YEREL HABERLER - 24 Şubat 2016 Çarşamba 12:04

Unikop'un Kmü Dönem Başkanlığındaki İlk Toplantısı Yapıldı

A
A
A
Unikop'un Kmü Dönem Başkanlığındaki İlk Toplantısı Yapıldı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve sekiz üniversitenin oluşturduğu KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) dönem başkanlığındaki ilk toplantısı yapıldı.
Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Toplantısına KOP Bölgesi üniversitelerinin rektör yardımcıları, KOP İdaresi ve UNİKOP koordinatörleri ile temsilciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, UNİKOP Stratejik Planlama Kurulunun akademik işlerle ilgili her konuda karar alma yetkisi bulunduğunu hatırlatarak “Burada alınacak kararların üniversitelerimize, şehir ve bölgelerimize ışık tutacağına inanıyoruz. Eğer kararlarımız başka kurumlara örnek olursa bundan elde edilecek kazanımlar bizim hanemize de damla düşürecektir” dedi.
Herkesin bir emanet ve sorumluluk taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Gökmen, “Yapmak isteyenler yol bulur, istemeyenler mazeret bulur” sözünü anımsatarak “Biz yol bulma niyetindeyiz” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Gökmen, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.
Açılış konuşmasının ardından KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım’ın başkanlığında UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Toplantısına geçildi. Toplantıda 2016 yılında yapılacak olan 4. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, KOP bilimsel dergi basım ve yayını, KOP üniversiteleri dekanlar ve müdürler ile bölüm ve anabilim dalı başkanları toplantısı, merkezi araştırma laboratuvarlarının kullanımı, projeler ile öğrenci spor müsabakaları ele alındı. Toplantı yerleşke gezisi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’de bulunan bölge üniversitelerinin bir araya gelmesi ile 2012 yılında kurulan UNİKOP’ta dönem başkanlığı görevini 2013 yılında Selçuk Üniversitesi, 2014 yılında Niğde Üniversitesi, 2015 yılında Aksaray Üniversitesi üstlenirken 2016 yılında dönem başkanlığı görevi Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine geçti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Dicle’de Bilim Fuarı ilgi gördü Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde yetenekli öğrencilerin projelerini sergilediği TÜBİTAK 4006–B Bilim Fuarı ilgi gördü. Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda 14-15 Mayıs tarihlerinde ziyaretçileri ağırlayan fuarda 5 tasarım, 5 inceleme olmak üzere toplam 10 proje sergilendi. Fuarda 5 danışman öğretmen ve 12 öğrenci görev aldı. Fuarda, ‘Hayatımızda Algoritma’, atıklardan geri dönüşüm ve eğlenerek yabancı dil öğrenme konularında projeler yer aldı. Programa katılan Kaymakam Mustafa Atış, fuardaki stantları gezerek, incelediği projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Burhan Akalp, "Okul yönetimi olarak temel gayemiz, araştıran, sorgulayan ve çevresindeki sorunlara bilimsel yöntemlerle çözüm üretebilen bir nesil yetiştirmektir. TÜBİTAK’ın sunduğu bu imkânlar, öğrencilerimizin özgüvenlerini artırmakta ve onları yarının bilim insanları olma yolunda cesaretlendirmektedir. Bu anlamlı organizasyonun mutfağında yer alan, aylar süren hazırlık sürecinde öğrencilerimize rehberlik eden kıymetli öğretmenlerimize, azimle çalışan tüm öğrencilerimize ve desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Etkinliğe Dicle Kaymakamı Mustafa Atış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Selçuk, Dicle İlçe Müftü Vekili Abdurrahman Alas, Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Burhan Akalp, proje yürütücüsü Hilal Yüksel, birçok kurum amiri, danışman öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Erzurum ETÜ, bilişim sistemleri ve teknolojileri fuarında Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Fuarı’na katılarak dijital dönüşüm ve bilişim teknolojileri alanındaki güncel gelişmeleri yerinde inceleyip çeşitli temaslarda bulundu. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı destekleriyle 13-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen fuara, ETÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Naci Bayrak ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hasan Bostancı katıldı. "Karar Vericilerin Buluşması" temasıyla düzenlenen fuarda; bulut bilişim, açık kaynak yazılım ekosistemi, yerli ve milli bilişim ürünleri ile dijital eğitim platformları gibi farklı alanlarda geliştirilen teknolojik çözümler katılımcılara tanıtıldı. ETÜ heyeti, fuar kapsamında gerçekleştirilen panel ve çalıştaylara katılarak bilişim sektöründeki gelişmeler hakkında bilgi aldı. Fuar süresince gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinde sektör temsilcileriyle bir araya gelen ETÜ heyeti, üniversitenin dijital altyapısının geliştirilmesine yönelik yürütülebilecek çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Görüşmelerde, özellikle öğrenci işleri otomasyon sistemleri ve bilgi işlem güvenliği alanlarında kullanılabilecek yeni nesil teknolojiler ele alındı. Fuarın ardından değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, bilişim teknolojilerinin yükseköğretim kurumlarında eğitim ve yönetim süreçlerinin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirterek, bu tür organizasyonların üniversitelerin dijitalleşme süreçlerine katkı sunduğunu ifade etti. Yetim, fuarda tanıtılan yerli ve milli çözümlerin incelenmesinin üniversitenin dijital dönüşüm vizyonu açısından önemli olduğunu kaydederek, öğrenci ve akademik personele daha nitelikli teknolojik imkânlar sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.