ASAYİŞ - 18 Mayıs 2026 Pazartesi 12:37

Karabük’te otelde doğal gaz kaçağı: Şehit ailelerinden 47 kişi hastaneye kaldırıldı

A
A
A

Edirne’den Batı Karadeniz gezisi kapsamında Karabük’ün Safranbolu ilçesine gelen şehit ailelerinin konakladığı otelde meydana gelen doğal gaz kaynaklı karbonmonoksit sızıntısından etkilenen 47 kişi, mide bulantısı ve baş ağrısı şikâyetleriyle hastanelerde tedavi altına alındı.

Olay, Barış Mahallesi Dirlik Sokak’taki bir otelde meydana geldi. Edirne’den gezi programı kapsamında Safranbolu’ya gelen yaklaşık 70 kişilik şehit aileleri grubunun konakladığı otelde kalan bazı vatandaşlar, sabah saatlerinde mide bulantısı ve baş ağrısı şikâyetleri yaşamaya başladı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, sağlık, itfaiye, polis ve doğal gaz ekipleri sevk edildi.

Şikâyeti bulunan vatandaşlardan bazıları ambulanslarla, bazıları ise otobüslerle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Safranbolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Otel tedbir amacıyla tamamen tahliye edilirken, yapılan ilk incelemelerde kazan dairesinde doğal gaz kaynaklı karbonmonoksit sızıntısı tespit edildi.

Karabük’te otelde doğal gaz kaçağı: Şehit ailelerinden 47 kişi hastaneye kaldırıldı

Vali Çağatay hastanede ziyaret etti

Olayın ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen Karabük Valisi Oktay Çağatay, tedavi altına alınan şehit ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Çağatay, İl Sağlık Müdürü İsmail Kara ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Erkan Doğan’dan vatandaşların sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Safranbolu Devlet Hastanesi’ne 2’si çocuk 7 kişi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ise 2’si çocuk 40 kişi başvurdu. Böylece olaydan etkilenen toplam kişi sayısının 47 olduğu bildirildi.

Karabük’te otelde doğal gaz kaçağı: Şehit ailelerinden 47 kişi hastaneye kaldırıldı

Vali Çağatay, hastanelerde tedavi altına alınan şehit ailelerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, sürecin ilgili kurumlar tarafından titizlikle takip edildiğini kaydetti.

Öte yandan, durumları iyi olan ve taburcu olan Şehit ailesi yakınları Karabük Polisevinde misafir edildi.

