GENEL - 07 Nisan 2018 Cumartesi 10:41

Rektör Akgül, yatırımları inceledi

A
A
A
Rektör Akgül, yatırımları inceledi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), yeni altyapı projeleriyle büyümeye devam ediyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), yeni altyapı projeleriyle büyümeye devam ediyor. Üniversite yönetimi yeni eğitim-öğretim binalarından güneş enerjisi sistemine, çok amaçlı salonlardan çevre düzenlemesine kadar önemli projeleri hayata geçiriyor.


Master planına göre, ilk etap projelerini büyük oranda tamamlayan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, ikinci etap projelerini uygulamaya koydu. Buna göre Eğitim Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi binalarıyla ilave güneş enerjisi panelleri üniversitenin ikinci etaptaki ilk projeleri arasında yerini aldı. Üniversitenin, yapımına geçtiğimiz aylarda başlanan Eğitim Fakültesi binası, 9 bin 500 metrekare kapalı alana kurulacak olup 28 derslik ve 1 amfiden oluşacak. Sağlık Bilimleri Fakültesi binası ise 10 bin 500 metrekare kapalı alana kurulacak ve 28 derslik, 8 amfi, 6 laboratuvar, 1 konferans salonu ve 1 toplantı odasına sahip olacak. Her iki bina da en geç 2019 yılı temmuz ayında tamamlanmış olacak. Üniversitede bir yıl önce faaliyete geçen Güneş Enerjisi Sistemi (GES) projesine ilave olarak yeni dönemde ikinci etap Güneş Enerjisi Sisteminin de temelleri atıldı. Mevcut sisteme entegre edilecek olan ve ekim ayından önce tamamlanması beklenen proje ile yılda 884 bin kilowatt saatlik enerji üretilecek. Yeni Güneş Enerjisi Sisteminin faaliyete geçmesiyle üniversitenin tükettiği enerjinin yaklaşık yarısı GES’lerden sağlanmış olacak. Yeni dönemde ilçelerdeki altyapı çalışmalarına da hız verildi. Bu kapsamda Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu bünyesinde 500 kişilik çok amaçlı salonun inşasına başlandı. Bin 500 metrekarelik alana kurulacak olan ve 500 kişi kapasiteli konferans salonu ile fuaye alanından oluşan salon, en geç aralık ayında teslim edilecek.



"KMÜ gelişimini sürdürüyor"


Üniversitenin yeni altyapı projelerini yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak yerleşke içerisindeki ilk etap projelerinin büyük oranda tamamlandığına, çevre düzenlemelerinin ise devam edeceğine dikkat çekerek, "Üniversitemiz özellikle ikinci etap projeleriyle gelişimini sürdürmeye devam edecek. Bu bağlamda yeni fakülte binaları ve güneş enerjisi panellerine ilave olarak 2018 yılı içerisinde ikinci etap ısı kanalı projesini de hayata geçirmeye çalışacağız. Birinci etapta ise tribün yapımı projesine, engelsiz üniversite bağlamındaki düzenlemelere ve peyzaj çalışmalarına devam edeceğiz. Yeni projelerimizin şimdiden hayırlı olmasını diler; Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin gelişime destek veren tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.