ASAYİŞ - 05 Aralık 2025 Cuma 17:09

Kars’ta okul servislerine sıkı denetim: Öğrenci güvenliği öncelik

A
A
A
Kars’ta okul servislerine sıkı denetim: Öğrenci güvenliği öncelik

öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenci taşımacılığının güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla okul servis araçlarına yönelik denetimlerini artırdı. Kent genelinde eş zamanlı olarak yapılan sıkı denetimlerde, öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde okullarına ulaşmaları hedefleniyor.


Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, denetimler sırasında Okul Servis Araçları Yönetmeliği kapsamında birçok detayı titizlikle kontrol ediyor: Ekipler, servis araçlarının güvenli seyir için gerekli olan fenni muayenesi, lastik durumu, ışıklandırma ve diğer teknik yeterlilikleri. Sürücü Evrakları ve Kontrolleri: Servis şoförlerinin sürücü belgeleri, gerekli yetki belgeleri ve sabıka kayıtları detaylıca inceleniyor. Araçlarda fazla yolcu alınıp alınmadığı, öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığı denetleniyor.


Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin taşındığı servislerde rehber personel bulundurulması zorunluluğu kontrol ediliyor.


Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen servis şoförleri hakkında gerekli uyarılar yapılırken, eksiklikleri bulunan veya yönetmeliğe aykırı hareket eden araç sahiplerine cezai işlemler uygulandı.


Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü’nce öğrencilerin can ve mal güvenliğinin her şeyin önünde olduğu, bu tür denetimlerin eğitim-öğretim yılı boyunca aralıksız devam edeceğini vurguladı. Velilerin çocuklarını gönül rahatlığıyla okullarına göndermeleri için azami çabanın gösterildiği ifade edildi.



Kars’ta okul servislerine sıkı denetim: Öğrenci güvenliği öncelik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yedi gündür kayıp olan gence ait eşyalar arazide bulundu Hatay’da penceredeki sinekliği parçalayarak evden ayrılan psikolojik rahatsızlığı olan genç 7. gününde de aranıyor. Günlerdir kaybolan kardeşini ararken kayıp gence ait eşyaları arazide bulduklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. Van’dan çalışmak için Hatay’a gelen ve Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Uğur Çalışkan’a 3 yıl önce bipolar bozukluğu tanısı konmuştu. Psikolojik rahatsızlığını atlatmak için ilaç kullanan Çalışkan, 7 gün önce sabah saatlerinde misafir olarak kaldığı dayısına ait evin penceresindeki sinekliği parçalayarak evden ayrılmış ve sırra kadem basmıştı. Aile tarafından yapılan kayıp başvurusu sonrası Çalışkan’ı bulmak için AFAD liderliğinde arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin sahadaki çalışmaları 7. gününde devam ediyor. Kardeşinden gelecek umutlu haberi bekleyen Tarık Çalışkan, Uğur’a ait eşyaları arazide bulduklarını belirterek gelecek umutlu haberi beklediklerini söyledi. "Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı ve kardeşim için çok endişeliyiz" Kaybolan kardeşini ararken ona ait eşyalardan başka ize rastlamadıklarını ifade eden ağabey Tarık Çalışkan, "Ben kaybolan Uğur Çalışkan’ın abisiyim. Kardeşim Uğur, 7 günden beri kayıp ve en son Pazar günü dağın zirvesinde ona ait; tişört, hırka, telefon, cüzdan ve şarj aleti her şey düzgün bir şekilde katlanmış bir halde AFAD ekipleri tarafından bulundu. AFAD, jandarma, ve kendi akrabalarımızla arama çalışmaları devam ediyor. Pazar gününden itibaren herhangi bir ize rastlanmadı. Kardeşim için çok endişeliyiz. Devlet yetkililerinden daha geniş çaplı destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.