EĞİTİM - 10 Eylül 2025 Çarşamba 10:19

Karabük’te "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" etkinliği

A
A
A
Karabük’te "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" etkinliği

Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü kapsamında tanıtım etkinliği düzenlendi.


Beşbinevler Ömer Lütfü Özaytaç İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, Şube müdürleri İdris Kınasakal ve Oktay Köse, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarında İl Millî Eğitim Müdürü Akbaş ve İl Sağlık Müdürü Kara, "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" projesinin toplum sağlığına yapacağı nitelikli katkılardan bahsederek, iki kurum arasındaki bu anlamlı iş birliğinin önemini vurguladı.


Konuşmaların ardından, 112 Acil Sağlık ekipleri ve "sağlık elçisi" öğrencilerin ortaklığında basit tıbbi müdahale gösterileri yapıldı. Etkinlik alanındaki öğrencilerle birlikte sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olan düzenli egzersizin önemine dikkat çekmek amacıyla hareketli bir egzersiz etkinliği gerçekleştirildi.


Program, protokol heyetinin alanda kurulan ve sağlıklı yaşamı teşvik eden stantları gezmesi ve "sağlık elçisi" olarak görev alan öğrencilere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.



Karabük’te "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" etkinliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’nun su geleceğine güçlü yatırım: Akören Göleti tam kapasiteye ulaştı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Gürgentepe ilçesinde inşa edilen Akören Göleti, 180 bin metreküp su tutma kapasitesiyle maksimum doluluk oranına ulaştı. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla gerçekleştirdiği yatırımlar kapsamında, Ordu genelinde 13 ilçede toplam 68 gölet ve baraj inşa edilerek şehrin su altyapısı önemli ölçüde güçlendirildi. Bu yatırımlardan biri olan Akören Göleti, Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) aracılığıyla tamamlanarak hizmete alındı. Gürgentepe ilçesinde hayata geçirilen Akören Göleti, içme suyu ihtiyacına kalıcı çözüm sunmasının yanı sıra bölgeye kazandıracağı turizm potansiyeliyle de dikkat çekiyor. Kısa sürede su tutmaya başlayan gölet, 9 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayacak şekilde projelendirildi. Yaklaşık 30 dönümlük alan üzerine inşa edilen Akören Göleti, 88 metre uzunluğunda ve zeminden 8 metre derinliğinde tasarlandı. 180 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olan gölet, kısa sürede tam kapasiteye ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Akören Göleti ile birlikte Gürgentepe ve çevresinde içme suyu kaynakları artırılırken, muhtemel kuraklık risklerine karşı da önemli bir önlem alınmış oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla gerçekleştirdiği bu yatırım, hem bugünün hem de geleceğin ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyor.
Antalya Türkiye karla mücadele ederken Antalya’da deniz sefası Aralık ayının son haftasında Türkiye’de birçok ilde yoğun kar yağışı ve sert kış şartları etkisini gösterirken Antalya’da karla kaplı dağların gölgesinde kent sakinleri ve yabancı turistler, su sıcaklığının 20 derece olarak ölçüldüğü Konyaaltı’nda denize girmenin keyfini çıkardı. Türkiye’nin birçok ili aralık ayının son haftasında 2025’i yoğun kar yağışı ve sert kış şartları altında uğurlamaya hazırlanırken Antalya’da yerli ve yabancı turistler Konyaaltı Sahili’nde denize girmenin keyfini çıkardı. Dün itibariyle kentte etkisini göstermeye başlayan soğut havaya hava sıcaklığının öğlen saatlerinde 9 derece dolaylarında seyrettiği turizmin başkenti Antalya’da deniz suyu sıcaklığı ise 20 derece olarak ölçüldü. Konyaaltı Sahili’nden 1 saat mesafedeki Saklıkent ve Antalya’nın batısında yer alan Konya’ya bağlanan Alacabel’de kar yağışı etkili olurken, şehir merkezinde ise güneşli havayı fırsat bilen kent sakinleri ve yabancı turistler Konyaaltı Sahili’ne akın etti. "Deniz dışarıdan daha sıcak" Hafta sonu olması nedeniyle soğuk havaya rağmen güneşi fırsat bilerek Konyaaltı Sahilini dolduran bazı vatandaşlar denize girerken, kimileri ise sahilde güneşlenmeyi tercih etti. Konyaaltı Sahili’nde denize giren vatandaşlardan Nazmi Üstündağ, denizin havadan daha sıcak olduğunu belirterek, "Saklıkent’te kar varken burada denize giriyoruz. Su güzel ama dışarıda esinti biraz üşütebiliyor. Ama deniz gayet güzel, tertemiz. Yaz kış her hafta sonu denize giriyorum, hiç şaşmaz. Doğuda kar, Saklıkent’te kar, burada deniz. Yüzmeye devam" dedi.