GÜNDEM - 27 Temmuz 2025 Pazar 14:38

Boz Ayı heykeli Sarıkamış’ta

A
A
A
Boz Ayı heykeli Sarıkamış’ta

Kars’ın tarihi yapısı, kayak merkezi ve ormanlık alanı ile dikkat çeken turizm cenneti Sarıkamış ilçesine boz ayı heykeli yapıldı.


Sarıkamışlı heykeltıraş Osman Onuktav tarafından yaklaşık 3 ay uzun bir uğraş sonucu mermerden yapılan ve Sarıkamış’ta boz ayıların görülmesini canlandıran heykel Sarıkamış’a getirildi.


Heykelin hammaddesi olan mermer olan ve işçiliği Osman Onuktav tarafından yapılan heykel 2024 yılında başlayıp 3 ay süren bir zaman diliminde yapıldı.


Sarıkamışlı heykeltıraş 1-2-3 Ağustos 2025 tarihlerinde yapılacak olan bozayı festivali için yaptığı heykeli hediye etti. Heykeltıraş Onuktav, "Afyon gri tonunda özenle seçilen 18 tonluk bloğuişleyerek7 tona düşürdüm. 3 ay süren bir zaman diliminde tamamlandı. 8 aydır atölyemde bekliyordu. Şimdi memleketimde olacak. Yaptığım bozayı heykelini ailem adına memleketime hediye ettim" şeklinde konuştu.


Heykeltıraş Osman Onuktav tarafından yapılan ve Sarıkamış’a hediye edilen bozayı heykeli ilçede memnuniyete sebep oldu.


Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç, uzun uğraşlar sonucu tamamlanan heykelin ilçeye geldiğini ve bu heykelde emeği geçen heykeltıraş Osman Onuktav’a teşekkür etti.



Boz Ayı heykeli Sarıkamış’ta

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 17 ilde "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" operasyon İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde Jandarmamızın "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" yönelik son 2 haftadır düzenlediği operasyonlarımızda; 27 bin 886 litre sahte/kaçak alkollü içki,67 bin 994 litre etil alkol ele geçirdik. 6 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesini deşifre ettik. 66 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı" dedi. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 17 ilde Jandarmanın "Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine" yönelik son 2 haftadır düzenlediği operasyonlarımızda; 27 bin 886 litre sahte/kaçak alkollü içki, 67 bin 994 litre etil alkol ele geçirdiklerini belirterek 6 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesinin deşifre edinildiğini, 66 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını kaydetti. "Bu ürünleri ele geçirerek, sahte ve kaçak alkol üretimiyle vatandaşlarımızın canına ve sağlığına zarar verilmesini engelledik" diyen Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Jandarma KOM Daire Başkanlığımız koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarımızca yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kırklareli, Manisa, Ordu, Rize ve Tekirdağ’da operasyonlar düzenledik. Sahte alkol üretimine yönelik operasyonlarımızı 81 ilimizde aralıksız sürdürüyoruz. Lütfen şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirin. Biz gereğini yapalım. Emeği geçenleri tebrik ediyorum."