- 05 Kasım 2018 Pazartesi 13:23

TAMP-Kars Masabaşı Tatbikatı yapıldı

A
A
A
TAMP-Kars Masabaşı Tatbikatı yapıldı

Kars AFAD, “ Olası Afetlere Karşı Deprem Senaryosu” üzerinden Türkiye Afet Müdahale Planı Masa Başı Tatbikatını tüm kurumların katılımı yaptı.

Kars AFAD, “ Olası Afetlere Karşı Deprem Senaryosu” üzerinden Türkiye Afet Müdahale Planı Masa Başı Tatbikatını tüm kurumların katılımı yaptı.


TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) çerçevesinde hazırlanıp ve onaylanarak yürürlüğe giren Kars İl Afet Müdahale Planı ve kapsamındaki 26 adet Yerel Düzey Hizmet Gurup Operasyon planları çerçevesinde sorumlu kurum amirleri veya temsilcileri, hizmet grup planı sorumlarının katılımı ile Kars Valiliği Gazi Toplantı Salonu’nda Kars İli Müdahale Planı Masa Başı tatbikatı icra edildi.


Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunun İl AFAD Müdürü Okay Ayğan, “Kars AFAD olarak ilimizi afete hazır Kars haline getirmek için çalışmalarımızı “Kars Afet Müdahale Planı, TAMP Kars” adı altında yürütmekteyiz. İl Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı, Afet ve Acil Durumlara müdahalede ihtiyaç duyulacak, ilimizin tüm güç ve kaynaklarını planlamak, bu güç ve kaynakları olay bölgesine hızlı ve etkin şekilde ulaştırılmasını sağlamak. Müdahale hizmetleri ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu ana ve destek çözüm ortaklarının ve il düzeyinde sorumlu birimlerin görev ve sorumluluklarının belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. AYDES kullanıcılarının ön eğitimleri yapılmış olup, ilimizde gerçekleşebilecek olaylara karşı bilgilendirme toplantılarımız ile desteklenmiştir” dedi.


Deprem öncesi ve sonrasına yönelik risk ve zarar azaltma çalışmaları yaptıklarını ifade eden Ayğan, “Kurumlar arası etkin koordinasyon pratiğini planlarda görev alacak ana ve destek çözüm ortağı kurumlarda görev alacak personelin deneyim ve tecrübesini geliştirmek amacıyla bu tatbikatları her yıl yapıyoruz. Kurumlar arası etkin koordinasyon pratiğini planlarda görev alacak personelin deneyim ve tecrübesini geliştirmek amacıyla bu tatbikatları her yıl yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri OSB’de 3. nizamiyenin temeli atıldı Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) giriş ve çıkışlarda denetimin artırılması ve güvenliğin üst seviyeye çıkarılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında 3. nizamiyenin inşaatına başlandı. Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, “3. nizamiyemizin temelini atarak, inşaat çalışmalarımıza başladık. Yeni nizamiyemizin sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Kısa sürede 4. nizamiyemizin de temelini atacağız” dedi. Başkan Yalçın, bölge sınırlarındaki giriş ve çıkışlar için uygulamaya aldıklarını projenin ilkini geçen yıl tamamlayarak hizmete açtıklarını ve ikinci nizamiye inşaatının da bitmek üzere olduğu söyledi. Yalçın, projenin uygulamasının tamamlandığında çok farklı bir Kayseri OSB fotoğrafının ortaya çıkacağını belirterek, “Anbar mevkiinde yaptığımız ilk nizamiyemizin ardından Abdülhamit Han Bulvarı üzerinde yapım çalışmalarını sürdürdüğümüz 2. nizamiyemizi de kısa sürede tamamlayacağız. Temel betonu atılan 3. nizamiye çalışmamız ise bölgemizin Güney Çevre Yolu girişinde yer alıyor. Kısa süre içinde de 4. ana nizamiyemizde de yer belirleme ve temel atma aşamasına geleceğiz” diye konuştu. Kayseri OSB’nin uygun olan giriş ve çıkış noktalarının da farklı uygulama projeleri sayesinde yeni nizamiyelerine kavuşacağını belirten Başkan Yalçın, “Böylelikle Kayseri OSB sınırları içinde güvenliğin etkin şekilde sağlanmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Mehmet Yalçın, “Bölgemizin ana girişlerinde ve diğer girişlerimizde kurulacak yeni nizamiye yapılarımızın tamamlanmasının ardından, plaka tanıma sistemi ve güvenlik kameraları ile bölgemize giriş ve çıkışlarda düzeni sağlamayı hedefliyoruz. Sanayicilerimize ve bölgemizi ziyaret eden misafirlerimize zaman kaybı oluşturmadan nizamiye giriş çıkışlarında kontrolü sağlayacağız” şeklinde konuştu. Başkan Yalçın, sanayicilerden aldıkları geri dönüşlerin ışığında farklı projeler üretmeye ve yeni hizmetler sunmaya devam ettiklerini kaydederek, Güney Çevre Yolu girişinde temeli atılan 3. nizamiye inşaatının hayırlı olmasını diledi.