POLİTİKA - 17 Aralık 2017 Pazar 18:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye’nin yanı başında terör oluşumlarına izin vermeyeceğiz"

A
A
A
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye’nin yanı başında terör oluşumlarına izin vermeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve Irak’ta terör oluşumlarına izin vermeyeceklerini belirterek, “Biz ülkemizin de devletimizin tamamen meşru tamamen haklı ve tamamen adil çıkarlarına, beklentilerine, hedeflerine göre çalışmayı sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve Irak’ta terör oluşumlarına izin vermeyeceklerini belirterek, “Biz ülkemizin de devletimizin tamamen meşru tamamen haklı ve tamamen adil çıkarlarına, beklentilerine, hedeflerine göre çalışmayı sürdüreceğiz. Bu yolda bizimle kim yürürse teşekkür ederiz, işbirliği yaparız. Ama kim önümüze çıkar yolumuzu kapatır, ayağımıza çelme takmaya kalkar, doğrudan birliğimize, varlığımıza saldırırsa hiç kusura bakmasın basar tekmeyi geçeriz” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Karaman 6. Olağan İl Kongresine katıldıktan sonra 1 milyar 259 milyon lira değerinde 170 tesisin açılışını gerçekleştirmek üzere Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende konuştu. Türkiye’nin yanı başında terör oluşumlarına izin vermeyeceklerini ve yıkıp geçeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:


“Her kafadan bir ses çıktığı için müttefiklerimizin hangi konuda ne düşündüğünü ne yaptığını ne yapacağını anlamakta zorluk çekiyoruz. Ama onlar ne derse desin ne yaparsa yapsın bizim bu noktada karamız gayet nettir. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz. Eğer birileri bu tür yollara tevessül ederse, işte Güneydoğu da, Doğu da ne dedik, inlerine gireceğiz dedik, girdik. İşte askerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız, jandarmamız hep birlikte oldular, helikopterlerle, Ataklarla üzerlerine gittiler. Hep birlikte komandolarımız inlerine girdiler ve şuanda onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. FETÖ’da yurt dışına kaçıyor. FETÖ’da batıya sığınıyor. Kime, Corca, Hansa sığınıyor. Nereye kaçarsanız kaçın kovalayacağız. Bir kısmı cezaevinde, bazen geliyorlar, ‘Yok günahsız, her hangi bir yanlış var.’ Kusura bakmayın eğer suçu yoksa yargı zaten bırakır ki, bu tür olanları yargı bırakıyor. Ama biz 251 şehidimiz, 2 bin 193 gazimizin ahında korkuyoruz. Onun içinde onların kanı yerde kalamaz. Gereği neyse yargı bunu yapacak biz de takipçisi olacağız. İşte bütün bu anlayışla kendi sınırlarımız içinde sınırlarımızın yanı başı Suriye’de, Irak’ta terör oluşumlarına müsaade etmeyeceğiz. Bunun adı PKK’da olsa, PYD, YPG, FETÖ’de olsa DEAŞ’ta olsa fark etmez hepsi aynı şamdanın kolları gibidir. Ne pahasına olursa olsun karşımıza hangi görünüş altında kim çıkarsa çıksın bu tür terör oluşumlarını birer birer yıkıp geçeceğiz. Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için bir gün ekonomi silahına dayanan, bir gün bizi radikal ideolojilerin hamisi olmakla suçlayan bir başka gün farklı riyakarlıklar peşinde koşanların oyunlarına artık karnımız tok. Yıllardır yüzümüze başka şeyler söyleyip arkamızdan başka işler çevirenler artık ne dedikleri değil sadece yaptıkları bizi ilgilendiriyor, biz ona bakarız. Aynı ittifaklar içinde bulunduğumuz ülke ve kuruluşlar ne zamanki Suriye’de bizim terör örgütü olarak tanımladığımız yapılarla iş tutmaktan vazgeçerler işte o zaman gerçekten müttefikimiz olurlar. İşte Amerika, 4 bini aşkın tırla Kuzey Suriye’ye ağır silahlar getirdi. Niye getiriyorsun, niçin, bu silahlar kime veriliyor. Bize bunu açıklamaları lazım. Açıklamadan samimiyetlerine inanmamız mümkün değil. Aynı şekilde koalisyon güçleri açıklamaları lazım. Yani biz her yapılana eyvallah mı diyeceğiz. O güne kadar bizim için terör örgütlerinin ve onların sapkın ideolojilerinin destekçisi olarak kalmayı sürdürmeleri halinde bizim bakışımızda kusura bakmasınlar farklı olacaktır. Bizim hiç kimseye peşin husumetimiz olmadığı gibi hiç kimseye peşin teslimiyetimizde söz konusu değildir. Biz ülkemizin de devletimizin tamamen meşru tamamen haklı ve tamamen adil çıkarlarına, beklentilerine, hedeflerine göre çalışmayı sürdüreceğiz. Bu yolda bizimle kim yürürse teşekkür ederiz işbirliği yaparız ama kim önümüze çıkar yolumuzu kapatır, ayağımıza çelme takmaya kalkar doğrudan birliğimize, varlığımıza saldırırsa hiç kusura bakmasın basar tekmeyi geçeriz.”


