GENEL - 13 Temmuz 2020 Pazartesi 19:00

Ayasofya’nın cami olması dolayısıyla vatandaşlara lokma dağıtıldı

A
A
A
Ayasofya’nın cami olması dolayısıyla vatandaşlara lokma dağıtıldı

AK Parti Karabük İl Başkanlığı, Ayasofya’nın 86 yıl sonra yeniden cami olarak ibadete açılması kararının ardından vatandaşlara lokma dağıtımı gerçekleştirdi.

AK Parti Karabük İl Başkanlığı, Ayasofya’nın 86 yıl sonra yeniden cami olarak ibadete açılması kararının ardından vatandaşlara lokma dağıtımı gerçekleştirdi.


Danıştay kararı ile Ayasofya’nın yeniden cami olarak kullanılmasını kutlamak amacıyla AK Parti Karabük İl Başkanlığı, parti binasının önünde vatandaşlara lokma dağıtımı gerçekleştirdi. Etkinliğe, AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, parti teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İl Başkanı Altınöz, Ayasofya’nın yeniden cami olarak açılmasından dolayı yaşanan sevinci vatandaşlarla birlikte yaşamak amacıyla tatlı dağıtımı etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.


Milletvekili Niyazi Güneş ise, 10 Temmuz gününün tarihte önemli bir gün olduğunu belirterek, “Ayasofya ibadete açıldı. Hüviyetinde cami olan Ayasofya’nın asli hüviyetine kavuşturulduğu gün 10 Temmuz’dur. Onun için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. 24 Temmuz da da inşallah Cuma Namazı ile birlikte ibadete başlanacaktır” dedi.


Türkiye’nin son 4 yılda aldığı kararlar bakımından artık kendi kararlarını verebilen bir ülke olduğunu gösterdiğini ifade eden Güneş, “Milli menfaatimiz, ihtiyacımız neyi gerektiriyorsa, o konuda kararların alındığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, 10 Temmuz da Danıştayın verdiği karardan sonra müzelikten camiye çevrilmesi ile ilgili yazıyı Diyanet İşleri Başkanlığı’na gönderilmesi ile asli hüviyetine döndürülmüş oldu. Bu halkımızda, İslam aleminde büyük memnuniyet meydana getirmiştir. Bu akşam da Karabük’te sizlerle bu sevinci paylaşıyoruz. İstanbul Fatihi, Fatih Sultan Mehmet Han’ın kabrinden doğru bu karara büyük memnuniyet duyduğunu hissediyoruz ” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BBP’den Filistin destek çadırına ziyaret Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Büyük Birlik Partisi Bursa İl yönetimi ve Alperen Ocakları üyeleri ile birlikte Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin İsrail zulmüne karşı kurdukları Filistin destek çadırlarını ziyaret etti. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerde Filistin için yapılan eylemlere destek için çadır kuran Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerini ziyaret eden Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfaltlı, "Siyonist İşgalci İsrail bir devlet değildir. Devlet olma vasfını yitirmiştir. Filistin‘in gerçek sahiplerini, kadın, erkek, yaşlı, genç ve çocuk demeden masumları katleden bir cinayet şebekesidir. Yıllarca katliamlar yapan, kalleş, zalim bir terör örgütüdür. Bu katil örgüte arka çıkanlar da bu katliamların sorumlularıdır. Bir gün mutlaka yaptıkları katliamların hesabını vereceklerdir. Gazze’de, hiç kimsenin, hiçbir şekilde kabul edemeyeceği bir insanlık dramı yaşanıyor. Tüm dünyanın gözü önünde, canlı yayınlar ile sivilleri hedef alan bir katliam, soykırım, etnik temizlik gerçekleştiriliyor. Bugün dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen cinayetlerin, ’insanlık suçu’ dışında herhangi bir kalıba sığdırılması mümkün değildir. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Uluslararası güvenlik örgütlerinin duyarsızlığını, açıkça telaffuz etmeseler de Gazze’de Müslümanların yok edilmesini bir çözüm olarak gören ve gelişmeleri bu istikamete sürüklemeye çalışan İsrail yanlısı ülkeleri, alacakları tüm kararları ABD’ye teyit ettirme mecburiyeti duyan Arap ülkelerini, şiddetle ve nefretle kınıyorum" dedi. Bu tepkiyi gösteren gençlere teşekkür eden Alfatı, "Zalimin karşısında, mazlumun yanında duran tüm iyi ve güzel insanlara şahsım ve camiam adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.