ÇEVRE - 19 Haziran 2025 Perşembe 17:13

Kars’ta 1 metrelik yılan paniği

A
A
A
Kars’ta 1 metrelik yılan paniği

Havaların ısınmasıyla beraber ortaya çıkan yılanlar vatandaşları korkuttu. Şehir merkezinde görülen yaklaşık 1 metrelik yılan belediye ekiplerince yakalanarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne (DKMP) teslim edildi.


Olay Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. Sokakta vatandaşlar tarafından görülen yılan, kısa süreli paniğe neden olurken, durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucu yılanı yakaladı. Yılanı muhafaza altına alan ekipler DKMP Kars İl Müdürlüğü’nü arayarak yılan yakaladıklarını ve almalarını talep etti.


Bunun üzerine olay yerine gelen DKMP ekipleri 1 metre boyundaki yılanı alarak doğal yaşam alanına bırakıldı.



Kars’ta 1 metrelik yılan paniği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın AK Partili Vekil Sarıbaş, CHP Lideri Özel’e cevap CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için sarf ettiği "Aydın’da sokağa çıkamıyor" sözlerine, AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile cevap verdi. Sarıbaş konuyla ilgili açıklamasında "Belli ki Başkanımızın topuk sesleri sizleri ürkütmüş. Sizler, yolsuzluğu, kanunsuzluğu ve rant odaklı siyaseti kendinize yol edinenleri savunmaya, gerçeklerden kopuk polemiklerle gündemi işgal etmeye devam edebilirsiniz" ifadelerini kullandı. AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, konuyla ilgili açıklamasında "CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu hakkında sarf ettiği mesnetsiz beyanlar, siyasi bir hazımsızlığın ve çaresizliğin dışavurumudur. Belli ki Başkanımızın topuk sesleri sizleri ürkütmüş. Sayın Özel şunu iyi bilmelidir: Özlem Başkanımız, sizin hayal ürünü iddialarınızın aksine; yaşlılarımızın hayır duasında, gençlerimizin samimi gönlünde ve Aydın halkının sarsılmaz güveninde görevini icra etmektedir. AK Parti kadroları olarak; birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, gece gündüz demeden sokak sokak gezmeye, kapı kapı dolaşarak Aydınlı hemşehrilerimizin her anında yanlarında olmaya devam ediyoruz. Sizler, yolsuzluğu, kanunsuzluğu ve rant odaklı siyaseti kendinize yol edinenleri savunmaya, gerçeklerden kopuk polemiklerle gündemi işgal etmeye devam edebilirsiniz. Ancak hakikat sokağın ta kendisidir ve Aydın halkı, kimin gerçek bir hizmet sevdalısı olduğunu gayet iyi bilmektedir. Dün olduğu gibi bugün de milletin gönlünde yeri olmayanlar, sadece karalama siyasetiyle ayakta kalmaya çalışanlar yine hüsrana uğrayacaktır. Her zamanki gibi yine kaybedeceksiniz! Milletimizin emrinde, Aydın’ın hizmetinde durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.