“Her zaman mazlumların yanında yer aldık”


Konuşmasına Köroğlu’nun dizeleriyle devam eden Erdoğan, “Mertlerin dayandığı namertlerin kaçtığı günlerden geçiyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz bin yıldır buradayız. Hep dayandık. Varsa bu ülkeye, bu millete göz diken önce bin yıllık bedelin ne olduğuna bir baksın ondan sonra hesabını tekrar yapsın. Yüz yıl önce dönemin tüm büyük güçleri adeta üzerimize çullanmışken bile Çanakkale’de, Kutul Amare’de, Kafkas cephesinde, Kurtuluş Savaşı’nda nice tarihi zaferlere imza atmış bir milletiz. Cumhuriyet döneminde içinde yer aldığımız ittifaklara, aynı güvenlik ve demokrasi çemberi içinde bulunduğumuz müttefiklerimize hep sadık kaldık. Türkiye’den zarar, Türk milletinden fenalık gördüğünü söyleyebilecek tek bir ülke, toplumla rastlayamazsınız. Özellikle geçtiğimiz 15 yılda yakın çevremizden başlayarak dünyanın her yerinde mazlumların gariplerin yanında yer aldık. Geçtiğimiz yıl 6 milyar dolarlık insanı yardımda dünyada 2. sırada milli gelire göre 1. sırada yer aldık. Yarın başbakanımız bir heyetle Bangladeş’e gidiyor. Niye gidiyor, oradaki Roginya Müslümanlarını ziyarete gidiyor. Daha önce eşim ve bakanlarım gitti. Biz dertliyiz, dertli. Dertli olmayandan bir şey olmaz. Ya aşık olacaksın ya dertli olacaksın. Aşık olursan Ferhat gibi dağları deler geçersin. Şirin’e kavuşmak için Ferhat olmak lazım. İşte biz böyle çıktık yola. Bu heyecanınızı 2019’un Mart’ına ve Kasım’ına taşımanızı istiyoruz. Ben buna hazır olduğunuzu görüyorum.”


Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler kurdele keserek 170 eserin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Belediyeden Dirmil’de ‘Kadının Görünmeyen Emeği’ söyleşisi Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, Dirmil Kadın Dayanışma Noktası’nda "Kadının Görünmeyen Emeği’ konulu söyleşi düzenlendi. Kadın ve Aile Hizmetlerinin atölye çalışmaları kapsamında 29 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen söyleşiye; Bodrum Belediyesi Dirmil Kadın Mahalle Meclisi Üyeleri, Bodrum Kadın Kolektifi Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Bodrum Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personelleri de hazır bulundu. ABD Saint Leo Üniversitesi Psikoloji ve Kriminoloji bölümünden mezun, Rutgers Üniversitesi Alkol ve Madde Çalışmaları ile Kimyasal Bağımlılık alanında uzman Psikolog - Davranış ve Bağımlılık Terapisti Nermin Wood tarafından gönüllü olarak düzenlenen söyleşide, evde ve sosyal hayatta kadın olmanın getirdiği sorumluluklar ve zorluklara dikkat çekildi. Söyleşide; çalışan kadınlar ile ev kadınlarının sosyal hayattaki yeri ele alınırken, emeğin neden çoğu zaman görünmez kaldığına değinildi. Kadınların üstlendiği çoklu rollerin zamanla bireysel kimliğin geri planda kalmasına neden olabileceği vurgulanarak, birey olmanın ve kişisel farkındalığın önemi öne çıkarıldı. Ayrıca, kendini ifade edebilme ve savunabilme süreçlerinde aile içi sağlıklı iletişimin belirleyici rolüne dikkat çekildi. Evlilik, gençlik dönemi sorunları ve çözüm yolları ile çocuklarda disiplinin önemi, iletişimde "birbirine konuşmak" yerine "birbiriyle konuşmak" yaklaşımı, örnekler üzerinden katılımcılara aktarıldı. Bununla birlikte çocuklarla iletişimde anne babaların çocuğun arkadaşı değil çocuğun ebeveyni olmasının önemi vurgulandı. Ebeveynlik ile arkadaşlığın iç içe geçtiği durumların, çocukta kavram karmaşasına yol açabileceği vurgulandı. Aynı zamanda oldukça keyifli ve verimli geçen, katılımcıların interaktif şekilde dahil olduğu etkinlikte katılımcılar da duygu ve düşüncelerini içtenlikle paylaştı. Söyleşi boyunca günlük yaşam deneyimlerini aktaran kadınlar, ister ev kadını ister çalışan kadın olsun, benzer sorumluluklar ve zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Bu kapsamda, aile içindeki sorumlulukların adil şekilde paylaşılmasının önemi bir kez daha vurgulandı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü K. Gözde Çakıroğlu ise kadınlara yönelik bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarının devam edeceğini belirterek, katkılarından dolayı Nermin Wood’a teşekkür etti.
Bursa 1050 Konutlar’daki yeşil alan işgalden kurtarıldı Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi’nde bulunan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Alanı’ndaki yeşil alanı işgalden kurtararak yeniden kent halkının kullanımına kazandırdı. 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Alanı içerisinde yer alan 6094 ada 33 parseldeki yeşil alanın Maliye Hazinesi’nden Bursa Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine devredilmesinin ardından, alanda bulunan yapıya ilişkin hukuki ve idari süreçler tamamlandı. Yapı için enkaz bedelinin ödenmesiyle birlikte tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı. Maliye Hazinesi döneminde bir kiracıya tahsis edilen taşınmazın, kullanım protokolünün sona ermesine rağmen kullanılmaya devam edildiğinin tespit edilmesi üzerine süreç yargıya taşındı. Yürütülen hukuki süreçler sonucunda ilgili kişinin kiracılık sıfatının bulunmadığı ve "fuzuli şagil" olduğu mahkeme kararıyla kesinleşti. Osmangazi Kaymakamlığı’nın kararı doğrultusunda 30 Nisan 2026 tarihinde tahliye işlemi gerçekleştirildi. Tahliyenin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol ekipleri tarafından aynı gün içerisinde yıkım işlemi tamamlandı. Enkaz kaldırma ve çevre temizliği çalışmaları da kısa sürede sonuçlandırıldı. Söz konusu yapının, 1050 Konutlar bölgesinde otopark ruhsatı ile yapı kullanma izin belgelerinin düzenlenmesine engel olduğu ve vatandaşların konutlarına taşınma süreçlerinde mağduriyet yaşadığı belirtildi. Yapının kaldırılmasıyla birlikte bölgedeki ruhsat ve iskan işlemlerinin önündeki engel de ortadan kaldırılmış oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Yeniden Yeşil Bursa" hedefi doğrultusunda kamusal alanların korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanarak, kentte hiçbir işgale müsamaha gösterilmeyeceği ifade edildi.
