GENEL - 09 Nisan 2018 Pazartesi 15:54

Karaman’da “Hayalleriniz varsa kitap okuyun” projesi

A
A
A
Karaman’da “Hayalleriniz varsa kitap okuyun” projesi

Karaman’da Gençlik Merkezi liderleri, başlattıkları “Hayalleriniz varsa kitap okuyun” sloganı çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek birlikte kitap okudu.

Karaman’da Gençlik Merkezi liderleri, başlattıkları “Hayalleriniz varsa kitap okuyun” sloganı çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek birlikte kitap okudu.


Ziyarette, ilk olarak projeye ilişkin Gençlik Lideri Hamide Alınmış, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na bilgiler verdi. Gençlik Lideri Hamide Alınmış, “Gençlik Merkezi Müdürümüz Şabettin Gezen öncülüğünde başlatılan ve Karaman Gençlik Merkezi olarak kitap okumada farkındalık oluşturmak ve kitap okumanın önemini vurgulamak için ‘Hayalleriniz varsa kitap okuyun’ projesini başlattık. Kitap okuma halkalarımız ile başladığımız okuma etkinliklerini farklı mekânlarda gerçekleştirmeye devam ediyoruz. İlk olarak bir alış-veriş merkezinde başlattığımız etkinlik daha sonra Karaman tren garı, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğünde devam etti. Bugün de okuma etkinliğimizi Gençlik Liderleri ve gönüllü gençlerimizle birlikte sizi ziyaret edip, kitap okumaya geldik. Bizi kabul ettiğiniz için size şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“Yöneticiler ve öğretmenler, anne ve babalar olarak önce bizler okumalıyız”


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’da, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okul ve kurumlarla ilgili misafirlere bilgiler verdi. Karaman’ın eğitim anlamında iyi durumda olduğunu vurgulayan Kuntoğlu, Karaman’daki okullarda ikili öğretimin olmadığının altını çizdi. Kuntoğlu, “Normal eğitim anlamında Karaman’ın ilk onda yer aldığını söyleyeyim. Bu noktada artımız var eksimiz yok. Okuma etkinliği olarak okullarımızda çok farklı etkinlikler yapılıyor. Anadolu Mektebindeki öğrencilerimiz sistematik bir şekilde yazar okumalarını gerçekleştiriyor. Okunan kitapların yazarlarıyla alakalı paneller, sempozyumlar yapılıyor ve öğrencilerimiz de bu etkinlikte konuşmacı olarak yer alıyor. Türkiye okuma anlamında bir ivme yakaladı. Eskiye oranla daha iyiyiz diyebilirim. Ama şunu belirtmek isterim ki yöneticiler ve öğretmenler anne ve babalar olarak önce bizler okumalıyız. Çünkü öğrencilerimiz bizleri örnek alıyor. İnşallah bu güzel etkinlik kelebek etkisi yapar. Böyle anlamlı bir etkinliği düzenlediğiniz için Gençlik Merkezi Müdürümüz Şabettin Gezen’e, sizlere ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından okuma etkinliğine geçildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Gençlik Lideri Hamide Alınmış, Hasan Hüseyin Öztürk, Meryem Kaya ve gönüllü gençlerle birlikte kitap okudu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.