ASAYİŞ - 09 Haziran 2023 Cuma 12:36

Sensörlü lambanın hırsızları püskürtmesi güvenlik kamerasına yansıdı

A
A
A
Sensörlü lambanın hırsızları püskürtmesi güvenlik kamerasına yansıdı

Karaman’da girdikleri evin bahçesindeki hamak ile damacanayı çalan 2 hırsızlık şüphelisinin, bina girişindeki sensörlü lambanın yanması üzerine arkalarına bile bakmadan kaçma anları güvenlik merasına yansıdı.

Karaman’da girdikleri evin bahçesindeki hamak ile damacanayı çalan 2 hırsızlık şüphelisinin, bina girişindeki sensörlü lambanın yanması üzerine arkalarına bile bakmadan kaçma anları güvenlik merasına yansıdı.


Olay, saat 02.24’te Çeltek Mahallesi’nde bulunan 2 katlı müstakil bir evde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, hırsızlık yapmak için evin önüne gelen 2 şüpheli, önce bahçe kapısını açarak içeri girdi. İlk olarak bahçe girişindeki kamelyada asılı olan hamağı iplerini keserek çalan hırsızlar, daha sonra bina girişine yöneldi. Şahıslardan biri evin giriş kapısının altındaki merdiven boşluğunda bulunan malzemelere bakarken, diğeri de kapı girişine doğru sessiz adımlarla merdivenleri çıkmaya başladı. O sırada kapı üstündeki sensörlü lambanın hareketliliği algılayarak yanması üzerine hırsızlar, ne yapacaklarını şaşırarak damacanayı da alarak arkalarına bile bakmadan hızla kaçtı. O anlar ise binanın güvenlik kamerasına yansıdı.



"Hırsızlığı, hamak yerinde olmayınca fark ettik"


İki katlı evin birinci katında kiracı olarak oturan Arzu Karakök, hırsızlık olayını kamelyadaki hamağın yerinde olmadığını görünce fark ettiklerini söyleyerek, "Hırsızlığın yaşandığı günün sabahında ben oğlumu okula göndermek için kapının önünde servisi beklerken, hamağın yerinde olmadığını gördüm. Bunun üzerine cep telefonundan güvenlik kamerası görüntülerini izlemeye başladım. Görüntülerde 2 kişinin evin bahçesinde hırsızlık yapmak için gezdiklerini gördüm. Hırsızlar ilk olarak kamelyadaki hamağı keserek çalıyor, daha sonra da bina girişine yöneliyorlar. Birisi merdiven altında diğeri de giriş kapısına gelirken lambanın yanması üzerine kaçıyorlar. Kaçarken de merdivenin altında bulunan damacanayı da alıyorlar" dedi.


Durumu polislere bildirdiklerini de anlatan Karakök, "Eve gelen polislere güvenlik kamerası kayıtlarını verdik. Şu anda biz hala olayın şoku içerisindeyiz. Bu duruma etkilendik ve dün gece uyuyamadık. Bir tıkırtı oldu mu korkuyoruz. Umarım hırsızlar bir an önce yakalanır" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vakfiye geleneği Ramazan boyunca yaşatıldı İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa’da Ramazan ayı boyunca yürütülen vakıf hayır hizmetleri kapsamında kurulan iftar sofralarında her gün 500 kişiye yemek verildi. Kadir Gecesi dolayısıyla Hatuniye Camii ve 662 yıllık Haki Baba Veli Camii’nde teravih namazı sonrası yaklaşık 2 bin kişiye sıcak salep ikram edildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı boyunca Manisa’da çeşitli hayır programları gerçekleştirildi. Vakıf hayır şartları doğrultusunda Elginkan Vakfı’nın katkılarıyla Manisa Vakıf İş Hanı’nda kurulan iftar sofrasında her gün 500 kişilik iftar yemeği verildi. Kurulan iftar sofralarında vatandaşlar aynı sofrada buluşarak Ramazan ayının bereketini ve paylaşma kültürünü birlikte yaşadı. Asırlardır süregelen vakıf geleneğinin yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yaşatan etkinlikler, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Kadir Gecesi’nde 2 bin kişiye salep ikramı Ramazan ayının en önemli gecelerinden biri olan Kadir Gecesi dolayısıyla Hatuniye Camii ve Yunusemre ilçesindeki 662 yıllık Haki Baba Veli Camii’nde özel programlar düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından teravih namazı sonrası iki camide yaklaşık 2 bin kişiye sıcak salep ikram edildi. İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Haki Baba Veli Camii’nde gerçekleştirilen programda yaklaşık bin kişiye salep dağıtıldı. Çocuklara hediyeler, lokma hayrı yapıldı Mahallede yaşayan yaklaşık 50 kadından oluşan ve herhangi bir dernek ya da vakfa bağlı olmadan faaliyet gösteren "İyilik Peşinde Koş" adlı iyilik grubu üyeleri de cami yönetimiyle iş birliği yaparak etkinliğe katkı sağladı. Teravih namazı öncesinde camiye gelen çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, namaz çıkışında ise lokma hayrı gerçekleştirildi. 662 yıllık Haki Baba Veli Camii Yunusemre ilçesinde bulunan ve 662 yıl önce Osmanlı Beyliği döneminde inşa edilen Haki Baba Veli Camii, Manisa’nın en eski vakıf camilerinden biri olarak biliniyor. Fakir ve yolcuların konakladığı bir yapı olarak kullanılan cami, aynı zamanda bölgede din eğitiminin verildiği önemli merkezlerden biri oldu. Haki Baba ve dervişleri tarafından sürdürülen mukabele geleneği günümüzde de yaşatılmaya devam ediyor. Camide her sabah ezandan yaklaşık yarım saat sonra görevliler tarafından mukabele okunurken, son üç yıldır kandil gecelerinde yatsı namazı sonrası tesbih namazı kılınması da gelenek haline getirildi.