KÜLTÜR SANAT - 24 Nisan 2025 Perşembe 21:52

Kars’ta "Azerbaycan-Türkiye Kültür Buluşması" renkli görüntülere sahne oldu

A
A
A
Kars’ta "Azerbaycan-Türkiye Kültür Buluşması" renkli görüntülere sahne oldu

Kars’ta Azerbaycan Türkiye Kültür Buluşmaları renkli görüntülere sahne oldu. Konservatuar öğretim üyesi ve öğrencilerinin seslendirdiği birbirinden güzel türküler, salonu dolduranları mest etti.


Kars Azerbaycan Başkonsolosluğu’nca Ahmet Arslan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasa ve Devlet Egemenliği yılına ithaf edilen, Azerbaycan Türkiye Kültür Buluşmaları saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.


Programın açılışında konuşan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Zamin Aliyev, "Karabağ Savaşı’nda Azerbaycan kendi topraklarını kurtarmış ve tüm toprakları üzerinde egemenlik sağlamıştır. Bir Karabağlı gibi ben toprak hasretini iyi bilirim. Ve biz 30 sene topraklarımızı Ermeni işgalindeydi. Ve bu 44 günlük savaşta ben Türk milletinin ve devletinin her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğunu, hem manevi, hem siyasi desteğini gördüm. Buna göre Türk milletine ve Türk devletine teşekkür ediyorum" dedi.


Programda katılımcılara seslenen Kars Valisi Ziya Polat, Azerbaycanlı kardeşlerimizin her zaman yanında olduğunu söyledi. Vali Polat, "Tabii iki devlet, tek millet diyoruz ya biz bunu sadece cümle olarak söylemiyoruz. Kalpten ve her tarafımızdan işleyen bir şekilde söylüyoruz. Bu sadece lafta değil, Allah şükür iki devletimiz de çok güçlü, iki liderimiz de çok güçlü. Cumhurbaşkanlarımız çok güçlü, onların etkisi sahaya yansıyor. Bakın yıllardır esaret altında kalan topraklar Allah’a şükür tekrar sahibine geçti. Can Azerbaycanlılar dualarımızla kardeşlerimizin yanındaydık. Türk devleti her türlü imkanıyla kardeşlerinin yanındaydı. Yanında olmaya devam edecek. Biz artık her yerde, uluslararası her platformda kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de istiyoruz. Bu böyle idi böyle olmaya devam edecek" diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından Azerbaycan’ın tanıtan video gösterisi yapıldı. Program Üniversite Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin seslendirdiği türkülerle devam etti. Kafkas ekibinin gösteriyle program sona erdi.



Kars’ta "Azerbaycan-Türkiye Kültür Buluşması" renkli görüntülere sahne oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.