EĞİTİM - 08 Eylül 2025 Pazartesi 11:54

Karaman’da öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına bando eşliğinde başladı

A
A
A
Karaman’da öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına bando eşliğinde başladı

Karaman’da yeni eğitim öğretim yılının ilk zili çalarken, kentin ilk ortaokulu olan Yunus Emre Ortaokulu’nda öğrenciler büyük bir coşkuyla karşılandı.


Karaman’da 37 bin 523 ilk, orta ve lise öğrencisi 2025-2026 eğitim öğretim yılına başlarken, Sekiçeşme Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Ortaokulu’nda düzenlenen programda, okula yeni başlayan öğrenciler, Adile Naşit karakterini canlandıran bir öğrencinin çaldığı ilk zille derse başladı. Okula gelen öğrenciler okul bahçesinde belediye bando takımının sürpriziyle de karşılaştı. Bando takımı tarafından çeşitli marşlar çalınırken, veliler ve öğrenciler karşılama programını çok beğendi. Veliler, çocuklarıyla birlikte yeni eğitim öğretim yılına unutulmaz bir başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşadı. Öğrenciler saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okuyarak sınıflarına girdi. Öğretmenler ve öğrenciler yeni eğitim öğretim yılından dolayı heyecanlı olduklarını söylediler. Sınıflardaki sıralarda yerlerini alan öğrencilere lokma tatlısı da ikram edildi.


Kentin ilk ortaokulu olarak yeni eğitim sezonuna farklı bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Okul Müdürü Ali Göktaş, "2025-2026 eğitim öğretim yılının okulumuz ile velilere ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Okulumuzda 125 yeni öğrenci eğitim öğretim hayatına başladı. Bu yıl Karaman’ın ilk ortaokulu olarak farklı bir başlangıç yaptık. Öğrencilerimizden bir tanesi nostaljik bir kıyafetle klasik zil çaldı ve derslerimize başladık. Belediye bando takımı öğrencilerimiz için kısa bir konser verdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.



Karaman’da öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına bando eşliğinde başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.