YEREL HABERLER - 09 Nisan 2014 Çarşamba 23:34

Rektör Uysal’a Ziyaret

A
A
A
Rektör Uysal’a Ziyaret

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi Dernek Başkanı Muhittin Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret etti.
Geçen ay 8. olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdiklerini, yeni yönetim oluşturduklarını ve bu kapsamda ziyarette bulunduklarını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi Dernek Başkanı Muhittin Yılmaz, “Derneğimiz özde ortopedik, genelde tüm engellilere hizmet vermektedir. Derneğimiz hayırsever Karabük halkının, büyüklerimizin vermiş olduğu destek ve yardımlarla 17 yılı aşkın süredir, engelli arkadaşlarımızın eğitimi, istihdamı, tekerlekli sandalye ve akülü sandalye gibi buna benzer birçok konuda destek ve yardımcı olduk. Üniversitemiz ile de içi içeyiz. Üniversitemizin başarılarından ve hızlı yükselişinden gurur ve onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Sayın Rektörümüz başta olmak üzere emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ederiz. 32 bin öğrencisi ile Karabük artık üniversite kentidir. Üniversitemiz ile bundan önce olduğu gibi bundan sonrada işbirliğimizin devam etmesi için çalışacağız. Üniversitemiz ile gerçekleştirdiğimiz Mavi Kapak Kampanyası ile birçok engelli arkadaşımız tekerlekli sandalyeye sahip olmuştu ve bunun tekrar devam etmesini istiyoruz. Birde engelli arkadaşlarımızın akülü araçlarının şarj problemi çok oluyor, bunu güneş enerjisi ile çözme konusunda Teknoloji Fakültesi ile bir çalışmamız var. Ben inanıyorum ki bugüne kadar bize kapılarını ardına kadar açan Üniversitemiz bundan sonrada bizlere gerekli desteği sağlayacaktır. Derneğimiz adına Rektörümüze teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek 8. Olağan genel kurul toplantısı sonucunda oluşturulan yönetime başarılar dileyen KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise “Üniversitemizin kapıları sizlere ardına kadar açık. Sizlere en ufak katkı sağlayacak her türlü çalışmanın içerisinde her zaman varız. Biz Karabük Üniversitesi olarak, öğrenci odaklı bir üniversiteyiz. Üniversitemizde öğrenim gören her türlü engel grubu için Karabük Üniversitesi’nin ulaşılabilir ve erişilebilir bir üniversite olmasını hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda dezavantajlı guruba dahil olan öğrenci, idari ve akademik personel için dezavantajları tamamen ortadan kaldırarak engelsiz Karabük Üniversitesi için çabalıyoruz. Bütün bu çalışmaları kanuni zorunluluk gerektirdiği için değil, gerçekten engelli kardeşlerimizin buna ihtiyacı olduğuna inandığımız için yapıyoruz. Bu gönülden inanma meselesidir. Gerekli çözümleri hep birlikte üreteceğiz. Engelsiz Karabük Üniversitesi ve Karabük için hep birlikte çalışacağız” dedi.
Ziyaret iyi dilek ve temennilerle sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.