GENEL - 19 Şubat 2019 Salı 17:09

Vali Meral: “Can ve mal kaybını önlemek için reflektör çok önemli”

A
A
A
Vali Meral: “Can ve mal kaybını önlemek için reflektör çok önemli”

Karaman Valisi Fahri Meral, tarım şehri olan Karaman’da, can ve mal kaybını önlemek adına römorklara reflektör takmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Karaman Valisi Fahri Meral, tarım şehri olan Karaman’da, can ve mal kaybını önlemek adına römorklara reflektör takmanın çok önemli olduğunu söyledi.


Karaman İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından başlatılan ‘Reflektör Tak’ projesi kapsamında Karaman Ereğli Karayolu üzerindeki jandarma uygulama noktasında bir tanıtım program düzenlendi. Tanıtım öncesi Vali Fahri Meral ile Karaman İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Seçkin Başpınar, temsili olarak bir traktörün arkasında takılı olan römorka reflektör taktı.


Karaman Valisi Fahri Meral, tarım şehri olan Karaman’da can ve mal kaybını önlemek adına römorklara reflektör takmanın çok önemli olduğunu söyledi. Vali Meral, “Bugünlerde Karaman’da tarım sezonunun başlaması itibarıyla keşke dememek için mutlaka römorklarınıza reflektör takınız. 2018 yılı içerisinde hatırlandığı gibi bir elin trafik kazası yaşandı. Özellikle hava karardıktan sonra mutlaka römorkların arkasına reflektör takılmasını talep ediyoruz. Zaten yasal bir zorunluluktur. İnsanlarımız bunu ihmal ediyorlar. Özellikle yol kenarlarında park halinde ve gece seyahatlerde mutlaka reflektör takılması uygun olacaktır. Can ve mal kaybını önlemek adına bizim için çok önemlidir. Bizim burada arzu ettiğimiz vatandaşlarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin, jandarma ile emniyetimizin bu konuda duyarlılığını arttırmak. Derdimiz elbette ceza kesmek değil, ancak insanlarımıza mutlaka hayatlarının değerli olduğunu, her trafik kuralının insan hayatı için düzenlendiğini hatırlatmak istedik” diye konuştu.



“Ülkemizde çok basit ihmallerden can kayıpları yaşanıyor”


Karaman İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Seçkin Başpınar ise "Reflektör Tak" projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Türkiye’de çok basit ihmallerden dolayı can kayıplarının yaşandığını hatırlatan Başpınar, "Bizim buradaki faydamız bütün üreticilerimize anlaşmalı olduğumuz firmalardan bu reflektörleri uygun fiyata sağlamak olacaktır" şeklinde konuştu.


Reflektör tak projesinin tanıtımına İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Şahin de katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de 322 bin 398 sebze fidesi toprakla buluşacak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında, Gümüşhane’deki küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için “Fide Bizden, Üretmek Sizden” projesi kapsamında yüzde 50 hibeli toplam 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımı başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından son yıllarda sayısı hızla artan ve kırsal kesimdeki vatandaşlara gelir kapısı olan gerek örtü altı yetiştiriciliğine destek olmak ve küçük ve parçalı tarım arazilerini üretime kazandırmak için hazırlanan projenin bedeli 1 milyon 768 bin TL. “Fide Bizden, Üretmek Sizden Projesi” projesi kapsamında Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde üreticilere 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan fide dağıtım programında proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane’nin coğrafi konumunu ve kendine has iklim özelliklerini tarımsal üretiminde avantaja çevirmek istediklerini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ve bütçesi 1 milyon 768 bin TL olan “Fide Bizden Üretmek Sizden Projesi”nin küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için hazırlanan bir proje olduğunu, proje ile Gümüşhane genelinde bulunan küçük ve parçalanmış arazileri karlılığı yüksek üretimlerle ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını ve proje kapsamında üreticilere 156 bin 870 adet domates, 115 bin 868 adet biber, 34 bin 440 adet hıyar ve 15 bin 120 adet patlıcan fidesi olmak üzere toplam 322 bin 398 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapılarak, örtü altı ve açık alanlar olmak üzere yaklaşık 100 dekar alanda sebze üretimi gerçekleştirileceğini kaydetti. Gümüşhane’nin iklim özellikleri nedeniyle her ne kadar zor şartlarda üretim yapılsa da üretilen ürünlerin renk, tat ve aroma gibi kalite özelliklerinin çok iyi olduğunu, bu nedenle üretilen ürünlerin gerek İl içinde gerekse komşu illerde çok tercih edildiğini ve pazar değerinin yüksek olduğunu belirten Kıraç, sebze üretimini geliştirmek için farklı proje çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Fide dağıtımına ilk olarak örtü altı yetiştiricilerinden başladıklarını, diğer dağıtımlarının Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ifade eden İl Müdürü Kıraç, projenin çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.