ASAYİŞ - 18 Şubat 2026 Çarşamba 11:02

Kars’ta silah ve mühimmat ele geçirildi

A
A
A
Kars’ta silah ve mühimmat ele geçirildi

Kars’ta polis ekiplerince yapılan uygulamalarda silah ve mühimmat ele geçirildi.


Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nce kent genelinde ve asayiş ve güvenlik uygulaması yapıldı. Yapılan uygulamalarda, 5 ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 5 şarjör ve 65 fişek, 4 kurusıkı tabanca bu tabancaya ait 1 şarjör ve 1 kurusıkı fişeği, 2 tüfek ve 101 kartuş ele geçirilirken olayla 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı.


Öte yandan Kars Emniyet Müdürlüğü’nce suç ve suçlulara karşı mücadelenin etkin bir şekilde artarak devam edeceği öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİGEM’den ’değeri 100 milyon lira olan yarış atları kayıp’ iddialarına yalanlama Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), ’değeri 100 milyon lira olan yarış atları kayıp’ iddiaları hakkında açıklama yaptı. TİGEM’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Genel Müdürlüğümüze bağlı Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü bünyesinde 25 Aralık 2025 tarihinde meydana gelen olayla ilgili, çeşitli mecralarda yer alan ’Değeri 100 milyon lira olan yarış atları kayıp’ şeklindeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu işletmede bulunan Çiftçibaşı Tay Tavlası’ndaki 19 tay, henüz nedeni kesin olarak belirlenemeyen şekilde padok servis kapısının açılması sonucu işletme sahası dışına çıkmıştır. Tayların karayoluna ulaşması neticesinde meydana gelen trafik kazalarında 6 tay telef olmuş, 4 tay yaralanmıştır. 9 tay ise sağlıklı bir şekilde aynı gün işletmeye geri getirilmiştir. İddia edildiği gibi kayıp olan tay veya at yoktur. Telef olan 6 tayın toplam değeri ise iddia edildiği gibi 100 milyon TL değil, yaklaşık 800 bin TL’dir. Olayın hemen ardından gerekli idari ve adli süreçler başlatılmış olup, Malatya Valiliği ile TİGEM tarafından konuya ilişkin soruşturma da titizlikle yürütülmektedir. Ayrıca olayın hemen akabinde Malatya Valiliği tarafından kamuoyuna resmi açıklama yapılmıştır. Kamuoyunun asılsız ve spekülatif beyanlara itibar etmemesi önemle rica olunur" denildi.