- 09 Ekim 2020 Cuma 10:40

Vali Öksüz, kentte yapımı devam eden çalışmaları inceledi

A
A
A
Vali Öksüz, kentte yapımı devam eden çalışmaları inceledi

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, kentte yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, kentte yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.


Uzun yıllar Kars Emniyet Müdürlüğü hizmet binası olarak hizmet veren Polis Evi olarak restorasyon çalışması başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Öksüz, işin zamanında tamamlanması için azami gayretin gösterilmesini istedi. Tescilli tarihi yapılardan bina, 7 milyon 968 bin liralık restorasyon projesinin tamamlanmasıyla Polis Evi olarak hizmet verecek. Polis Evi’nde, 8 süit oda, 7 standart oda, engelliler için ayrı oda ile lobi, restoran, lokal, mescit, kış bahçesi ve idari birimler yer alacak.


İnşaat çalışmaları devam eden Millet Bahçesi’nde de incelemelerde bulunan Öksüz, Atatürk Anıtı etrafındaki düzenlemelerle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Çalışmaların dayanıklı ve kalıcı olmasına dikkat edilmesini isteyen Öksüz, hizmetlerin Karslılara yakışır olması için “Var gücünüzle çalışın” talimatı verdi.


Karslıların çilesi haline gelen Kazım Paşa Caddesindeki asfalt çalışmasını da yerinde gören Öksüz, yetkililerden bilgi aldı ve en kısa sürede bitirilerek trafiğe açılması istedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Fethiye’de ikisi bir arada gerçekleştirilen 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.