Yasin Erdem

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Kamyonetin motorunda giden tamirci konuştu: "Müşteriyi 40 bin liradan kurtardık" Bursa’nın İnegöl ilçesinde arızayı tespit etmek için seyir halinde olan kamyonetin motor kısmına oturan tamirci konuştu. Olay, dün İnegöl’ün Mahmudiye Mahallesi Tabakhane Caddesi’nde meydana geldi. Arızalanan kamyoneti kontrol eden tamirci, sorunun kaynağını bulabilmek için aracın ön kısmına çıktı. Seyir halindeki kamyonetin motor bölümünde ilerleyen tamircinin tehlikeli yolculuğu çevredeki vatandaşlarca görüntülendi. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada ilgi gördü. Müşterisini ciddi bir masraftan kurtardığını söyleyen oto tamircisi Mesut Torun (40) olayı tüm detaylarıyla anlattı. Torun, "Arabada bir mazot kaçağı vardı. Durduğu yerde kaçırmıyordu araç, mecbur yüke bindiği zaman kaçırıyordu. Bunu da test etmek için haliyle arabayı çalışır vaziyette denemek lazımdı. O yüzden böyle bir işe kalkıştık. Fazla gezmedik aslında, gezdiğimiz kilometre, kilometre değil de metre. 300-350 metre arasıydı. Fazla bir şey yoktu ama sonuçta arızayı da bulduk Allah’a şükür. Müşteriyi de 40 bin liradan kurtardık, yarı fiyatına maliyet ettik diyelim. Nokta atışı yapmak için bu hareketi yapmamız lazımdı. Ama halloldu çok şükür. Başka türlü olmuyordu çünkü hareket halinde denememiz lazımdı arabayı, yüke bindiği zaman yapıyordu bu. Denedik, gördük arızayı. Ben de sonradan gördüm. Akşamüstü gördüm. Şaşırdım ama bir yandan da iyi oldu. Güzel yorumlar vardı, bizim maksadımız işimizi iyi yapalım, onun için yaptık yani bu işi de. Çok nadiren ara sıra böyle bulamadığımız arızalar olduğu için yapıyoruz. Orada zaten benim el kısmım içeride, el kısmım oraya bağlıydı zaten. O şekilde ilerledik ama fazla hızlı yapmadık. Birinci kilometrede en fazla yaptığımız hız 20-25 kilometre" dedi.
Denizli Başkan Arslan genç çifti mutlu günlerinde yalnız bırakmadı Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, dünya evine giren Hakan Ongun ile Nurgül Kubur çiftinin nikahlarını kıydı. Denizli’de Milli Eğitim Müdürlüğü’nden emekli olan Mazlum ve Fadime Ongun çiftinin oğulları, sürücü kursu işletmecisi sahibi Hakan Ongun, Akköy Mahallesi’nin köklü ailelerinden Mehmet ve Raziye Kubur çiftinin hemşire kızları Nurgül Kubur ile düzenlenen görkemli düğün töreniyle dünya evine girdi. Yoğun katılımın olduğu düğün gecesi, renkli görüntülere sahne oldu. Düğün törenine iş, siyaset ve eğitim camiasından çok sayıda davetli katıldı. Gecede Hakan – Nurgül Ongun çiftinin nikah şahitliğini İrfan Hepşen ve Aleyna Odabaşı yaptı. Genç çiftin nikâhını Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan kıydı. Nikâh töreninde salonda alkışlar yükselirken Başkan Arslan, evliliğin sevgi, saygı ve anlayış üzerine kurulması gerektiğini belirterek Hakan ve Nurgül çiftine ömür boyu mutluluk dileklerinde bulundu. Başkan Arslan, evlilik cüzdanını gelin Nurgül Ongun’a teslim etti. Nikâhın ardından genç çift ilk danslarını davetlilerin alkışları eşliğinde gerçekleştirdi. Daha sonra Ege kültürünün önemli simgelerinden olan zeybek oyunu sahne aldı. Hakan ve Nurgül Ongun çiftinin sergilediği uyumlu zeybek performansı geceye damga vururken, davetliler çifti uzun süre ayakta alkışladı. Düğün boyunca çalınan hareketli müziklerle konuklar doyasıya eğlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde hazırlanan dev düğün pastası alkışlar eşliğinde kesildi. Davetliler genç çiftle bol bol fotoğraf çektirirken, aileler de bu özel günün mutluluğunu yakınlarıyla paylaştı. Damadın babası Mazlum Ongun, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür ederek, "Evlatlarımızın böylesine güzel bir ortamda yuva kurmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Katılan, arayan ve iyi dileklerini ileten herkese ailemiz adına teşekkür ederim" dedi.
Kocaeli Çayırova’da tabletler bırakıldı, oyunlar oynandı Çayırova’da çocukları dijital dünyanın olumsuz etkilerinden korumak ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla geleneksel çocuk oyunları şenliği gerçekleştirildi. Çayırova Kaymakamlığı, Çayırova Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığında yürütülen program, Çağdeşkent Mesire Alanı’nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi. Törende açıklamalarda bulunan Çayırova Belediye Başkanı Çiftçi, "Çocuklar heyecanlı mısınız? Biz bu tür programları olabildiğince desteklemeye çalışıyoruz. Burada eğlenceli bir program olacak. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi. Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal ise dijitalleşmenin getirdiği tehlikelere dikkati çekti. Geleneksel oyunların önemine vurgu yapan Önal, "Bizler bu geleneksel oyunlarla büyüdük. Dijital dünyanın çok karanlık yüzleri var ve bundan kaçınmanın en önemli yolu, geleneksel oyunlarla çocuklarımızı tanıştırmak" ifadelerini kullandı. Kaymakam Önal, Başkan Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Toklu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Demir ve beraberlerindeki heyet, etkinlik alanını dolaşarak çocuklarla bir araya geldi. Şenlik için özel olarak hazırlanan atölye ve stantlarda vakit geçiren çocuklar, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını oynayarak doyasıya eğlendi.