YEREL HABERLER - 15 Ocak 2015 Perşembe 15:54

Eski Yönetim'den Yeni Yönetime Hayırlı Olsun Ziyareti

A
A
A
Eski Yönetim'den Yeni Yönetime Hayırlı Olsun Ziyareti

AK Parti eski il Başkanı Ömer Ayar ve yönetim kurulu üyeleri , 9 Ocak 2015 Cuma günü 5. Olağan Genel Kurulu sonrası yeniden İl Başkanlığına seçilen AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ve yönetim kurulu üyelerine hazırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği ziyarette konuşan AK Parti İl eski Başkanı Ömer Ayar,“AK Parti İl Kongresi sonucu yeni seçilen AK Parti İl Başkanı ve Yönetim Kuruluna hayırlı ziyareti yapmak amacıyla buraya geldik. İnşallah yeni dönemde yeni arkadaşlarımız Karabük adına çok daha güzel hizmetler üretmek için bir mücadele içinde olacaklardır. Zaten buralardaki görevin amacı bireyselden ziyade genele, bizim görev tanımımızda ise Karabük’ün geneline hizmet üretilmek, hizmet getirebilmektir. Ben bu anlamda kendilerine başarılar diliyorum ve Karabük için güzel hizmet üretmeleri temennisinde bulunuyorum arkadaşlarımızla birlikte. Tabiî ki bu ziyaret anlamlı. Bir Bayrak değişiminin arkasından AK Parti’de hiçbir zaman diğer partilerde olduğu gibi bir kavganın dövüşün, bir muhalefetin olmayacağını ifade ediyoruz. Eğer hepimizin amacı tek ise, Karabük’e hizmet üretmek ise bu amaç etrafında değişik dönemlerde görev yapmış yapıların, birleşmesi, birlik ve beraberlik içersinde bir görüntü sergilemesinin şahsımız adına değil, Karabük’ün geneli adına bir kazanım olacağı düşüncesindeyiz. Bizler başarılar temenni ediyoruz. Allah hayırlı uğurlu eylesin, güzel hizmetler nasip etsin” dedi.
AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’da İl eski Başkanı Ömer Ayar ve ekibinin kendilerini ziyaretten etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ömer Ayar kardeşimizin bu ziyaretini anlamlı buluyorum. Bizler bu partiye 9 sene beraber hizmet ettik, beraber mücadele ettik, o süreçten sonra biz yönetimde görev almadık. Kendileri 7 yıl İl Başkanlığı yaptıktan sonraki süreçte bu bayrak yarışı bize tevdi edildi, şimdi de seçilmiş bir Başkan olarak göreve devam ediyoruz. Bizim partimizde hiçbir zaman için kavga, dövüş olmaz bu millete hizmet olur. Bizim için her şeyden önemlisi Karabük ve Ülkemiz. Ülkemize ve Karabük’e hizmet etmek için biz biriz ve beraberiz. Ben bu anlamda ziyaretimize gelen arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni Karabük, Güçlü Karabük, Hedef 2023 diyoruz. Bir aile olduğumuzu Karabük’e buradan ilan ediyoruz. Karabük için varız, her şey Karabük için” dedi.
VERGİLİ’NİN İL ESKİ BAŞKANI ÖMER AYAR HAKKINDAKİ SÖYLEMLERİNE CEVAP
Bir Gazetecinin ‘Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; İl eski Başkanı Ömer Ayar için Karabük’e 5 yıl kaybettirdi şeklinde söylemlerde bulunuyor bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?” şeklinde soru sorması üzerine İl Başkanı Timurçin Saylar; “Biz Karabük’e hangi hizmeti yapmadık, yapmadığımız hizmeti söylesinler. Ömer Ayar’ın döneminde yapılmayan bir hizmet var mı?, engellenen, gelmeyen bir hizmet var mı Karabük’e? “ cevabını verirken, Ömer Ayar ise, “Rafet bey Karabük’ün Belediye Başkanıdır. Biz görevi bırakmış kişiler olarak görevi bırakmamızdan altı ay süre geçmesine rağmen halen sizlerle bir araya geldiğinde bu tür mevzulara girip kendince bir siyaset yapma gayreti içersinde olması tabiî ki bizi üzüyor. İnsani olarak üzüyor, siyasi tarafını bir tarafa bırakalım. Yani şu kelime her şahıs için fazladır. Adam gibi adam, yeni gelenler, adamlığın ölçüsü, derecesi bunu ölçen, biçen şahıs kendisi midir?. Nasıl bir ölçü tartı aleti vardır ki elinde böylesine bir tespit yapma gayreti hissediyor. Biz tür kelimeleri, bu tür söylemleri sanki eskiden kalan polemik dönemine bizi çekmek istercesine bir gayret içersinde olduğunu hissediyoruz, bugüne kadar hiç cevap vermedik, yine de vermiyoruz. Çünkü artık onun muhatabı biz değiliz muhatapları ile buyursun güzel geçinsin, kötü geçinsin bunun tarafı da biz olmayacağız, herkes bulunduğu noktada taşıdığı sıfatı gereği payına düşen görevi yapsın. Çok basit bir örnek vermek istiyorum. Biliyorsunuz son üç dört gündür Karabük yoğun bir kar yağışı altındaydı bu süreç içersindeydi sadece bu kar mücadelesi ile ilgili buyurun Safranbolu ile Karabük’ü bir kıyaslayın. Bence yeterlidir diye düşünüyorum” dedi.
AK Parti İl eski Başkanı Ömer Ayar ve ekibi daha sonra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Tuncay Özcan’ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar dilediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.