POLİTİKA - 14 Eylül 2024 Cumartesi 13:41

Ak Parti Türkiye Buluşmaları Kars’ta başladı

A
A
A
Ak Parti Türkiye Buluşmaları Kars’ta başladı

AK Parti Türkiye Buluşmaları değerlendirme toplantısı düzenlendi.


AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, MKYK Üyesi Ahmet Arslan, Milletvekili Adem Çalkın, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, Ardahan Milletvekjili Kaan Koç, MKYK Üyesi Burhan Çakır, Malatya Milletvekili Bülent Tüfekçi ve MKYK Üyesi Sümeyye Esenyel katıldı.


Programın açılışında konuşan AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne göndermelerde bulundu.


Güler, “25-30 yıldır siz Ege’mizin gözbebeği bir büyük şehrimizi yönetiyorsunuz. Ve şuan da İzmir körfezi atıksu, evsel atıklar, kanalizasyonların yüzde 95’ini arıtılmadan doğrudan boca edilen bir alan haline gelmiş. Bakın en son Bilim Kurulu bir inceleme yaptı. Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği akanlımız yetkilileriyle beraber, orada balıkların yaşayamaz olduğunu raporladılar. Sıfır oksijen, yok yani, oksijen yok. Adeta İzmir Körfezi bir fosseptik çukuruna dönmüş. Bu raporu gören bir insan, idarecinin, yöneticinin normalde ne yapması lazım. Önce özür dilemesi lazım. Ey aziz milletim, ey İzmir halkı bana verdiğiniz bir bütçe vardı. Ben bunu harcayamadım. İsraf ettim, hiçbir şey yapmadım. 25 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sormak lazım bunun bütesi nereye gidiyor? En basit belediye hizmeti olan ana gçörev sorumluluğunuzda olan bir kanalizasyon, atık su hizmetini yapamıyorsanız, bu bütçe nereye gidiyor sormak lazım. Tabi sormazlar, garip garip eylemde bulunurlar” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. AK Parti heyeti Kars’ta STK ve vatandaşlarla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunacaklar.



Ak Parti Türkiye Buluşmaları Kars’ta başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da sokak köpeği dehşeti: 11 yaşındaki çocuk parçalamaktan son anda kurtuldu Van’ın Muradiye ilçesinde okul çıkışı 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki çocuk, çevredeki bir servis şoförünün müdahalesiyle ölümden döndü. Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 16.30 sıralarında Muradiye ilçesi Gönderme Mahallesi’nde meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere yola koyulan 11 yaşındaki Y.A. isimli çocuğa bir anda çevresini saran 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin arasında kalarak dehşeti yaşayan küçük çocuk, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı ısırık darbeleriyle ağır yaralandı. Saldırı esnasında tesadüfen bölgeden geçmekte olan bir okul servisi şoförü, durumu fark ederek hemen müdahale etti. Şoförün çabalarıyla köpeklerin elinden kurtarılan çocuk olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunda derin yaralar ve diş izleri bulunan çocuğun sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi. Hastanede çocuklarının iyileşmesini bekleyen aile ve yakınları ise bölgedeki başıboş köpek sorununa dikkat çekerek yetkililerden taleplerini dile getirdi. Daha önce benzer bir olayda hayatını kaybeden Hamza’yı hatırlatan aile fertleri, "Kendi çocuklarımızın da ölmesi mi gerekiyor? Bu soruna artık kalıcı bir çözüm bulunmalı" diyerek tepkilerini dile getirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.