimet sevgidir, ailelerin yanında yetişen bu çocuklara verilen sevgi ve aynı zamanda o sevgi ortamında yetişen bir gençlik inşallah ülkemizin geleceğinde de güzel hizmetler vermeye devam edecekler. Koruyucu ailelerimiz olarak sizler devletimiz ve bizim için çok önemlisiniz, bizlerde bu akşamlar sizlerle iftar soframızı paylaşmak ve sizlerle beraber olmak istedik. Bu güzel akşamı hazırlayan Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğü personelimize, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen ve ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizlere eşlik ederek buraya kadar yorulduğunuz için siz değerli koruyucu ailelerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın bahtı ve yolu açık olsun, sizlerin yanında inşallah güzel bir şekilde yetişecekler ve bu millete güzel yarınlar olacaklar. Hepinize hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar diliyorum" diye konuştu.


Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel’in himayelerinde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen iftar programına İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen ve eşi Canan Sökmen, kurum personeli ve koruyucu aileler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda taraflar Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 10 bin lira bağış yapılması noktasında anlaştılar, dosya mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatıldı. K.A ve B.N.K isimli iki arkadaş dışarıda vakit geçirdikleri sırada araçla yanlarına gelen H.A ve R.A isimli şahıslar tarafından darp edildiler. Darp edildikleri iddiasıyla emniyete başvuran iki arkadaş H.A ve R.A’dan şikayetçi oldular. Mağdurların şikayeti üzerine şüpheliler H.A ve R.A hakkında ’Basit Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosyadaki suçun uzlaştırmaya uygun bir suç olduğu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma bürosu ekipleri, mağdur taraflarla uzlaşma şartlarını görüşmek için bir araya geldiler. Mağdur K.A ve B.N.K, TSK’ya bağış yapılması şartıyla şüphelilerle uzlaşacağını uzlaştırma bürosu ekiplerine bildirdiler. K.A’nın ve B.N’K’nın uzlaşma talebini kabul eden şüpheliler, TSK’ya 10 bin lira bağışta bulundular. Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturularak kapatıldı. Bununla birlikte, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, taraflarla görüşme sağlayan uzlaştırmacılara titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kişi onarıcı adalet anlayışına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını, kamuya yararlı edimleri Uzlaştırma Bürosu ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların özenle yürütüldüğünü vurguladı.
Bayburt Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu Bayburt’ta özel bir diş kliniğine tedavi olmak için başvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan şikayetçi oldu. Mağdur H.H.O, şikayetçi olduğu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) bağış yapma şartıyla uzlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanan dosya ise Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatıldı. H.H.O isimli bir vatandaş, tedavi olmak için gittiği özel diş kliniğinde diş hekimi B.S.G’nin kendisine yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu, B.S.G, hakkında ’Taksirle Bir Kişinin Yaralamasına Neden Olma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyanın Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlaştırmaya tabi olduğu belirlendi. Devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ekipleri, mağdur H.H.O ile görüşme sağladılar. Mağdur H.H.O, şüpheli B.S.G’den TEMA Vakfı’na 150 fidan bağışta bulunmasını istedi. Daha sonra şüpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlaştırma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun isteğini kabul eden doktor ise, 150 fidan karşılığında TEMA Vakfı’na 12 bin 800 lira bağışta bulundu. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul etmiş oldular. Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir dosya daha sonuca vardırılarak, kapatıldı. Öte yandan, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, kamu yararı gözeten çalışmaların özenle devam ettiğini bildirerek, Uzlaştırma Bürosu ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yararı olduğunun altını çizen Savcı Alim, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmaları özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.