YEREL HABERLER - 20 Aralık 2013 Cuma 16:32

Kbü’de ‘üstün Yetenekli Öğrencilerin Eğitimi” Seminer Düzenlendi

A
A
A
Kbü’de ‘üstün Yetenekli Öğrencilerin Eğitimi” Seminer Düzenlendi

Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere KUYEM Müdürü Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mücahit Coşkun, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gümüş, Kastamonu Bilim Sanat Merkezi Müdürü Orhan Avanoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Milli Eğitim Öğretmenleri ve Rehber Öğretmenler katıldı.
Doç. Dr. Mücahit Coşkun, 2009 yılında çalışmalara başladıklarını ve 2010 yılında ise Üniversite, Milli Eğitim iş birliği içerisinde çalışmalara hız kazandırdıklarını söyleyerek, “ Sizlerin de etrafınızda birçok üstün yetenekli öğrenci olabilir farkında olmayabilirsiniz. Biz burada öğrencilerimizi tanımlarken üç aşamada tanımlıyoruz. İlk aşama öğretmenlerimizin bu öğrencilerin farkındalığını belirlemesi. İkinci aşama üniversitede yapacağımız genel yetenek sınavları yapıyoruz son aşamada ise Rehberlik Araştırma Merkezi’nin desteği ile bu seçilen çocuklara özel eğitim verilmektedir. Yaklaşık üç yılı aşkın bir süredir bu işi yapmaktayız. Araştırma Merkezimiz Türkiye’ de kurulan ikinci Araştırma Merkezidir. İlk araştırma merkezi İnönü Üniversitesi tarafından açılmıştır. Fakat bu iki araştırma merkezi arasında fark vardır. Bizim araştırma merkezimizin farkı bugüne kadar Türkiye’de genel bir algı olan genel kültür genel yetenek alanında hizmet vermeye çalışıyoruz. İnönü Üniversitesi Araştırma Merkezi ise yaz ve kış kampları şeklinde eğitimlerini vermektedirler. Düzenli, sürekli olarak bu anlamda Türkiye’ de ilk ve tek olarak Karabük Üniversitesi Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştı sanat, spor ve sosyal alanlarda da eğitim verilmektedir. Bizler eğitimde farkındalık meydana getirmeye çalışıyoruz bu yüzdende insanlara yatırım yapıyoruz. Bugün burada toplanmamızın amacı bir farkındalık yaratmak. Karabük eğitim alanında kaliteli bir eğitim vermektedir. Daha iyi nasıl olabiliriz, içlerinde en iyilerini gerçekten bu yetenekleri olan çocukları seçip bunlara en güzel eğitimi üniversitemizin desteği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yapabilmeliyiz.” dedi.
Bu programın gerçekleşmesinde Karabük Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği içerisinde olması önem taşımaktadır diyerek konuşmasına başlayan, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Gümüş; “ Ülkenin en büyük gücü beyin gücüdür. Çünkü beyin gücü ülkelerin ekonomik, stratejik, bilimsel ve bu gibi alanlarda geleceğidir. Bizlerde bu anlayışla yola çıkarak öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini fark ederek bu alanlarda gelişmelerini sağlamalıyız. Üstün yetenekli çocuklarımızı doğru şekilde yönlendirmezsek bu güç gerilememize neden olacak illegal bir şekilde kullanılacaktır” dedi.
İki oturum şeklinde gerçekleştirilen seminerin ilk oturumunda, Yrd. Doç. Dr. Ali Çağatay Kılınç tarafında ‘21. Yüzyılda Eğitim Anlayışı’ konulu sunum, İkinci oturumda ise Kastamonu Bilim, Sanat Merkezi Müdürü Osman Avanoğlu ‘Üstün Yetenekliler’ konulu semineri gerçekleştirdi.
(YE
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi Hentbolda 2023-2024 sezonu Kadınlar Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Konyaaltı Belediyesi’nin birinci olarak tamamladığı Kadınlar Süper Ligi normal sezonunu 1, 2, 3 ve 4. sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8. sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; Konyaaltı Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi ve Yalıkavak ile Kastamonu Belediyesi arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; Görele Belediyesi ve İzmir BBSK ile Üsküdar Belediyesi ve Bursa BBSK takımları arasında oynanacak. Kadınlar Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Anadolu Üniversitesi - Üsküdar Belediyesi: 33-38 Konyaaltı Belediyesi - İzmir BBSK: 37-31 Görele Belediyesi - Tekirdağ Süleymanpaşa: 46-29 Yalıkavakspor - Kastamonu Belediyesi: 31-26 Yenimahalle Belediyesi - Bursa BBSK: 29-32
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 1 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’de 34. haftanın kapanış maçında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ilk yarısı Fatih Karagümrük’ün 1-0’lık üstünlüğüyle noktalandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Güray Vural’ın hatalı pası sonrası topu kapan Eysseric’in ceza yayından çektiği şutta kaleci Leite meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu önünde bulan Markao’nun ceza sahası içi sağ çaprazındaki vuruşunda savunma, meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. 36. dakikada sol kanattan topu taşıyan Markao, ceza sahasına girerek pasını Güven Yalçın’a aktardı. Penaltı noktası yakınlarında topla buluşan Güven Yalçın, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-0 45+1. dakikada Erdal Rakip’in pasında topla buluşan Güray Vural, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekti. Kaleci Sirigu, meşin yuvarlağı çıkardı. Hakemler: Kadir Sağlam, Mustafa Sönmez, Erdem Bayık Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Can Keleş, Eysseric, Güven Yalçın, Markao Yedekler: Emre Bilgin, Lasagna, Kourbelis, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Adnan Uğur, Paoletti, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Antalyaspor: Leite, Gerxhaliu, Bahadır Öztürk (Naldo dk. 21), Ömer Toprak, Güray Vural, Kaluzinski, Van de Streek, Erdal Rakip, Emre Uzun, Larsson, Safuri Yedekler: Ataberk Dadakdeniz, Doğukan Özkan, Ufuk Akyol, Milosevic, Beytullah Tunç, Mert Yılmaz, Harun Toprak Teknik Direktör: Sergen Yalçın Gol: Güven Yalçın (dk. 36) (Fatih Karagümrük) Sarı kart: Safuri (Antalyaspor)