GENEL - 05 Aralık 2018 Çarşamba 17:15

Vali Gürel, KBÜ’de incelemelerde bulundu

A
A
A
Vali Gürel, KBÜ’de incelemelerde bulundu

Vali Fuat Gürel, Karabük Üniversitesine ziyaret gerçekleştirerek Üniversite Rektörü Prof.

Vali Fuat Gürel, Karabük Üniversitesine ziyaret gerçekleştirerek Üniversite Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile birlikte kampüs alanında incelemelerde bulundu.


Kurum ziyaretlerine devam eden Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Üniversitesine de ziyaret gerçekleştirdi. Vali Güler, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat rektörlük makamında bir süre sohbet etti. Vali Fuat Gürel ve Rektör Prof. Dr. Refik Polat daha sonra Sosyal Yaşam Merkezi’nde bulunan yemekhanede öğrencilerle birlikte yemek yedi. Uluslararası öğrencilerin de yer aldığı yemekte, Vali Gürel ve Rektör Polat yemeğin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.


Vali Gürel ve Rektör Polat yemekhaneyi inceledi


Vali Fuat Gürel, Karabük Üniversitesi ziyaretinde öğrencilerle birlikte yemek yedikten sonra Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile birlikte yemekhanenin mutfak bölümünde incelemelerde bulundu.


Vali Gürel ve Rektör Polat, daha sonra ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi sahibi olan Türkiye’nin ilk ve tek Demir Çelik Enstitüsü’ne geçti. Vali Gürel, burada Malzeme Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MARGEM) laboratuvarlarını gezerek cihazlarla ve yapılan testler, analiz ve deneylerle ilgili enstitüsü görevlileri tarafından bilgilendirildi. Demir Çelik Enstitüsünün ardından dikkat çekici mimariye sahip ve aynı anda 500’den fazla öğrenciye çevrim içi ve çevrim dışı araştırma yapma imkanı sağlayan Karabük Üniversitesi Kütüphanesini ziyaret etti.


Rektör Polat, kampüs içerisinde yapımı devam eden Mühendislik Laboratuvarları, Spor Kompleksi ve Öğrenci İşleri Hizmet Binası inşaatları hakkında Vali Gürel’e bilgi verdi.


“Valilik ve Üniversite olarak yöremize faydalı olmaya çalışacağız”


50 binin üzerinde öğrencisi olan Karabük Üniversitesinin, Türkiye’nin en önemli üniversitelerden biri olduğunu belirten Vali Gürel, “Çok fazla alt yapı hazırlığı var. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 6 bin 500’e yakın öğrencinin olması da başka bir güzellik. Uluslararası öğrencilerin tercih etmesi, farklı bir altyapıyı gerektirir. Bu manada da Üniversitemizin çok iyi bir yerde olduğu anlaşılıyor. Sağ olsunlar, Üniversitenin Rektörü, diğer yöneticileri ve hocalarımız çok güzel alt yapılar hazırlamışlar. Tüm bunları görme fırsatı bulduk. İnşallah bundan sonraki süreçte de Üniversitemizle beraber Karabük’ümüze ne yapabiliriz, nasıl faydamız olur bunları beraber değerlendireceğiz. Buradaki hocalarımızın akademisyenlik yönünü de kullanarak ilimize katkıda bulunmaya çalışacağız. İnşallah Valilik ve Üniversite olarak yöremize faydalı olmaya çalışacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.