ASAYİŞ - 30 Mart 2024 Cumartesi 11:06

Kars’ta asayiş uygulamaları sürüyor

A
A
A
Kars’ta asayiş uygulamaları sürüyor

Kars’ta asayiş uygulamaları sürüyor. Yapılan uygulamalar vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılanıyor.


Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nce Mart ayında yapılan asayiş ve güvenlik uygulamalarında, 129 bin 98 vatandaşın GBT sorgulaması yapıldı. 48 bin 720 araç kontrol edildi. 430 umuma açık yer denetlendi.


Yapılan uygulamalarda çeşitli suçlardan aranması bulunan 57 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan 57 kişiden 35’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nce uyuşturucu tacirleri ve kaçakçılara yönelik yapılan operasyonlarda, 5,56 gram bazai, 267,83 gram Metamfetamin, 35 bin 940, 13 bin 800 kilo kaçak tütün ve 7 uyuşturucu madde kullanımında kullanılan cam aparat ele geçirilerek muhafaza altına alındı.


Yine düzenlenen operasyonlarda 28 silah-tüfek, 509 fişek, 6 kesici-delici alet, suçtan elde edilen 50 bin 35 lira, bin 500 dolar ve bin 738,29 gram kaçak altın ele geçirildi. Polis ayrıca 3 sahte pasaporta da el koydu.


Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nce vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması adına bu tür denetim, uygulama ve operasyonlara devam edileceği öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Alerjik hastalıklar en sık burun, sinüs, göz ve akciğerlerde görülüyor Denizli Özel Tekden Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Cengiz Bahtiyar, alerjik hastalıklar en sık burun, sinüsler, göz ve akciğerlerde görüldüğünü belirterek; “Alerjik hastalıklara neden olan alerjenlerden korunma, tedavinin en önemli basamaklarından birisidir” dedi. Bahar aylarıyla birlikte artan alerjik şikayetler konusunda önemli uyarılarda bulunan Denizli Tekden Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Cengiz Bahtiyar, “Alerji, vücudumuzun normalde zararsız özelliği olan maddelere karşı anormal yanıtı olarak tanımlanabilir. Genetik yatkınlığı olan yani anne, babası ya da kardeşlerinde alerjik hastalığı olan bireylerde çevresel faktörlerin etkisiyle ortaya çıkmaktadır. Doğal yaşamdan uzaklaşma, enfeksiyonlardan korunma, beslenme alışkanlıklarının değişimi, çekirdek aile yaşamı, hava kirliliği, tütün dumanına maruz kalınması gibi gelişen dünyamızdaki yaşam tarzlarımızdaki değişiklikler alerjik hastalıkların gelişimine zemin hazırlamaktadır. Alerjik hastalıklara neden olan alerjenler solunum yolu, deri, ağızdan ya da enjeksiyon yoluyla deri, kas veya damar içine vücudumuza girebilir” dedi. Alerjik reaksiyona neden olacak alerjen miktarının kişiden kişiye değişkenlik gösterebildiğine işaret eden Dr. Betül Cengiz Bahtiyar, şu tavsiyelerde bulundu: “Alerjik hastalıkların en sık görüldüğü organlar burun, sinüsler, göz ve akciğerlerdir. Burun akıntısı, kaşıntı, hapşırma, öksürük, hışıltı, nefes darlığı, ciltte kaşıntı ve kızarıklık, dudak ve göz çevresinde şişlik, gözlerde kaşıntı ve kızarıklık, dudaklarda, ağız içerisinde ve boğazda kaşıntı gibi şikayetler alerjide en sık görülen semptomlardır. Alerjik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar uygun şekilde kullanıldığında son derece etkilidirler. Bu ilaçlar ile çoğu zaman hastalığın kontrolü sorunsuz olarak sağlanmaktadır. Ancak alerjik hastalıklara neden olan alerjenlerden korunma, tedavinin en önemli basamaklarından birisidir. Deri testleri ya da diğer tanısal işlemler ile hastalığa neden olan alerjenler tanımlandığında bunlardan korunmak gereklidir. Çevresel kontrol ne kadar iyi sağlanırsa hastalığın kontrolünün de o kadar iyi olacağını unutmamak gerekir. Çevresel kontrol önlemleri aynı zamanda ihtiyaç duyulan ilaç miktarında da azalmaya neden olacaktır”
Aydın Vali Canbolat, Aydın Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu Aydın’ın sağlık yapısını güçlendirecek Aydın Şehir Hastanesi’nin yapımı tüm hızıyla devam ederken, Vali Yakup Canbolat, beraberindeki heyetle Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Sağlık hizmetlerinin daha nitelikli sunulması amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yatırım programına alınarak 2021 yılı Kasım ayında merkez ilçe Efeler’de inşaatına başlanan Aydın Şehir Hastanesi’nde çalışmalar aralıksız olarak sürüyor. Aydın ve Ege Bölgesi’nin uluslararası kalitede bir sağlık kampüsü haline gelmesi beklenen hastaneye gelen Aydın Valisi i Yakup Canbolat ise hastanede incelemelerde bulundu. Beraberindeki heyetle çalışmaları yerinde inceleyen Vali Canbolat, yetkililerden bilgi aldı. Konu ile ilgili Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Aydın Valimiz Yakup Canbolat, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Eser Şenkul, Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Taha Al ve hizmet başkanlarımız, Şevketiye Mahallesi’nde yapımı hızla devam eden Aydın Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Valimiz, incelemelerde bulunduğu Şehir Hastanesi inşaat çalışmaları ve devam eden diğer çalışmalarla ilgili İl Sağlık Müdürümüz Dr. Eser Şenkul, Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Taha Al, yüklenici firma yetkililerinden detaylı bilgiler aldı” ifadeleri yer aldı.