YEREL HABERLER - 06 Şubat 2012 Pazartesi 13:09

KARABÜK`TE ``TÜRK TİCARET KANUNDAKİ DEĞİŞİKLİKLER`` SEMİNERİ

A
A
A
KARABÜK`TE ``TÜRK TİCARET KANUNDAKİ DEĞİŞİKLİKLER`` SEMİNERİ

Karabük ve Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından Karabük’te "Türk Ticaret Kanundaki Değişiklikler" semineri yapıldı.
KASİAD Toplantı Salonu’ndaki seminere konuşmacı olarak katılan Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Acar, yeni kanunun bu yılın Temmuz ayında yürürlüğe gireceğini söyledi. Acar, mevcut kanunun 1957 yılında yürürlüğe girdiğini belirterek, "O tarihten günümüze kadar Türkiye’de çok şey değişti. Yeni Ticaret Kanunu 2012 yılının Temmuz ayında yürürlüğe girecek ve bu kanuna hazırlanmamız için önümüzde çok kısa bir süre kaldı’’ dedi.
Serdar Acar daha sonra yeni kanunla ilgili çıkan 6 adet kitabını katılımcılara anlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep İspanya üniversiteleri ile GİBTÜ arasında ikili işbirliği protokolleri imzalandı Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İspanya Üniversiteleri ile Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) İmzaladı. Yapılan anlaşmalar öğrenci ve akademisyen değişimlerini destekleyerek kültürel alışverişi ve akademik işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, uluslararası bir marka olma hedefi kapsamında işbirliklerini güçlendirerek yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, İspanya’nın önde gelen üniversitelerinden Granada, Sevilla ve Cordoba Üniversiteleri ile Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) imzalandı. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni temsilen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Bilgin, Prof. Dr. Metin Bedir ve Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Kübra Çınar, Granada Üniversitesi, Sevilla Universitesi ve Cordoba Üniversiteleri ile yakın temasta bulunarak akademik işbirliği anlaşmalarına imza attılar. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Feridun Bilgin ve Prof. Dr. Metin Bedir, bu anlaşmaların, GİBTÜ’nün uluslararası alanda prestijini artırarak akademik mükemmeliyeti teşvik etmesinin yanı sıra öğrencilere ve öğretim üyelerine uluslararası öğrenme ve öğretme deneyimleri sunma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu işbirliği anlaşmalarının, disiplinler arası işbirliği ve bilimsel araştırma alanlarında ortaklıkların geliştirilmesine yönelik bir zemin oluşturacağını belirttiler. İspanya’nın en büyük 2. devlet üniversitesi olan ve 15. yüzyılda kurulan Sevilla Üniversitesi, Endülüs İslam döneminin önemli eğitim kurumlarından biridir. Aynı şekilde, 16. yüzyıla dayanan köklü tarihiyle İspanya’nın en eski ve en saygın eğitim kurumlarından biri olan ve Avrupa’nın en büyük kampüslerinden birine sahip olan Granada Üniversitesi ile Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Cordoba şehrinde bulunan, Endülüs İslam döneminde bilim, felsefe ve tıp alanlarında önemli bir merkez olan Cordoba Üniversitesi ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri sayesinde bilimsel ve kültürel alışverişin desteklenmesi hedeflenerek, yapılan bu uluslararası anlaşmalar üniversiteler arasındaki işbirliklerinin önemli bir adımını temsil etmektedir. İmzalanan Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, uluslararası alanda işbirliği ağını genişleterek öğrencilerine ve akademik personeline daha zengin bir eğitim ve araştırma ortamı sunmaya devam ediyor.
Gaziantep GKV’li Ada Arslan Piyano Solisti Kategorisinde Dünya üçüncüsü Danubia Talents Sanat Derneği tarafından bu yıl ilk kez Türkiye’de Gaziantep’te düzenlenen ve müzik alanındaki en önemli yarışmalardan birisi olan 1. Danubia Talent Uluslararası Müzik Festivali’ne katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencisi Ada Arslan yarışmanın Piyano Solisti kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Eğitim alanındaki başarılarını sosyal kültürel, sanatsal ve sportif başarılarıyla taçlandıran Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kuruluşunun 60.yılında yeni başarılara imza atarken bu kez de müzik alanında düzenlenen bir yarışmada dünya üçüncülüğüne imza attı. Danubia Talents Sanat Derneği tarafından bu yıl ilk kez Türkiye’de Gaziantep’te düzenlenen ve müzik alanındaki en önemli yarışmalardan birisi olan 1.Danubia Talent Uluslararası Müzik Festivali’re katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencisi Ada Arslan yarışmanın Piyano Solisti kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Yarışmanın finalinde dünya üçüncülüğü kupasını kazanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencisi Ada Arslan mutluluğunu arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştı. Uluslararası yarışmalarda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerinin başarıdan başarıya koşmasının bir tesadüf olmadığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel minik şampiyonu kutlayarak başarılar diledi.