ASAYİŞ - 03 Ağustos 2015 Pazartesi 17:52

Ermenek'teki Maden Faciası Davası

A
A
A
Ermenek'teki Maden Faciası Davası

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki bir kömür ocağını su basması nedeniyle 18 maden işçisinin hayatını kaybettiği olayla ilgili görülen davanın üçüncü duruşması, tanıkların dinlenmesiyle devam etti.
Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşması öğleden sonraki oturumla sürdü. Öğleden sonraki ikinci oturumu açan Mahkeme Başkanı’na sanık Abdullah Özbey’in avukatlarından Tevfik Buğdaycı duruşma arasında çıkan olaylar nedeniyle itiraz etti. Av. Buğdaycı, davada can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle davanın Ermenek’ten alınması için başvuru yaptıklarını ama kabul edilmediğini söyleyerek, “Dışarıda biz yine saldırıya uğradık. Bu şekilde davaya devam etmek istemiyoruz. Mağdur avukatları devamlı tweet atıyor. Tanıkların ağzı parayla bantlanmış şeklinde bunlara mahkeme olarak göz yummayın” dedi.
Avukatların itirazının ardından duruşmada tanıkların dinlenmesine devam edildi. Duruşmanın ilk gününde maden kazasından kurtulan 20 işçi tanık olarak ifade verdi. Mahkeme Salı günü de 20 tanığın dinlenmesiyle devam edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.