ASAYİŞ - 02 Temmuz 2018 Pazartesi 12:12

Bahçeye uçan kamyonetten burnu bile kanamadan kurtuldu

A
A
A
Bahçeye uçan kamyonetten burnu bile kanamadan kurtuldu

Karaman’da bahçeye uçan kamyonetin sürücüsü, kazadan burnu bile kanamadan kurtuldu.

Karaman’da bahçeye uçan kamyonetin sürücüsü, kazadan burnu bile kanamadan kurtuldu.


Kaza, Karaman-Mersin Karayolunun 18. kilometresinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Karaman’dan Mersin istikametine gitmekte olan Fetullah A. (46), yönetimindeki 06 BCA 010 plakalı kamyonet, Lale köyünü geldiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak bahçeye uçtu. Kazada devrilen kamyonetten vatandaşların yardımıyla çıkarılan sürücü Fetullah A.’nın burnu bile kanamadı. Kazanın şokunu bir süre üzerinden atamadığı gözlenen sürücü Fetullah A., polis aracının yanına diz çökerek bir süre kaza yaptığı kamyoneti izledi. Sürücü daha sonra olay yerine gelen jandarma ekibine kaza hakkında bilgi verdi. Kamyonetin yol kenarından duran demir çöp konteynerine çarparak iki büklüm etmesi ise dikkatlerden kaçmazken, kaza esnasında bahçede kimsenin bulunmaması olası faciayı önledi.


Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.