EĞİTİM - 13 Ocak 2018 Cumartesi 15:08

TED Koleji’nin tam eğitim bursu başvuruları başladı

A
A
A
TED Koleji’nin tam eğitim bursu başvuruları başladı

Türk Eğitim Derneği (TED), "Tam Eğitim Bursu" sınav başvurusu 24 Aralık’ta başladığı bildirildi.

Türk Eğitim Derneği (TED), "Tam Eğitim Bursu" sınav başvurusu 24 Aralık’ta başladığı bildirildi.


TED Karabük Koleji Müdürü Kerim Barçın, TED’in başlattığı bursun diğer burslardan farklı olarak sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin üniversite sonuna kadar tüm eğitim masraflarını karşıladığını söyledi.


Barçın, bu yılki parolalarının ‘Maddi olanaksızlıklar eğitime engel değildir’ diyerek, “Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca takibi yapılmakta, gelişimleri uzmanlar aracılığıyla izlenmektedir. Tam Eğitim Bursunu almaya hak kazanan öğrenciler, TED tarafından açılmış olan 25 okulda okumakta ve mezun olduktan sonra ülke genelindeki üniversitelerde eğitim almaktadır. Burs öğrencilerin tüm eğitim, servis, yemek, kitap, kırtasiye, giyim ve cep harçlıklarını karşılamaktadır. TED burs vereceği öğrencileri seçmek üzere her yıl tam eğitim bursu sınavı yapmaktadır. Ülke genelinde sınavın duyurusu yapılır. 4, 5 ve 8’inci sınıfa devam eden öğrenciler sınava başvuruda bulunabilir. Öğrencilerin başvuru yapabilmesi için, en son bitirdikleri sınıfa ait karnede yıl sonu başarı ortalamasının 85-100 aralığında olması gerekmektedir. Başvurusu kabul edilenler, TED tarafından açılan sınava girerler. Yazılı sınavda başarılı olan öğrenciler TED uzmanları tarafından evlerinde ziyaret edilir. Öğrenci ve ailesi ile görüşmeler yapılır. Yazılı sınavda başarılı olan ve ev ziyaretlerinde uygun bulunan öğrenciler TED’den Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanırlar. Bu sınava TED okulunda okumakta olan öğrenciler giremezler” dedi.


TED Koleji Müdürü Kerim Barçın, burs için sınav başvurularının 24 Aralık 2017 tarihinde başladığını ve 11 Şubat 2018’de sona ereceğini ifade ederek, “Tam Eğitim Bursu sınavı 24 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 10.00’da okulumuzda düzenlenecektir, Sınav başvuruları 24 Aralık 2017 - 11 Şubat 2018 tarihleri arasında www.ted.org.tr ve www.turkegitimdernegi.org.tr adresinden online olarak yapılması gerekmektedir. Bizim okulumuzda Karabük başta olmak üzere, Bartın, Kastamonu ve Çankırı illerinden başvuru yapan öğrenciler sınava girecektir.” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.