EĞİTİM - 03 Haziran 2023 Cumartesi 12:26

KMÜ Senatosu Ermenek’te toplandı

A
A
A
KMÜ Senatosu Ermenek’te toplandı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Senato Toplantısı Ermenek Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Senato Toplantısı Ermenek Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.


KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Münir Oktay ile Prof. Dr. Nevzat Aydın ve senato üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda eğitim-öğretimle ilgili konular ele alındı. Toplantının ardından KMÜ senatosu üyeleri, Turkuaz Gölü’nde tekne turu yaparak Ambar Boğazı, Nadire Kanyonu ve Ayhatun Mağarası’nı görme imkanı buldu. Rektör Gavgalı daha sonra sayısı 300’e varan ulu çınarı, su değirmenleri, soğuk suyu, fırını ve pazarı ile Ermenek’in tarihi ve doğal güzelliklerini içinde barındıran yaklaşık 500 yıllık Zeyve Mesire alanını ziyaret etti. Ermenek Belediye Başkanı Mustafa Bozcu ile de görüşen Rektör Gavgalı, Başkan Bozcu’ya görevinde başarı ve kolaylıklar diledi.



“Ermenek tüm güzellikleriyle görülmeye değer”


Ermenek’te yer alan doğal güzelliklerin mutlaka görülmesi gerektiğini ifade eden Rektör Gavgalı şunları söyledi: “Ermenek, tüm tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile Karamanımızın en güzel ilçelerinden birisidir. İlçemiz, dünyanın sayılı yeraltı nehirlerinden biri olan Maraspoli Mağarası, uzay bilimi araştırmalarının yapılabileceği Tol Medresesi, Karamanoğulları döneminde inşa edilen Ermenek Ulu Camii, Turkuaz Gölü ve Zeyve Pazarı ile bizlere tam bir kültürel mirastır. Ayrıca Türkçe’yi resmi dil ilan eden Karamanoğlu Mehmet Bey’in türbesinin Balkusan köyünde bulunması da Ermenek’in her anlamda tarih kokan bir yer olduğunun göstergesidir. Bizler de ilçede yer alan hem yüksekokullarımızın olması hem de burada yer alan güzelliklerle ilgili farkındalık oluşturmak açısından senato toplantımızı Ermenek’te yaptık. Bu doğa harikası güzel ilçemizin tanıtılması ve gelişmesi için tüm kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”


Rektör Gavgalı son olarak Ermenek Meslek Yüksekokulu ve Ermenek Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli ile bir araya geldi. Rektör Gavgalı, personele çalışmalarında başarılar diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kadir Gecesi’nde kutsal emanetlerin sergilendiği külliyeye yoğun ilgi Bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi, Kırıkkale’de İslami Değerler Külliyesi’nde dualarla idrak edildi. Vatandaşlar ibadet etmek için külliyeye akın ederken, açılışı yapılan Esmaül Hüsna Müzesi’ni de ziyaret ederek gecenin manevi atmosferini yaşadı. İslam dünyasında "bin aydan daha hayırlı" kabul edilen Kadir Gecesi, Kırıkkale’de dualarla idrak edildi. Vatandaşlar bu anlamlı gecede İslami Değerler Külliyesi’ne gelerek önce iftar yaptı, ardından camide ibadet etti. İftarın ardından külliye içerisinde oluşturulan Esmaül Hüsna Müzesi’nin açılışı Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim tarafından gerçekleştirildi. Külliye Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön ise müze hakkında katılımcılara bilgi verdi. Programın devamında protokol üyeleri ve vatandaşlar, İç Anadolu Bölgesi’nin en büyüklerinden biri olan İslami Değerler Külliyesi’nin farklı bölümlerini gezdi. Külliyede Hz. Muhammed’e (s.a.v.) ait Sakal-ı Şerifler, Kabe örtülerinden parçalar, Mescid-i Nebevi’den getirilen örtüler ve Ravza-i Mutahhara’dan alınan seccade gibi birçok kıymetli emanetler sergileniyor. Ayrıca dünyanın farklı bölgelerinden getirilen Kur’an-ı Kerimlerin yer aldığı müze de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Vatandaşlar, külliyeyi dolaşarak manevi bir atmosfer yaşadı. Ziyaretçilerden Esman Yılmaz, camiye gelerek dua edip namaz kıldıklarını belirterek, "Esmaül Hüsna Müzesi’ni gezdik. Allah’ın 99 ismi ve anlamlarını okumak insanı gerçekten çok etkiliyor. İçeri girince insanın içine huzur doluyor. Anlatması zor, çok güzel bir his" dedi. Kübra Yeşilyurt ise ziyaretin kendisinde huzur bıraktığını söyleyerek, "Ruhumun dinlendiğini hissediyorum. İbadet etmek ve dinimize yönelmek insana güzel duygular yaşatıyor. Dinimizle ilgili öğrenebileceğimiz çok güzel şeyler var. Buraya gelmek manevi yönden bize çok iyi hissettirdi" diye konuştu. Sultan Taşkan da geçen yıl da külliyeye geldiklerini dile getirerek, "Geçen sene de gelmiştik. Bu sene de tekrar gelmek nasip oldu" ifadelerini kullandı.