ASAYİŞ - 06 Temmuz 2025 Pazar 08:58

Kars’ta sağanak yağış sele dönüştü: Evler sular altında kaldı

A
A
A

Kars’ta akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, kısa sürede sele döndü. Sel suları köylerde ciddi hasara yol açtı. Özellikle alçak kesimlerde ve dere yatağına yakın yerlerde bulunan çok sayıda ev ve ahır sular altında kalırken, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Selin geldiği köylerde mahsur kalan vatandaşları AFAD ekipleri sırtlarında taşıyarak kurtardı.

Kentte saat 18.00 sularında etkisini artıran sağanak yağış, Merkeze bağlı Derecik ve Ölçülü köylerinde sele dönüştü. Selin geldiği Derecik ve Ölçülü köylerinde evleri su bastı çok sayıda evin eşyaları sudan zarar gördü. Bazı eşyalar ise kullanılamaz hale geldi. Selin geldiği köylerde AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri vatandaşların imdadına yetişti. AFAD ekipleri su basan evlerde mahsur kalan yaşlı ve hasta vatandaşları sırtlarında taşıyan güvenli bölgeye götürdü. Jandarma ekipleri ise güvenlik önlemleri alarak vatandaşları selin gediği bölgelerden uzak tuttu.

Kars’ta sağanak yağış sele dönüştü: Evler sular altında kaldı

"Bir anda geldi kurtaramadım"

Selin bir anda geldiğini belirten vatandaşlar, "Sel bir anda geldi. Eşyalarım her şeyim gitti. Hayvanları çocukları zor kurtardık" dediler.

"Su bastı evimizi rehin kaldık"

Suyun evlerini bastığını ifade eden vatandaşlar, "Bir anda sel bastı rehin kaldık. Her şeyimiz gitti. Buzağılarımız ahırda yetişemedik, boğuldular mı ne oldular bilmiyoruz" diye konuştular.

Öte yandan sel sularının dolduğu evlerde mahsur kalan yaşlı ve hasta vatandaşlar AFAD ekiplerin kurtarıldı. AFAD ekipleri sırtlarını aldıkları vatandaşları güvenli bölgelere taşıdı.

Kars’ta sel sularından çok sayıda ev zarar görürken, AFAD ekipleri zarar tespit çalışmalarına başladı. Ekipler Derecik ve Ölçülü köylerinde hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Kars’ta sağanak yağış sele dönüştü: Evler sular altında kaldı

"Meteoroloji sel ve su baskınlarına karşı uyardı"

Meteoroloji bölgede sağanak yağışların aralıklarla devam edeceğini belirterek vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Işık Çapanoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.