YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 09:13

KARS’TA BELEDİYE ÇALIŞMALARI 2012 YILINDA HIZLA DEVAM EDECEK

A
A
A
KARS’TA BELEDİYE ÇALIŞMALARI 2012 YILINDA HIZLA DEVAM EDECEK

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2011 yılında başlattıkları çalışmaların 2012 yılında da aynı hızla devam edeceğini belirtti.
Başkan Bozkuş, Kars’ın gerek merkezi hükümet ve gerekse belediyenin yatırımlarının tamamlandığında bölgesinde güçlü, gelişmiş ve modern bir kent olacağını vurguladı.
Uzun yıllar göç veren Kars’ın yapılan yatırımlarla göç alacağının üzerini çizen Başkan Nevzat Bozkuş; “Geçen yıl başlatılan çalışmalar aynı tempoyla devam ediyor. Eksi 25’lere varan soğuğa rağmen İçme suyu arıtma tesislerinde çalışma yapılıyor. Soğuğa rağmen arıtma tesislerinin biran evvel tamamlanması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Biz seçim sürecinde ne söz verdiysek hepsini tek tek hayata geçireceğiz” dedi.
ASFALT ÇALIŞMALARI BÜTÜN CADDELERDE DEVAM EDECEK
Belediye tarafından başlatılan asfalt ve alt yapı çalışmalarının 2012 yılı inşaat sezonunda kent geneline yayılacağına dikkat çeken Başkan Bozkuş; “2011 yılında başlattığımız ve Atatürk Caddesi, Faikbey Caddesi, Kazımpaşa Caddesi, İnönü Caddesi ile son olarak Cumhuriyet Caddesi’nde devam eden ve kar yağışından dolayı büyük çoğunluğunu tamamladığımız asfalt çalışmaları kaldığı yerden devam edecek. Ardından Halitpaşa Caddesiyle sürecek olan asfalt ve kaldırım çalışmaları 2012 yılında il genelinde hemen hemen bütün cadde ve sokaklarda sürdürülecek. Yani Kars’ın Cadde ve sokaklarını asfalt yapacağız. Asfalt işini bu yıl bir aksilik olmazsa tamamlayacağız. Hedefimiz cadde ve sokakları tertemiz pırıl pırıl bir kent yaratmak. Bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.
CUMHURİYET CADDESİ ÜZERİNDE MODEREN BİNALAR YÜKSELECEK
Tarihinde ilk kez düzgün yol ve kaldırıma kavuşan Cumhuriyet Caddesi’nde vatandaşların yerlerini değerlendirdiğini ifade eden Bozkuş; “Özellikle Kars’ın girişi olacak Cumhuriyet Caddesi’nde bir çok vatandaş yerini müteahhitlere verdi. Bu cadde üzerinde bir çok modern bina yapılacak. Garnizon Şehitliği’nin bulunduğu bölge tertemiz oldu. Tarihinde ilk kez asfalt ve kaldırım yapılan Cumhuriyet Caddesi’nde artık toz, toprak olmayacak. Buradaki vatandaşlarımız balkonlarında rahatlıkla oturabilecek. Kapı ve pencerelerini toz korkusu olmadan rahatlıkla açabilecek. Biz çalışıyoruz. Biz Kars’a milletvekillerimizle birlikte neler yapabiliriz. Onun hesaplarını yapıyoruz. Kars’ın gelişmesi için gece gündüz çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KENTSEL TASARIM PROJELERİ HAYATA GEÇİRİLECEK
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kaleiçi, Bayrampaşa ve Atatürk Mahalleleri’nde ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Kentsel Tasarım Projesi’nin bu 2012 yılında etap hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, özetle şunları söyledi:
“Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde bu yıl Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçecek. Burada vatandaşlarımız için modern konutlar yapılacak. Burada hiç kimse rahatsız olmadan başka mahallere gitmeden kendi mahallelerinde yapılacak sağlıklı konutlarda hayatlarını sürdürecek. Burada yapılacak konutlar arasında iş merkezleri, otoparklar, oyun alanları, çocuk parkları olacak. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. Şehrin taht düzü dediğimiz kalenin eteklerinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars ziyaretinde açıkladı ‘Kentsel Tasarım Projesi de bu yıl hayata geçirilecek. Yani kısacası Kars’ta 2012 yılında çok şey olacak. Bunları hep birlikte göreceğiz. Milletvekilleriyle belediyesiyle halkıyla el ele verdiğimiz takdirde yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Yeter ki, inanın ve bizim arkamızda olun. Artık Kars’ta yıllarca devam eden bugün yap, yarın boz devri kapandı. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını kimseye çarçur ettirmeyiz. Biz kalıcı hizmetler yapacağız.”
Kars’ta 2011 yılında başlatılan asfalt, kaldırım ve alt yapı çalışmaları aynı hızla devam edecek. 2012 yılı sonunda özellikle alt yapı, kaldırım ve asfalt çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir