- 13 Mart 2020 Cuma 14:13

Kars’ta “Meslektaşlarının Gözüyle Mehmet Akif Ersoy”etkinliği

A
A
A
Kars’ta “Meslektaşlarının Gözüyle Mehmet Akif Ersoy”etkinliği

Kars’ta, İstiklal Marşı’nın kabulünün 99.

Kars’ta, İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. Yıldönümü dolayısıyla “Meslektaşlarının Gözüyle Mehmet Akif Ersoy” anma etkinliği düzenlendi.


Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ve Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı ile birlikte Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Etkinliğe Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Cihan ve Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül ile Veteriner Fakültesi’nden akademisyenler ve fakülte öğrencileri katıldı.


Etkinlikte Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Cihan ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu birer konuşma yaptı.


Doç. Dr. Ali Yiğit, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve mesleğe bakış konusunda sunumunu gerçekleştirdi.


Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül “Meslektaşım Mehmet Akif Ersoy” adlı sunumda İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un edebi yönünün yanında kamuoyunda çokça bilinmeyen mesleği olan Veteriner Hekimliği üzerine değerlendirmelerde bulundu.


Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül, “İstiklal Marşının Yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ülkemize mal olmuş edebi kişiliğinden ziyade kamuoyunda pek bilinmeyen mesleği olan Veteriner Hekimliğine vurgu yapmak ve farkındalık oluşturmayı amacındaydık. Mehmet Akif’in dizelerinde yer alan “Çünkü bir tecrübe etsen senin aklın da yatar, bize insan hekiminden daha lazım baytar” düsturunu tüm ülke kamuoyumuza da duyurmayı mesleki bir borç olarak görüyorum. Birinci sınıftaki öğrenci arkadaşlarımıza sembolik olarak önlük giydirme töreninde Bölge Veteriner Hekimleri Odası olarak mesleki yaka rozetlerinden hediye ettik. Mesleki bilince, meslek etiği ve deontolojisine, Mehmet Akif Ersoy gibi meslek büyüklerimize haiz olmaları, hekimlik misyonundan hayatları boyunca uzaklaşmamaları için mesleki yaka rozetlerinin anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mezunu Meslektaşımız Dünyaca ünlü ebru süsleme sanatçısı Atilla Can da bizlere geleneksel ebru sanatı ile ilgili bilgiler verdi. Kendilerine teşekkürü bir borç biliriz. Bölge Veteriner Hekimleri Odası olarak Veteriner Fakültesi Dekanlığımız ile işbirliğimiz artarak devam edecek. Kendilerine davetleri ve bize meslektaş adayı öğrenci arkadaşlarımıza mesleği anlatma fırsatı verdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.


Yapılan sunumların ardından Veteriner Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine geleneksel önlük giydirme töreni gerçekleştirildi. Etkinliğin son bölümünde Türk Süsleme Sanatçısı Veteriner Hekim Atilla Can tarafından geleneksel ebru süsleme sanatı konusunda uygulamalı bir workshop etkinliği yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.