- 10 Ağustos 2019 Cumartesi 10:59

Başkan Adem Çalkın’ın Kurban Bayramı mesajı

A
A
A
Başkan Adem Çalkın’ın Kurban Bayramı mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Başkan Çalkın, yayımladığı mesajında, “Milletçe, mübarek Kurban Bayramı’nı bir kere daha kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar, her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı, eşin, dostun, akrabanın, hastaların, büyüklerin ziyaret edildiği; yetimlerin ve buruk gönüllerin tamir edildiği; fakir-fukaranın aranıp gözetildiği; muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı; çocukların sevindirildiği; dargınlıkların, kırgınlıkların giderildiği; sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı günlerdir. Dini bayramlarımızın oluşturduğu bu manevi ortamları iyi değerlendirmeli; düşmanlıkların unutulması, dostlukların pekişmesi, yoksul ve düşkün olanların hatırlanması ve muhtaç olanlara yardım elinin uzatılması bakımından önemli bir fırsat olarak görülmelidir. Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan bu yardımlaşama ve dayanışma ruhudur” dedi.


Çalkın, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:


“Bayramda, kırgınlıklar dargınlıklar geride bırakılır. İşte bu iklimle girdiğimiz bu bayramda da, gözleri kapıda olanları, yaşlıları, hastaları ve bir dost özlemi çekenleri unutmayacağız. Aynı şekilde kahraman gazilerimizi, bayrama buruk giren şehitlerimizin ailelerini ve yetimlerini de unutmayarak, onların da yanında olmalıyız. Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu kutsal günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermemiz gerekmektedir. Bu önemli günlerde insanlarımız ortak değerler etrafında kenetlenmeli hoşgörü, merhamet ve dayanışma duyguları içerisinde sosyal ilişkilerin kuvvetlenmesine özen göstermelidirler. Bu bakımdan bayramlara yüklediğimiz anlam ve verdiğimiz değer daha bir önem kazanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Kars’lı Hemşehrilerimin Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, bayramın insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ FÜ öğrencileri hipodromda mini konser verdi Fırat Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu müzik grubu, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı koşusu öncesinde hipodromda mini konser verdi. Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Elazığ Hipodrom Müdürlüğü’nde Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi koşusu düzenlenecek. Koşu öncesinde üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Vetakort Müzik Topluluğu mini konser verdi. Yüzlerce öğrencinin katılım sağladığı etkinlikte, yine fakülte öğrencilerinden oluşan topluluk müzik resitali gerçekleştirdi. Bu tür sosyal etkinliklerin öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağladığını ifade eden Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Şahin, “Jokey Kulübü tarafından bilindiği üzere Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi adına koşular düzenleniyor. Bu koşular ilimizin, üniversitemizin, fakültemizin tanıtımında çok önemli rol alıyor. Bu anlamda tüm yetkililere teşekkür ederim. Bizler de fakülte olarak Jokey Kulübü ile çok iyi iş birliğine sahibiz. Kendi sahalarını her zaman öğrencilerimizin uygulamaları için açıyorlar. Bu anlamda ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu tür etkinliklerin öğrencilerin eğitimine çok katkısı var. Özellikle öğrencilerimizin sosyal etkinliklere çok ihtiyacı var. Bu vesileyle de eminim eğitimlerine çok önemli katkıları olur diye düşünüyorum” dedi. Etkinliğe ilişkin bilgi veren Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik, Türkiye Jokey Kulübü’nün kamu yararına faaliyet gösterdiğini söyleyerek, özellikle bu tür etkinlikleri her yıl festival havasında düzenlemeyi planladıklarını kaydetti. Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik ise, “Bugün burada Veteriner Fakültesi Dekanlığı Kupası Koşusu çerçevesindeki programdayız. Biz bu yıl bir etkinlik yapalım istedik. Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu topluluk bir müzik gösterisi yapacak. Görüldüğü üzere içeride binlerce insan var. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk. Umarım festival haline gelir ve her yıl düzenli olarak bu işi yaparız” diye konuştu. Müzik topluluğunda gitarist olan Eren ve Veteriner Fakültesi öğrencilerinden Azra Demirci de yoğun takılımdan dolayı heyecanlı olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Zonguldak Trafik değerlendirme toplantısı düzenlendi Zonguldak’ın Alaplı Kaymakamlık başkanlığında, 2023-2024 yılının ilk 3 aylık Trafik haftası etkinliği toplantısı düzenlendi. İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda Alaplı Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Guzgun, İlçe Emniyet Müdür Vekili Baki Acar, Alaplı Belediye Başkan Yardımcı Yaşar Çevik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanımız Kemal Çam, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zafer Can ve Kent Konseyi Başkanı Yasin Ören katıldı. Trafik Haftası Etkinliği toplantısında kazalarının önlenmesi adına hayata geçirilen ‘Önce Yaya’ uygulaması ile yaya önceliği, güvenliği ve yaşam tünellerinin yaygınlaştırılması konuları ele alındı. 2023-2024 yılının ilk 3 ayının değerlendirildiği toplantıda kentteki trafik denetimlerinin arttırılması, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması ile ilgili alınacak tedbirler görüşüldü. Toplantıda trafik kazaları ve can kayıplarına neden olan trafiği tehlikeye sokacak şekilde motosiklet güvenliği, makas atma ile hız ve emniyet kemeri denetimlerinin etkinliğinin daha arttırılması gündeme geldi. Ayrıca yaz mevsimi gelmesi sebebiyle yoğunluğun fazla olduğu Tepeköy çekirdek tepe noktalarında ise güvenliği artırılmasına kararı da alındı. Öte yandan, Alaplı’da İlçe Trafik buluşma toplantısında konuşan İlçe Kaymakamı Selçuk Köksal 2023-2024 ilk üç ay döneminde ilçedeki vaka sayıları ve kesilen cezalarla ilgili bilgiler verdi. Kaymakam Selçuk Köksal 2023 yılın Ocak ayından bugüne kadar Alaplı’da yapılan trafik denetimlerinde 424 bin 586 lira idari para cezası kesildiğini bildirdi.