GÜNDEM - 03 Mayıs 2025 Cumartesi 14:31

Kars’ta ahır çöktü: Büyükbaş hayvanlar telef oldu

A
A
A
Kars’ta ahır çöktü: Büyükbaş hayvanlar telef oldu

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Melikköyü’nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir ahırın çökmesi sonucu büyükbaş hayvanlar telef oldu.


Olay, dün akşam saat 20.00 sularında köy sakinlerinden Şemistan Top’a ait ahırda meydana geldi. Şiddetli yağışların ardından aniden gelen çatırtı sesiyle irkilen aile, dışarı çıktıklarında ahırın çöktüğünü fark etti.


Top ailesi, komşuların da yardımıyla hayvanları kurtarmaya çalıştı. Uzun uğraşlar sonucunda bazı hayvanlar sağ olarak kurtarılırken, maalesef iki büyükbaş hayvanın cansız bedenine ulaşıldı. İki hayvanın da ayaklarının kırıldığı, bir başka hayvanın ise henüz ahır enkazından çıkarılamadığı öğrenildi.


Yaşanan olay sonrası büyük üzüntü yaşayan Şemistan Top, yaşadıkları anı şu sözlerle anlattı: "Birden ses geldi, gittik baktık ki ahır yıkılmış. İçinde hayvanlarımız vardı, hepsi altında kalmış. Komşulara haber verdik, hep birlikte sağ kalanları çıkarmaya çalıştık. İki tanesi ölü çıkarıldı, iki tanesinin ayağı kırık. Bir tanesi de hâlâ içeride."


Köyde benzer yapılar için de risk oluşabileceği belirtilirken, yetkililerden inceleme yapılması bekleniyor.



Kars’ta ahır çöktü: Büyükbaş hayvanlar telef oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Onur: "Arvasi Hoca Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" Gazeteci yazar Hüdâvendigâr Onur, büyük Türk milliyetçisi Ahmet Arvasi’nin aynı zamanda bir fıkıh âlimi de olduğunu belirterek, "Bu sahada ‘İlmihâl’ kaleme almıştır. Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" dedi. Ülkücü hareketin sembol isimlerinden Erdem Karakoç’un düzenlediği haftalık ‘Vefa’ toplantıları devam ediyor. Koçoba’daki son etkinlikte büyük Türk milliyetçisi ve mütefekkiri S. Ahmet Arvasi anıldı. Erdem Karakoç, 12 Eylül öncesi zor zamanlarda Arvasi Hoca’nın yazılarıyla, konferanslarıyla bir nesli eğittiğini, yetiştirdiğini, batıl ideolojilere saplanmaktan koruduğunu söyledi. Karakoç ayrıca, Ahmet Arvasi’nin savunduğu davayı yaşayan ‘örnek bir şahsiyet’ olduğunu söyledi. MHP Şişli ilçesi eski başkanlarından Kamil Balyer de konuşmasında, Ahmet Arvasi’nin kadroya önem verdiğini belirterek, "Söylediğini yaşamaya gayret ederdi. Ülkücü hareketin manevi mimarlarından biridir. Bir davayı anlatmada, devlet yönetiminde, yapılacak her işte başarılı olmak için kadroların kalitesinin önemine değinirdi. O Ahmet Yesevi ruhluydu" dedi. "Yazılarında Türklük vurgusu çoktur" Gazeteci yazar Hüdavendigâr Onur da, Türk milliyetçilerinin yetişmesinde emeği olanlardan birinin Ahmet Arvasi olduğunu belirterek, "Yazıları dikkatle okunduğunda, satır aralarında Türk tarihine, din ve felsefeye, kısacası yaşadığı döneme ait tüm konulara değindiği görülür. Ahmet Arvasi’ye göre Türk milliyetçiliği, İslâm’ın çizdiği sınırlar içerisinde Türk’ün mutluluğunu arayan bir harekettir. Bu bir iddia değil tespittir" dedi. Hüdâvendigâr Onur, aynı zamanda Ahmet Arvasi’nin bir din bilgini olduğunu belirterek, "O, fıkıh âlimidir. İlmihâl kaleme almıştır. Şöyle der, ‘İlmihâl bilmeyen, ne İslam’ı bilir ne de onun dünya ve kâinata bakışını.’ Ülkücü hareketin, Türk milletinin manevi mimarlarından biridir" ifadelerini kullandı. Ahmet Arvasi’nin yaşadığı dönemin tüm sorunlarına değindiğini, çareler ürettiğini belirten Onur, Arvasi’nin güzel sanatlara verdiği önemden de bahsetti. Ahmet Arvasi’ye göre estetiğin bir ilim olduğunu belirten Onur, sözlerini şöyle tamamladı: "Arvasi’ye göre sanat, güzele ulaşmak ve çirkinden uzaklaşmaktır. Sanatkâr mutlak güzeli arar. Sinan imparatorluğumuzun temel taşlarından Süleymaniye çıkabileceğini, Selimiye çıkacağını ispatladı. Arvasi’ye göre bu muhteşem eserlerde hendesenin zaferi ve dinin zaferi vardır. İslâmiyet’e göre en güzel Allah’tır."