YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 17:11

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. SAMİ ÖZCAN’IN YENİ YIL MESAJI

A
A
A
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. SAMİ ÖZCAN’IN YENİ YIL MESAJI

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Türkiye’nin yakın zamanda başlattığı atılımların 2012 yılında da devam edeceğini belirtti.
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Prof. Dr. Özcan yayımladığı mesajında; “Ülkemiz ve dünyamız için önemli gelişmelerin yaşandığı bir yılı daha geride bırakıyor, umutla yeni bir yıla giriyoruz. Ülkemizin yakın dönemde başlattığı büyük atılımların 2012 yılında da kararlılıkla devam etmesini, istikrarlı büyüme ve kalkınma sürecinin kat kat artarak yeni başarılarla taçlanmasını temenni ediyorum” dedi.
Sevgi bağlarını zayıflatmaya çalışanların buna güçlerinin yemeyeceğini ifade eden Özcan; “Üniversitemizin de bu kalkınma sürecine bölgesel ve ulusal olarak destek vereceğini akademik çalışmalarının yanı sıra Kars ve çevresinin de kalkınması için elinden gelen çabayı göstereceğine olan inancımı ifade etmek isterim. Bundan başka birbirinden çetin badireleri atlatarak perçinlediğimiz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve toplumsal barışımızı bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Sevgi bağlarımızı zayıflatmaya, aramıza ayrılık tohumu ekmeye çalışanlar, vatanının bölünmez bütünlüğünü canından aziz bilen milletimizin güçlü iradesi karşısında hüsrana uğramaya mahkûmdur. Savaş ve şiddet olaylarından yorulan dünyamızda, yoksulluk, eğitim, sağlık, çevre başta olmak üzere tüm sorunların çözülerek barış ve huzurun hakim olması en büyük dileğimizdir. İnanıyorum ki 2012 yılı, Türkiye’nin kalkınarak güçlenmesini sürdüreceği, milletimizin yeni başarılar kazanacağı, sevinç ve mutluluklar yaşayacağı bir yıl olacaktır” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Sami Özcan mesajında daha sonra şunları kaydetti; “Bu duygularla, yeni umutlarla karşıladığımız 2012 yılının insanlığa barış getirmesini, ülkemizin, milletimizin dayanışma, birlik ve kardeşliğini güçlendirmesini temenni ediyor, başta Üniversitemizin akademik ve idari personeli olmak üzere Kars halkının yeni yılını en içten duygularımla tebrik ediyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.