YEREL HABERLER - 09 Mart 2014 Pazar 15:17

Yolbulan “enes Haram Bir Lokma Yemiştir”

A
A
A
Yolbulan “enes Haram Bir Lokma Yemiştir”

KARDEMİR KARABÜKSPOR KULÜP BAŞKANI MUSTAFA YOLBULAN:
“ENES'İN BU DAVRANIŞININ MABİALA'NIN CEBİNDEN CÜZDANINI ÇALMASINDAN HİÇ FARKI YOKTUR”
“ENES ÜNAL'IN SPORTMENLİK DIŞI BİR HAREKETLE KARABÜKSPORLU ARKADAŞLARININ EMEKLERİNİ ÇALMASINA TANIKLIK ETTİK”
KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ TOLUNAY KAFKAS:
“ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARIMIZ KRİTİK VE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
YASİN ERDEM
Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, Bursaspor’a 1-0 yenilmelerine neden olan penaltı kararının haksız olduğunu savunarak, Enes Ünal'ın sportmenlik dışı bir hareketle Karabükspor’lu arkadaşlarının emeklerini çalmasına tanıklık ettiklerini söyledi.
Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında deplasmanda Bursaspor’a penaltı sonucu mağlup olan Kardemir Karabükspor da başkan Yolbulan, Bursaspor’a penaltıyı kazandıran Enes ve maçın hakemine öfke kustu.
YOLBULAN: “ENES HARAM BİR LOKMA YEMİŞTİR”
Kardemir Karabükspor Başkanı Mustafa Yolbulan, penaltı kararının haksız olduğunu savunarak, “Maçı kazanabilecek çok net pozisyonlar üretmemize rağmen, Eneramo ve Musa ile fırsatları değerlendiremedik. Bir puanla yetinmeye razı olmak durumundayken, ne yazık ki Türk futbolunun gelecekteki golcüsü, yıldız adayı santraforu olarak lanse edilen Enes Ünal'ın sportmenlik dışı bir hareketle Karabüksporlu arkadaşlarının emeklerini çalmasına tanıklık ettik. Enes'in bu davranışının Mabiala'nın cebinden cüzdanını çalmasından hiç farkı yoktur ve aynı zamanda puanımızın dışında beraberlikte kazanacağımız 450 bin TL'nin de çalınmasında başrol oynamıştır. Puanlar kazanılır, kaybedilir ama Enes 18 yaşında adım adım futbolseverlerin gönlünde yer almak yerine maalesef son yıllarda sayıları artan emek hırsızı futbolcular kulübünde yer almayı tercih etmiştir. Kendisi adına üzüldüm. Biz maç kaybettik, Enes çok daha fazla şeyler kaybetti. Enes haram bir lokma yemiştir. Geceleri nasıl uyuyacak bilmiyorum” dedi.
“BEŞİNCİ VE ALTINCI HAKEM UYGULAMASININ FAYDADAN ÇOK ZARARI VARDIR”
Maçın hakemi Halis Özkahya için de açıklamalarda bulunan Yolbulan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Maçın hakemi Halis Özkahya’da ne yazık ki bu emek hırsızlığında görmediği pozisyonda penaltı çalarak, bu suça ortak olmuş ve bugüne kadar futbolda sessiz, problem çıkarmayan, yapıcı ve Fair-Play olmaya çalışan kulübümüzün infaz edilmesinde pay sahibi olmuştur. Biz bu düşüşü bir şekilde sonlandırır ve yeniden çıkışa geçeriz ama genç futbolcuların bu şekilde düşürdüğü sporculuk seviyesi nasıl tekrar yukarı çekilir. Hocalarının oturup düşünmesi gerekir. Ayrıca, her hafta tekrar tekrar ortaya çıkmaktadır ki beşinci ve altıncı hakem uygulamasının faydadan çok zararı vardır.’’
KAFKAS: “YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, ise önlerinde kritik maçların olduğunu ve bunun altından kalkacaklarını söyleyerek, “Bursaspor karşısında sahada istediğini yapan ve oyun anlayışını yansıtan bir Karabükspor vardı. Pozisyonlar bulduk ama bunları değerlendiremedik. Bir penaltı ile maalesef mağlup olduk. Zaman zaman bizim için ve her takım için inişler çıkışlar oluyor. Hak ettiğimiz bir iniş değil. Önümüzdeki maçlarımız kritik ve yolumuza devam edeceğiz. Önemli olan bunun altından kalkabilmektir” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.