GENEL - 17 Mayıs 2019 Cuma 12:49

Kars’ta Ramazan’ın en sıcak günleri yaşanıyor

A
A
A
Kars’ta Ramazan’ın en sıcak günleri yaşanıyor

Kars’ta Ramazan ayının en sıcak günleri yaşanıyor.

Kars’ta Ramazan ayının en sıcak günleri yaşanıyor. Sıcaktan kurtulmak isteyen vatandaşlar, serin yerleri tercih ediyor.


Hava sıcaklığının 23 dereceye yükseldiği Kars’ta vatandaşlar ağaç altlarında oturarak serinliyor. İlde Ramazan ayının en sıcak günlerini yaşayan vatandaşlar, özellikle Kümbet Camii, Harakani Külliyesi ve Evliya Camii bahçesine gelerek sıcaktan korunuyor. Havaların aniden ısındığını dile getiren vatandaşlar, sıcaktan korunmak için gölge ve serin yerlere akın ediyor. Sıcak havanın önümüzdeki günlerde de etkili olması bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avcılar’da polisin geldiğini görünce evdeki uyuşturucuları ateşe veren zehir tacirleri böyle yakalandı Avcılar’da polis baskınını fark edince, sera yöntemiyle uyuşturucu yetiştirdikleri alanı ateşe veren uyuşturucu tacirlerinin yakalandığı anlara ilişkin polis kamerasına yansıyan görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde polisin evin kapısını koçbaşıyla kırarak içeri girdiği ve alev alev yanan alan görülüyor. Avcılar’da bir binanın çatı katındaki dubleks evde sera yöntemiyle uyuşturucu yetiştiren zehir tacirleri, polis baskınını fark edince yangın çıkarmış, kapıya bariyer kurarak uyuşturucuyu ateşe veren zanlılar, polis ekiplerinin müdahalesiyle yakalanırken, evdeki yangın ise itfaiye ekiplerince söndürülmüştü. Zehir tacirlerinin yakalandığı operasyonun detayları ortaya çıktı. Avcılar, Bahçelievler, Çatalca, Beylikdüzü ve Gaziosmanpaşa’da dün 6 adrese, Tekirdağ Marmara Ereğli’sinde 2 adrese ve 2 araca yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar sırasında Avcılar’da bir eve yapılan operasyonda 2 şüpheli, kapıyı kilitleyerek kapı arkasına bariyer oluşturdu. Şüpheliler bütün uyarılara rağmen kapı açmazken, ekipler kapıyı koç başı ile açtı. Bu sırada şüpheliler evdeki uyuşturucu maddeyi ateşe verdi. Esrarın ve ara kimyasal maddelerinin tutuşması sonrasında evde yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Operasyonlarda ise 64 kök hint keneviri bitkisi, 808 gram esrar, Hint keneviri bitkisi yetiştirmek için kullanılan sera malzemeleri, 1 adet balistik yelek, 15 adet fişek ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 6 şüpheli hakkında işlemlerine devam edildiği öğrenildi. Avcılar’daki adrese gerçekleştirilen operasyon anı polis kamerasına böyle yansıdı 2 yıldır kiraladıkları evde sera yöntemiyle Hint keneviri yetiştiren zanlıların yakalamak için gerçekleştirilen operasyon anı polis kamerasına yansıdı. Görüntülerde ekiplerin kapıyı koçbaşı ile kırarak içeri girdikleri içeriden alevler yükseldiği görülüyor. Ayrıca uyuşturucu serasına çevrilen alan da kameraya yansıyor.
Gaziantep TOBB Gaziantep KGK 2023-2027 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu’nun (KGK) 2023-2027 dönemi ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. TOBB Gaziantep KGK Başkanı Ayşen Ahi, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Melike Yüksel ve meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda üyeler arası tanışmanın ardından kadın girişimcilerin çalışmalarına ilişkin talep ve beklentiler değerlendirildi. Yürütülen projeler, ileriye yönelik stratejiler, kadın girişimciliğin ticari alana daha fazla yansıması için atılacak adımların konuşulduğu meclis toplantısında ayrıca TOBB Gaziantep KGK tarafından kurulmuş olan hali hazırdaki komisyonlara katılmak için isteyen üyelere komisyon faaliyetleri tanıtıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Gaziantep KGK Başkanı Ayşen Ahi, “TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla çalışmalarımıza ve projelerimize devam ediyoruz. Çatı kuruluşumuz TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuz da girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesinde öncülük etmeye, bu alanda fark oluşturmaya devam ediyor. Bizler de bu hedefler doğrultusunda mevcut projelerimizi sürdürüyor, yeni faaliyet ve projelerimizle girişimci kadınlarımızın yanında oluyoruz” dedi. TOBB Gaziantep KGK’nın devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Ahi, “KAGİDEM Kadın Girişimci Destek Merkezi; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ve İpekyolu Kalkınma Ajansı ortaklığında girişimci kadınlara yönelik kurulmuştur. KAGİDEM ile ortak çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Meyve Orman Parkı Projesi, Ekonomide Üretime Katılan Görünmez Eller Projesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Girişimci Toplulukları, GİKA Projesi, İşimiz Temiz Projesi, Sanayide Kadın Eli Projesi gibi yürütmüş olduğumuz çalışmalarımız hızla devam ediyor. Unutmayalım, kadın varsa yarın var. Kadın varsa, gelecek var. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu. Toplantı, meclis üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.