SPOR - 23 Mart 2019 Cumartesi 16:32

Karaman’da Açık Eskrim Turnuvası başladı

A
A
A
Karaman’da Açık Eskrim Turnuvası başladı

Karaman’da düzenlenen Kılıç Açık ve Veteranlar Açık Eskrim Turnuvası törenle başladı.

Karaman’da düzenlenen Kılıç Açık ve Veteranlar Açık Eskrim Turnuvası törenle başladı.


Türkiye Eskrim Federasyonu 2019 yılı faaliyet takviminde yer alan Kılıç Açık ve Veteranlar Açık Eskrim Turnuvası düzenlenen törenin ardından başladı. Yunus Emre Spor Salonunda kılıç, epe ve flöre branşlarında gerçekleşen turnuvada 13 ilden yaklaşık 550 sporcu madalya için ter dökecek. Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Türkiye Eskrim Federasyonu faaliyet programında yer alan ve 23-24 Mart tarihleri arasında ilimizde ilk defa düzenlenen U10-U12-U14 Kılıç Açık ve Veteranlar Açık Eskrim Turnuvasına hoş geldiniz. Bugün burada Türk dilinin başkenti Karamanımızda sizleri ağırlamaktan, misafir etmekten büyük onur ve gurur duyuyoruz. 2 gün boyunca devam edecek bu önemli şampiyonada illerini temsil edecek sporcularımıza şimdiden başarılar diliyor, sakatlıksız, kazasız bir turnuva olmasını temenni ediyorum” dedi. Yapılan törenin ardından müsabakalara geçildi.


Açık Eskrim Turnuvasının açılış törenine, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Eskrim Federasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Küçükali, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Pehlivan, Teknik Kurul Koordinatörü Recep Koç, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Turnuva 24 Mart Pazar günü U10 kızlar kılıç, U12 erkek kılıç, U14 kızlar kılıç, V1-V2-V3 erkek-kadın flöre ve V1-V2-V3 erkek-kadın kılıç branşlarında yapılacak müsabakaların ardından sona erecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.