GÜNDEM - 23 Nisan 2025 Çarşamba 14:48

Karabük’te 23 Nisan coşkusu: Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı

A
A
A
Karabük’te 23 Nisan coşkusu: Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı

Karabük’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde öğrencilerin sergilediği gösteriler izleyicilerden büyük alkış aldı.


Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda düzenlenen etkinlikte Karabük Valisi Mustafa Yavuz, çocukların bayramını kutladı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş günü anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.


Etkinlikte, anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan dans ve ritim gösterileri izleyenlere görsel bir şölen sundu. Öğrencilerin performansları büyük beğeni toplarken, aileler ve katılımcılar sık sık alkışlarla destek verdi.


23 Nisan kutlamalarına yönelik düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen kutlamalara, Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, kurum müdürleri, il protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Karabük’te 23 Nisan coşkusu: Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.