POLİTİKA - 31 Ocak 2012 Salı 19:15

AK PARTİ`Lİ KILIÇ, DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

A
A
A
AK PARTİ`Lİ KILIÇ, DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Van’da meydana gelen depremin ardından Kars’ın Sarıkamış ilçesine yerleştirilen depremzede aileleri ziyaret etti.
Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait Osman Yüce Kayak Tesisleri’nin otel kısmında kalan depremzedeleri ziyaret eden AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, depremzede ailelerin rahat etmeleri konusunda devlet ve hükümet olarak bütün imkanların seferber edildiğini söyledi. Depremzede ailelerin rahat edebilmeleri için her türlü imkanları seferber ettiklerini belirten Kılıç, "Başbakanımızın kesin talimatı var. ’Bölgenizdeki depremzedeleri sık sık ziyaret edip varsa sıkıntılarını, sorunlarını çözün’
dedi. Bu yüzden ben de bugün kaymakamımız ve belediye başkanımızla sizlerin yanına geldik. Hangi konuda olursa olsun, bir sorun varsa hemen çözelim. İstiyoruz ki siz burayı kendi eviniz gibi hissedin" dedi.
"VAN’DAN DAHA İYİ ŞARTLARDA AĞIRLAMAK İSTİYORUZ"
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, depremzede aileri Van’dan daha iyi şartlarda ağırlamak için develetin bütün imkanlarını seferber ettiklerini ifade etti. Türkiye genelinde çeşitli şehirlerde misafir edilen depremzedelerin yetkililer tarafından sürekli kontrol edildiğine ve eksiklerin hemen giderildiğine dikkat çeken Kılıç; "Van’dan daha iyi şartlarda ağırlamak, daha da rahat ettirmek için elimizden geleni yapacağız. Zaten devlet olmanın gereği de budur. Bu tür zor günlerde bir dayanışma
içerisinde birbirimize yardım etmek zorundayız. Kaymakamımız ve belediye başkanımız sağ olsunlar zaten sizin bütün sorunlarınızı çözmüşler. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum. Yine tekrar ediyorum; her hangi bir sıkıntınızda kaymakamımız ve belediye başkanımızı haberdar edin" diye konuştu.
Daha sonra depremzede ailelerin çocuklarıyla bir araya gelen AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, okullarında başarılı olan depremzede çocuklara çeşitli hediyeler verdiler.
Felçli olan depremzede Vezir Tüm’ü ziyaret eden Kılıç, kendisine şifa diledi. Vezir Tüm ise, rahatlarının yerinde olduğunu ifade ederek, "Biz buraya geldiğimiz günden itibaren kaymakamımız olsun, belediye başkanımız olsun bizlere çok iyi baktılar. Biz burada Van’daki evimizden daha rahat ettik. Allah sizden razı olsun, Allah devletimize zeval vermesin" diye duygularını dile getirdi.
Osman Yüce Kayak Tesisleri’nde misafir edilen Vanlı depremzedeleri ziyarette AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’a, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Mustafa Yurt ve Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Yücel Yücel eşlik etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.