İstanbul ‘Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü’ duruşmasında 15 sanık tahliye edildi ‘Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ duruşmasının 30. oturumunda, mahkeme, etkin pişmanlık kapsamında ifade veren tutuklu iş insanı Adem Soytekin’in de arasında bulunduğu 15 sanığın tahliyesine karar verdi. ‘Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ davasının ilk duruşmasının 30. oturumu, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görüldü. Duruşmada verilen aradan önce cumhuriyet savcısı tarafından İBB Veri Uzmanı İsmet Korkmaz, İBB Yazılım Koordinatörü Emrah Yüksel, İBB bilgisayar mühendisi Mehmet Çağlar Kuru, İBB Şehir Planlamacısı Nuri Cem Ceylan, İBB Sosyal Medya Danışmanı Ulaş Yılmaz, reklamcı Yusuf Utku Şahin, Ekrem İmamoğlu’nun koruması Çağlar Türkmen, etkin pişmanlık ifadesi veren iş insanı Adem Soytekin, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in Özel Kalem Müdürü Seyhan Özcan’ın mevcut delil durumu ve tutukluluk süreleri dikkate alınarak tahliyeleri talep edildi. Tahliyeye ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, İBB Yazılım Koordinatörü Emrah Yüksel, İBB Veri Uzmanı İsmet Korkmaz, İBB bilgisayar mühendisi Mehmet Çağlar Kuru, İBB Şehir Planlamacısı Nuri Cem Ceylan, İBB Sosyal Medya Danışmanı Ulaş Yılmaz, reklamcı Yusuf Utku Şahin, reklamcı Esma Bayrak, Ekrem İmamoğlu’nun koruması Çağlar Türkmen, etkin pişmanlık ifadesi veren iş insanı Adem Soytekin, İSPER A.Ş. çalışanı Murat Keleş, İBB Kamulaştırma Şube Müdürü Fatih Özçelik, İsmail Akkaya, görevinden uzaklaştırılan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in Özel Kalem Müdürü Seyhan Özcan, iş insanları Harun Cengiz Beğenmez, Mehmet Kaya’nın tahliyesine karar verdi. Diğer tutuklu sanıkların ise tutukluluk halinin devamına hükmedildi.
Gaziantep Yılmaz’dan 1 Mayıs mesajı Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda emeğin, alın terinin ve üretimin toplumların kalkınmasındaki en temel unsur olduğuna dikkat çekti. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 1 Mayıs’ın, sadece bir bayram değil, aynı zamanda emeğin değerinin hatırlandığı, dayanışmanın güçlendiği ve birlik ruhunun pekiştiği anlamlı bir gün olduğunu ifade eden Yılmaz, "Alın teriyle hayatı omuzlayan, emeğiyle geleceği inşa eden tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum. Bugün sahip olduğumuz her hizmette, her projede ve her başarıda işçilerimizin katkısı, emeği ve fedakârlığı vardır. Şehrimizin gelişiminde, ilçemizin büyümesinde gece gündüz demeden çalışan tüm emekçi kardeşlerimiz, toplumumuzun en kıymetli yapı taşlarıdır. Onların gayreti olmadan kalkınmadan, ilerlemeden ve refahtan söz etmek mümkün değildir. Bizler Şehitkamil Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ‘makamda değil sahada’ anlayışıyla hareket ediyor, emekçilerimizin yaşam şartlarını iyileştirmek, çalışma hayatını daha adil ve güvenli hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Üreten, çalışan, alın teri döken her vatandaşımızın yanında olmayı bir sorumluluk değil, bir vicdan meselesi olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı. Güçlü bir toplumun ancak emeğe verilen değerle mümkün olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu doğrultuda hem belediye bünyemizde çalışan personelimizin haklarını korumaya hem de ilçemizde yaşayan tüm emekçilerimizin sosyal ve ekonomik şartlarını iyileştirmeye yönelik projeler üretmeye devam ediyoruz. Unutulmamalıdır ki güçlü bir toplum, ancak emeğe verilen değerle mümkündür. Dayanışma ruhunu diri tuttuğumuz, birbirimize sahip çıktığımız sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. 1 Mayıs, bu birlik ve beraberliğin en güçlü simgelerinden biridir. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin kalkınması, şehrimizin gelişmesi ve geleceğimizin daha aydınlık olması için emek veren tüm işçi kardeşlerimize teşekkür ediyor, başta Şehitkamil’de görev yapan emekçilerimiz olmak üzere tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. Sağlık, huzur ve bereket dolu bir çalışma hayatı diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Denizli Merkezefendi Halk Market’in 3. şubesi hizmete açıldı Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Halk Market’in 3. şubesi Akkonak Mahallesi’nde hizmete açıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Sosyal belediyecilik anlayışımızla hayata geçirdiğimiz Halk Market’imizin 3. şubesini Akkonak Mahallemizde hizmete açtık. Yeni şubemiz ilçemize ve şehrimize hayırlı olsun" dedi. Zorlu ekonomik şartlarda Merkezefendili vatandaşların yanında olan Merkezefendi Belediyesi, 2019 yılından bu yana Halk Süt, Halk Ekmek, Halk Et, Halk Şarküteri ve Halk Market’i hizmete açtı. Türkiye’de, bu beş projeyi aynı anda hizmete sunma noktasında ilk ve tek olan Merkezefendi Belediyesi, vatandaşların uygun fiyatlarla temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine ulaşabilmesini sağlayan Halk Market’in üçüncü şubesini, Akkonak Mahallesi’nde faaliyete başlattı. Akkonak Mahallesi Fatih Caddesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erkan Köken, Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. "Şehrimizdeki birliği ve beraberliği bir kez daha sizlerle birlikte tesis ediyoruz" Sosyal belediyecilik anlayışı ile her zaman vatandaşa hizmet edeceklerini söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Bugün ilçemizde 3. Halk Market’imizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Burada sadece Halk Marketi değil, bugün burada sevgiyi, emeği, birlikteliği, kooperatifçiliği, üretimi, çiftçiyi de destekliyoruz. Şehrimizdeki birliği ve beraberliği bir kez daha sizlerle birlikte tesis ediyoruz. 2019’dan itibaren sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızı ilçemizde sizlerle birlikte ilmek ilmek yaydık. İlk Halk Market’imizi açtığımızda 120 kalem temel ürünle başlamıştık. Bugün 300 kalem ürün ile devam ediyoruz. Bu markete geldiğinizde diğer marketlerde ne arıyorsanız hemen hemen hepsini bulabileceksiniz. Halk Et gerçekten şehrimizde, ilçemizde büyük bir destek gördü. Halk Et aynı zamanda marketlerimizin içinde de satışta. "3. Halk Market’imiz ilçemize hayırlı, uğurlu olsun" Emeklilerin yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Büyüklerimize ne kadar dokunduğumuzu gerçek anlamda ne kadar karşıladığımızı gördüm ve bir kez daha mutlu oldum. Hem üreticiye destek olarak hem de diğer market ürünlerinin birçoğunu da kooperatiflerden alarak onları da desteklemiş oluyoruz. Bugün itibari ile hem marketimizden hem de Halk Et aracılığı ile ‘Emekli Kart’ı alan sayısı 13 bin kişiye ulaştı. Emekli kartı alan vatandaşlarımızdan 1 yıllık süreçte yaklaşık 10 milyon TL destek olduk. Her ne olursa olsun iyi günde, kötü günde her daim bizimle olan Merkezefendili, Denizlili hemşerilerime çok çok teşekkür ediyorum. 3. Halk Market’imiz ilçemize hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu. "Halk market açılışını gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyuyorum" Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise "Her zaman söylediğimiz gibi açmış olduğu bir yolun Denizli’yi ne kadar değiştirebileceği gösteren bir başkanla birlikte çalışıyoruz. Bu anlamda da gerçekten onun koymuş olduğu ve yapmış olduklarıyla beraberde hem şehrin hem de Merkezefendi’nin değişim noktasında büyük bir emeği var. Buradan Merkezefendi Belediye Başkanımıza çok çok teşekkür etmek istiyorum. Hep birlikte Halk Marketimizin açılışını gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Denizli’mize ve Merkezefendi’mize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.