EĞİTİM - 19 Ocak 2024 Cuma 13:15

Karslı öğrenciler hem oynuyor hem de öğreniyor

A
A
A
Karslı öğrenciler hem oynuyor hem de öğreniyor

Kars’ta öğrenciler, “Akıl Zeka Oyunları Sınıfı”nda hem oyun oynuyor hem de eğitim görüyor. Kars’ta ilk kez açılan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı öğrencilerden de yoğun ilgi görüyor.


Kars Atatürk İlkokulu’nda hayata geçirilen “Akıl Zeka Oyunları Sınıfı”nda öğrencilerin becerileri ön plana çıkıyor. Öğrenciler burada çeşitli oyunlar oynuyor, becerilerini ön plana çıkarıyor, eğitimlerini oyun ve yaptıkları aktivitelerle birlikte alıyor.


Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı’nın açılışını yapan Vali Ziya Polat, “Zeka oyunları sınıflarımız Kars’ta ilk. Şu an 12 sınıfımızı açtık. 12 okulumuzda akıl ve zeka oyunları sınıflarını açtık. Çocuklarımıza eğitim verdiğimiz 54 öğretmenimiz var. Biz çocuklarımızın akıl ve zeka oyunu oynarken, günümüzün en kötü alışkanlıklarından birisi olan maalesef teknoloji bağımlılığından da kurtulmasını düşünüyoruz. Okullardaki akademik başarıda yoğun çaba sarf ediyor yavrularımız, onlara bir mola vermek. Molada da sorgulayan, düşünen, oyunlarla sorgulayan düşünen nesiller yetiştirmek için bu sınıfları açtık” dedi.


Sınıfların açılışında Belediye ve Özel İdarenin desteği olduğuna dikkat çeken Polat, “Hep söylüyoruz tüm kurum ve kuruluşlarımızla eğitimin emrindeyiz. Sınıflarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çocuklarımızın eğlencede zaman geçirmesini diliyorum. Mutlu çocuklar olarak eğitim almalarını istiyoruz. Allah yollarını açık etsin. 12 sınıfımız şimdilik hayırlı uğurlu olsun. Tabii amacımız şu an sadece merkezde 12 sınıf açtık. İlerleyen zamanda da her ilçemize bir akıl ve zeka oyunları sınıfı açacağız. Duruma göre değerlendirme yapacağız. Türkiye’de zeka oyunlarına katılmayan illerden biriydik. İnşallah Mayıs’ta Rize’de yapılacak Türkiye Şampiyonası’na gidecek ekipleri buradan yolcu edeceğiz” diye konuştu.


Polat daha sonra sınıfı gezerek öğrencilerle oyunlar oynadı. Öğrencilerin zeka oyunları müsabakalarını izleyen Vali Polat, öğrencilere başarılar diledi.



Karslı öğrenciler hem oynuyor hem de öğreniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Cizre’de kamyonet otomobile arkadan çarptı: 2 yaralı Şırnak’ın Cizre ilçesinde kamyonetin otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi eski Şırnak yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezinden Dirsekli Mahallesi istikametine seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 73 ABK 915 plakalı otomobile, aynı istikametten gelen ve sürücüsü belirlenemeyen 34 MPM 750 plakalı kamyonet arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta da büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, araçlar içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, yolda ikinci bir kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemi alarak trafiği kontrollü bir şekilde tek şeritten sağladı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi süren yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle bir süre kontrollü olarak sağlanan trafik, kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından normale döndü. Jandarma ekipleri, kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.